Deniz Sarıhanlıoğlu Yelki'de çiçeklendiniz
HABERİ PAYLAŞ

Yelki'de çiçeklendiniz

Sevgili Dünlük; ne zaman umutsuzluğa kapılsam içimden yollara düşmek gelir. Yol iyileştirir, şifa verir, mutlu eder, bedeni çalıştırır, kafayı yorar, anlamsız sürtüşmelerden uzaklaştırır, öğretir, dindirir, büyütür, yeni insanlar çıkarır karşına, yol öğretmendir, doktordur ve dosttur. Yaşadığımız pandemi süreci bana en çok özgürce yollara düşmeyi özletti. Uzun uzak yollara düşememek ise, şehrimin küçük köylerini keşfetmeyi öğretti. Bu aralar bir güneşli bir yağmurlu bahar havasının tadını çıkarıyoruz. Manzara güzel, kahve sıcaksa daha ne isterim? Haydi Yelki’ye doğru yola çıkalım birlikte!

Haberin Devamı

GÜLER YÜZLÜ İNSANLAR

Ne zamandır aklımdaydı. Güzelbahçe ve Seferihisar arasına saklanmış bu tatlılar tatlısı minicik köye gitmeyi çok istiyordum. Sonunda kendisiyle tanıştım ve tanıştığıma elbette çok memnun oldum. Beyaz kireç boyalı evleri, sokak sıra boyu turunç ağaçları, şirin meydanı, muhtarlık köy evi ve tertemiz camisiyle karşıladı beni Yelki. Sokakta bisiklet binen çocuklar, kapı önü mis gibi, sohbete dalmış, güler yüzlü kadınlar, her geleni keyifle karşılayan esnaf, ilk andan iyi hissettirdi bana kendimi.

Yelki; Güzelbahçe ilçesine bağlı bir mahalle aslında. 2020 itibarıyla 5 bin 410 kişilik nüfusa sahip. Daha çok, şehrin gürültüsünden, kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin yerleştiğini gördüm. Sanatçılar, evden çalışan beyaz yakalılar ve emeklilik hayatına geçiş yapanlar yaşıyor köyde. Hal böyle olunca, köyün modern yüzü de çıkmış ortaya. Sokaklarında gezerken, Alaçatı, Cunda, Urla hissi verdi bana. Gelişmeye açık, bence gelecek yıllarda, restoran ve butik otellerin de konumlanabileceği, küçük bir turizm noktası olmaya aday.

Yelkide çiçeklendinizYelkide çiçeklendiniz

YELKİ’DE NE YAPILIR?

Benim Yelki’ye gitmeyi çok isteme nedenlerimden biri, çok yakın arkadaşım Alper’in vasıtasıyla botaniğe merak sarmam oldu. Yelki meydanında yer alan nefis bir botanik cafe var, görür görmez vuruldum. Yüzlerce çeşit bitkinin, tasarım ev ve bahçe ürünlerinin, mis kokulu taze kahvenin ve tatlıların olduğu bir yer.

NASIL GİDİLİR?

Özel aracınız varsa, sahil yolunun manzarası eşliğinde Seferihisar’a gidiyor gibi gidebilirsiniz. Yelki tabelasını görünce biraz tırmanmanız gerekecek. “Başka nasıl ulaşırım?” diye sorarsanız, Fahrettin Altay meydanından kalkan Yelki dolmuşları sizi rahatça köye ulaştıracaktır. Umarım gidip bu güzel köyün keyfine ortak olursunuz. Şimdiden yolunuz açık ve aydınlık olsun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder