Derya Özel 2025'e mesaj
HABERİ PAYLAŞ

2025'e mesaj

Geçen gün evde DVD’lerimi düzenlerken elime 2006 yılında 3 kız arkadaş çıktığımız tatilde çektiğimiz bir tatil videosu geçti. 3 günlük Antalya seyahatimizi neredeyse adım adım çekerek adeta bir ‘reality show’a dönüştürmüşüz.

Öyle çocuk, öyle masum isteklerimiz varmış ki, izlerken hem çok güldüm hem de çok duygulandım. 3 kız arkadaş ki o zaman üçümüzün de hayatında kimse yok, sürekli kameraya bakıp “sevgili gelecekteki eşim” ya da “sevgili çocuklarım” gibi başlayan, geleceğe mesajlar gönderip durmuşuz.

Haberin Devamı

Bir sahnede kız arkadaşlarımdan biri soruyor; “Sen evlenmeyi düşünmüyor musun?” diğer kız arkadaşım cevaplıyor “Asla evlenmeyi düşünmüyorum.”

Soruyu soran kız arkadaşım da kesinlikle çocuk istemediğini ama evlenmeyi düşündüğünü söylüyor. Ben ise gelecekteki çocuklarıma sürekli mesajlar yolluyorum. Benim gibi kendilerine hep sağlam dostlar edinmelerini tavsiye ediyorum.

Aradan 9 yıl geçmiş. Ben “gelecekteki çocuklarım”a kavuşmuşum ama hesap etmediğim pek çok şey yaşamışım, evlenmeyi düşünmeyen arkadaşımın 4 yıldır bir birlikteliği var (kim bilir belki yakında evlenir), evlenmeyi düşünüp çocuk sahibi olmak istemeyen arkadaşım hala “gelecekteki kocası”na kavuşmuş değil ve artık evlenmeyi bile düşünmüyor ama artık şahane bir dünya görüşüne sahip.

9 yılda kazandıklarımız bazen bizim hesap ettiklerimizden farklı olabiliyormuş. 9 yıl önce de tek hayalim çocuklarımın olmasıymış. 2 çocuğun gün gelecek hayata bakışımı tamamen değiştireceğini nereden bilirdim ki?

Daha disiplinli, daha sabırlı, daha açık görüşlü biri haline geldim. Evlenmeyi bırakın, uzun süren ciddi bir ilişki için bile burun kıvıran diğer arkadaşım belki hala evliliğe sıcak değil ama artık daha esnek, daha yapıcı ve kabullenişler gibi bazen itiraz edişlerinde onu olgunlaştırdığı görüşünde.

Evlenmek isteyen diğer kız arkadaşım ise kendi şirketini kurmuş, girişimci bir kadın. Ayakları yere sağlam basan, hayatla ve kendiyle olan kavgasını bitirmiş, çok daha pozitif biri olmuş.

Geleceğe mesaj yollama işini çok sevdim. Şimdi izninizle 2025’e mesaj yollamak istiyorum:

Haberin Devamı

“Sevgili çocuklarım, umarım ergenlik dönemini sorunsuz atlatırız. Yine de her ne hata yaparsanız yapın, her zaman yanınızda olacağıma ve bir gün hata yaparsam yanımda olacağınıza eminim. Hayat bir çift marka ayakkabıdan ya da okuduğunuz okuldan ibaret değildir. Hayal gücümüz, dünyadan daha büyüktür. Hayallerinizi hep geniş tutun. Çok gezin. Dünyayı bir sırt çantasıyla dolaşın. Dönüşte yanınıza alacağınız şey her zaman yeni bilgiler olsun. Sizi seviyorum.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder