Deniz Sarıhanlıoğlu Yazın aheste anları
HABERİ PAYLAŞ

Yazın aheste anları

Sevgili dünlük yaz mevsimi sıcak, neşeli, coşkulu, hızlı hızlı yürüyen bir insan gibi bizler de hep ona uyup, ardından koşturup yetişmeye çalışıyoruz gibi geliyor. Oysa sıcak yaz günlerinin en güzel yanı uzun kumsal öğleden sonraları bence. Karpuz, peynir ve gevrekle yaşanan sahil zamanları. Daima söylüyorum biz çok şanslı bir şehrin çok şanslı çocuklarıyız. Yaz geldi mi gidecek onlarca sahilimiz var. Bunlardan üçünü, çok sevdiklerimi, yazın en aheste beste zamanlarında gidip keyif yapmalıklar olarak paylaşıyorum sizlerle...

Haberin Devamı

PAMUCAK

Pamucak sahili neredeyse 7 kilometrelik büyülü bir lokasyon. Ege’nin muhteşem denizi ve eşsiz manzarası ile görenleri hayran bırakan plaj, 60 metreyi bulan eni ile aynı zamanda bölgenin en geniş kumsalı olma özelliğine sahip. Selçuk’a 9 km uzaklıkta olan plaj, mavi bayraklı olmasının yanı sıra kum zambakların da doğal yetişme alanı.

Pamucak Plajı’nın Aydın-Kuşadası’na olan uzaklığı 10 km. Sahil boyunca çok sayıda konaklama seçeneği de var. Plaj, ayrıca bölgede bulunan oteller dışında günübirlik tatilcilere de keyifli bir tatil yaşatmak için tesislere sahip. Burada şezlong ve şemsiye kiralayabilir ya da yiyecek-içecek hizmeti alabilirsiniz.

Su sporlarına da olanak bulacağınız Pamucak Plajı’nın kamp alanı da var. Gün boyu güneşin ve denizin tadını çıkaracağınız plajda aynı zamanda dalış yapabilirsiniz. Burada gün batımı izlemediyseniz mutlaka şimdiden plan yapın derim.

Yazın aheste anları

DALYAN KOCAKARI PLAJI

Çeşme bizim kocaman masmavi cennetimiz. Herkesin bildiği, koşarak gittiği, özel beach ve halk plajlarının dışında da şahane yerlerin olduğunu unutmamak lazım tabi. Bunlardan sadece biri, Dalyan’da bulunan Kocakarı plajı.

Plajın üst tarafında tesisler mevcut ancak, plaj içinde ücretli bir tesis yok. Bu da demek oluyor ki, sandalyenizi, şemsiyenizi alıp, pırıl pırıl denizin tadını misler gibi çıkarabilirsiniz. Çok yakınında market vesaire olmadığı için, içecekleri, yiyecekleri yanınıza alırsanız çok iyi oluyor. Gölgede oturabileceğiniz bir taş duvar kısmı var.

Güneşlenmek isteyenler için de, sosyal mesafe çizgileri ile ayrılmış yine tamamen ücretsiz, düzenli bir plaj bulunuyor. Çok büyük olmayan sahilin, büyük bir kısmı kum. Bir kısmı ise, taşlık olduğundan deniz kestanesi var.

Haberin Devamı

Deniz ayakkabılarınızı mutlaka yanınıza almanızı öneririm. Sabah erken saatlerde giderek, aşırı güzel bir yer bulabilirsiniz. Girişinde kocaman bir sakız ağacı var mesela, benden söylemesi.

Yazın aheste anları

KARABURUN BADEMBÜKÜ

Karaburun merkeze yaklaşık 40 dakika uzaklıktaki Badembükü, yeni yeni keşfediliyor. Oldukça geniş bir plajı var. Denizin hemen başlangıcındaki dik kayalar, size, okyanuslar aşıp, Bali adasına gitmişsiniz gibi tropik bir hissi yaşatıyor.

Tüm bakir güzel koyların ortak özelliği olduğu üzere, burada da büfe, market yok. Gün boyu tüketeceğiniz her şeyi yanınızda götürmeniz gerekiyor. Bu plajda da gölge ve elbette güneş altı geniş geniş alanlar mevcut.

Karaburun yarımadasının ortak özelliği olarak bu sahilde de yoğun taş ve dolayısıyla deniz kestanesi olduğunu belirtmek isterim. Deniz ayakkabıları burada denize girerken çok işe yaramasının yanı sıra, sahili çevreleyen kayalıklar arasında yürüyüş yapmak isteyenlerin de kurtarıcısı olacaktır.

Haberin Devamı

Yazın aheste anları

Yolun son birkaç kilometresinde toprak bir yola giriliyor. Bir miktar zorlayabilir ama sabrın sonu selamet. Park yeri ile ilgili hiçbir sorun yok. Sahile çok yakın bir yere park edebilir ve çok yürümeden eşyalarınızı taşıyabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder