Deniz Sarıhanlıoğlu Yaz güzeli
HABERİ PAYLAŞ

Sevgili dünlük, bu sabah bir “Ayşecik” filminde, ahşap iskelenin üstünde bakkalla manavla, kasabanın tüm kadınları ve çocuklarıyla dans ettiği filmin müziği kulağımda; “Hayat sevince güzel, sevince tatlı günler, bir kuşu kelebeği bir taşı sevin yeter!” Pozitif düşüncenin insan hayatı üstündeki etkisi hakkında ahkâm kesecek uzmanlıkta değilim ama ağzınızın tadı bozulmasın, isterseniz siz de benim gibi her yeni gün bu mutluluk oyununu oynamaktan hiç vazgeçmeyin olur mu? Aklınıza gelen her güzelliğin, lezzetli yemeğin, iyi ve neşeli insanın takipçisi olun, üşenmeden peşinden gidin, ceplerinizi umut ve keyifle doldurun, gerisi kolay gelecektir. Ben her mevsim doğanın bize sunduğu mucizelerin arkasından koştururum. Peki şimdi ne zamanı? Tabi ki BARDACIK!

Haberin Devamı

BARDACIK

İncirin kalbi bize çok yakın olan Aydın Germencik’te atar. İncir üreticisi bir aile ile tanışma fırsatım oldu. Germencik’te yaklaşık 90 bin dekar incir ekili arazi var. Yıllık ortalama 40 bin ton incir elde ediliyor. Bu küçücük meyvenin tadını yaz sonu çıkarmaktan büyük keyif alsak da, kurusunun ne denli faydalı olduğunu ben yeni öğrendim.

Kuru incir içerisinde bulunan birçok vitamin sayesinde insan sağlığını düzenleyen ve koruyan bir yapıya sahip. En çok ilgimi çeken özelliklerinden biri; yüksel müsilaj içeriği, boğaz ağrılarının iyileşmesini sağlıyor. Ayrıca antioksidan özelliği ile özellikle meme kanserinde, kanserli hücrelere karşı tedavide kullanılıyor.

İncir A, B1 ve B2 Vitaminleri, manganez ve potasyum, magnezyum, bakır, demir ve fosfor bakımından çok zengin. Yüksek potasyum seviyesi ve düşük sodyum seviyesi, hipertansiyonu olan insanlara rahatlama sağlıyor. Hemen her yaş grubuna faydalı bu meyveyi bolca tüketmenizi öneriyorum.

Yaz güzeli

KÜNARLI PİDE

Aydın’da incir peşinde koşarken acıkıyor insan. Koçarlı’ya tahinli, künarlı pide yemeğe mutlaka gidin. Künar, çam fıstığı aslında. Aydın’ın kendine has, şahane bol tahinli pidesiyle birleşince ortaya inanılmaz bir lezzet çıkıyor.

Bol tereyağlı, tahinli, kavrulmuş künarlı ve başlı pide için Koçarlı’ya gitmenizi kalpten öneriyorum. Yeni pandemi tedbirleri ile gidip orada yiyemeseniz de paket yaptırın ve bu güzelliği kaçırmayın. Şahsen, künarlı pideyi uzun yıllar övmek istiyorum. Çok geniş kitlelerin bilmediği bu yerel lezzeti anlatmaktan asla sıkılmayacağım. Ne kadar güzel topraklarda yaşadığımızı ve ne kadar şanslı olduğumuzu unutmayalım lütfen.

Haberin Devamı

Yaz güzeli

Sıradaki haber yükleniyor...
holder