Derya Özel 23 Nisan'da ne yapalım?
HABERİ PAYLAŞ

23 Nisan'da ne yapalım?

Haberin Devamı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda adımınızı attığınız her yer bir festival havasında olacak. Çocuğunuzla hafta sonu bol eğlenceli aktiviteler rehberini sizler için hazırladım.

OYUNCAKLARA DOYALIM

Sunay Akın’ın 20 yılda dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan antikacılardan ve açık arttırmalardan topladığı birbirinden özel onlarca oyuncak, müzeden sonra Tepe Nautilus’da sergileniyor.

23 Nisanda ne yapalım

Kurşun askerler, metal arabalar, oyuncak kemanlar, misketler, teneke oyuncaklar, porselen bebekler ve dahası çocuklar ve çocukluğuna dönmek isteyen bütün aile bireylerini bekliyor. Serginin sahibi Sunay Akın da 22 Nisan’da keyifli bir söyleşiyle Tepe Nautilus ziyaretçileriyle buluşarak oyuncaklarının hikayesini anlatacak. 22 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında her gün ziyarete açık olacak Sunay Akın ‘Oyuncak Müzesi’ Tepe Nautilus’ta...

LEGO YAPALIM

Çocuklar, 21 – 28 Nisan tarihleri arasındA Zorlu Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte LEGO’dan dünya haritası oluşturmak için bir araya geliyor. Özel olarak tasarlanmış etkinlik alanında çocuklar hem eğlenecekler hem de LEGO Dünyası'nın tadını çıkartacaklar. Özel olarak kurulan etkinlik alanında çocuklar LEGO parçaları ile dünya haritasını tamamlayacaklar. Tamamladıkları harita üzerine istedikleri bölgelere Lego’dan figürler yerleştirerek eğlenceli bir deneyim yaşayacaklar. Minik misafirler, son olarak alanda çektikleri fotoğrafları instaprinter’dan alarak, bu keyifli etkinlikten bir hatıra ile ayrılabilecekler. Ücretsiz olan etkinlik, Cuma ve Cumartesi günleri 12.00-20.00, diğer günler 12.00-19.00 saatleri arasında Zorlu Alışveriş Merkezi Metro Katında gerçekleşecek.

23 Nisanda ne yapalım

EĞLENELİM

Trump Alışveriş Merkezi, hazırladığı özel programla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir hafta boyunca sürecek dev bir şölene dönüştürüyor. 23 Nisan’da çocuklar, Trump AVM yönetimini devralarak çocuk katının adını Trumpland olarak değiştiriyor ve etkinliklere karar veriyorlar.

Çocuklar tarafından belirlenen 22 Nisan Cumartesi günü ‘‘Dünyayı Kurtaran Çocuk”, 23 Nisan Pazar günü “Benim Güzel Pabuçlarım” adlı tiyatro oyunları Trumpland Sahnesi’nde saat 13.00’da sergilenecek. Tiyatro oyunlarının ardından 14.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan “23 Nisan Rozeti Atölyesi” ile çocuklar kendi 23 Nisan rozetlerini tasarlayarak eğlenceli vakit geçirecekler.

23 Nisanda ne yapalım

Ayrıca 23 Nisan Pazar günü 15.00 – 17.00 saatleri arasında “Sihirbaz Gösterisi”, “Bubble Show” ve daha pek çok sürpriz çocukları bekliyor! 26-27 Nisan tarihlerinde ise 14.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan “Slime Atölyesi” ile çocuklar farklı özellikteki maddelerin birbirleriyle nasıl etkileşimde bulunacaklarını gözlemleyerek, eğlenirken öğrenecekler.

KONSERE GİDELİM

Pera Eğitim, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konser ve atölyeler ile kutluyor. 22 Nisan’da gerçekleşecek konserde, Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Oda Orkestrası ve Çoksesli Çocuk Korosu bayrama özel bir repertuvar seslendirirken, Pera Eğitim 23 Nisan’da “Sınırsız Sanat” başlıklı yaratıcı drama atölyeleri düzenliyor.Pera Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak üzere tüm çocukları müzeye davet ediyor.

23 Nisanda ne yapalım

Bayrama özel etkinliklerin ilkini Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen klasik müzik konseri oluşturuyor. Konserde, keman, viyola, çello, flüt, obua, saksafon, vurmalılar ve gitarlardan oluşan Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi Oda Orkestrası’na, Çoksesli Çocuk Korosu’ndan bir grup eşlik ediyor. 22 Nisan Cumartesi günü 14.00-15.00 saatleri arasında düzenlenen konser, Pera Cafe’de ücretsiz gerçekleştiriliyor.

ATÖLYELERE KATILALIM

Eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmaları ile çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklar için zengin bir program hazırladı. Akbank Çocuk Tiyatrosu’dan eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmalarına pek çok etkinlik Akbank Sanat’ta çocukları bekliyor.

SİHİRLİ SANAT KOLYEMİ KENDİM YAPTIM (6 – 14 yaş)
Akbank Sanat’ta düzenlenen “Sihirli Sanat Kolyemi Kendim Yaptım” atölyesi ile 6-14 yaş grubu çocuklar önce dünyaca ünlü tablolara ait detayları kendi yorumlarıyla resmediyor, ardından eserlerinin sihirli bir şekilde sanat yüklü kolyelere dönüşmesine şahit oluyor.
22 Nisan Cumartesi Saat 15.30 – 16.30
29 Nisan Cumartesi Saat 13.00 – 14.00
Bilet fiyatı 10 TL olup, katılımcı sayısı 12 kişi ile sınırlıdır.

23 Nisanda ne yapalım

AİLECE MOZAİK ATÖLYESİ ( 6-12 yaş)
Bu hafta sonu bir değişiklik yapın ve ailece eğlenceli bir atölyeye katılın. Akbank Sanat’ta düzenlenen “Ailece Mozaik Atölyesi”nde, “Millefiori” tekniği ile birbirinden renkli ve yaratıcı mozaikler hazırlayabilir, çocuğunuz ile birlikte hem eğitici hem de eğlenceli zaman geçirebilirsiniz. Bolca yoğurma, hayal gücü, eğlence ve yaratıcılık! Bakalım çocuklarla büyüklerin hayal birlikteliğinden ortaya ne çıkacak?
22 Nisan Cumartesi Saat 17.00 – 18.30
Bilet fiyatı 20 TL ( 2 kişi / 1 Yetişkin + 1 çocuk), katılımcı sayısı 10 yetişkin ve 10 çocuk ile sınırlıdır.

LİNOL BASKI ATÖLYESİ (9-14 yaş)
Baskı sırası çocuklarda! Akbank Sanat Çağdaş Sanat Atölyesi tarafından 9-14 yaş grubu için düzenlenen Linol Baskı Atölyesi, çocukları linol baskının büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Profesyonel bir özgün baskı resim atölyesinde çalışma imkanı sunan atölye çalışması ile belki de çocuğunuz hayatı boyunca kopamayacağı bir yolculuğa adım atacak.
29 Nisan Cumartesi Saat 17.00 – 18.30
Bilet fiyatı 10 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

MAESTRO MAKARONETTİ İLE ŞEF SENSİN (6-9 Yaş)
Akbank Sanat’ın 6-9 yaş grubu çocuklar için hazırladığı yeni atölyesi “Maestro Makaronetti ile Şef Sensin”de hem el işi faaliyetleri ile eğleniyor, hem de ilişkilendirme, anlamlandırma ve pekiştirme becerilerini kuvvetlendiriyor. Masal anlatımı ile başlayan atölyede, anlatımın ardından çocuklar belirledikleri anahtar kelimeler ile kendi öykü temalarını oluşturuyor. İkinci bölümde ise temalarına uygun malzemeleri bir araya getirerek kartonun ön yüzüne öykü ile ilgili takımyıldızları yapıştırıyor, arka fonunu ise öyküsü ile bağlantılı resimlerle tamamlıyor.
22 Nisan Cumartesi Saat 14.10 – 15.00
Bilet fiyatı 10 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

23 Nisanda ne yapalım

SARKİS SU İÇİNDE SULUBOYA ATÖLYESİ (6-12 yaş)
Akbank Sanat minikleri eğlenceye ve yeteneklerini keşfetmeye davet ediyor. Sarkis’in öğrenmesi ve uygulaması kolay suluboya tekniği ile tüm çocuklar uzman eğitmen gözetiminde su içinde suluboya yapıyor.
22 Nisan Cumartesi Saat 11.30 – 12.30
29 Nisan Cumartesi Saat 11.30 – 12.30
Bilet fiyatı 10 TL olup, katılımcı sayısı 12 kişi ile sınırlıdır.

FOTOĞRAFLARDAN RESİMLERE OYUNU (7-14)
Akbank Sanat, fotoğraflarla çocukların hayal gücünü birleştiriyor. Mekan fotoğraflarını, kendi yarattıkları hikayelerle tamamlayarak, tablolara dönüştüren çocuklar, yaratıcılıklarına kullanarak hikayelerini zenginleştiriyor.
29 Nisan Cumartesi Saat 14.30 – 15.30
Bilet fiyatı 10 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

23 Nisanda ne yapalım

BEETHOVEN İLE MÜZİK VE RESİM YOLCULUĞU (6-9 Yaş)
Akbank Sanat’tan yeni bir çocuk atölyesi daha: “Beethoven ile Müzik ve Resim Yolculuğu”. 6-9 yaş çocukları ünlü besteci Beethoven’ın ünlü besteleri ile buluşturan atölye çalışmasının ilk bölümünde çocuklar Beethoven’in Türk Marşı’nı Türkçe sözlerle birleştirerek söylüyor. Ardından marşı, ekledikleri sözlerle yeniden söylerken hep birlikte ritim çalışıyor. İkinci bölümde ise ünlü bestecinin Ay Işığı Sonatı’nı dinleyen çocuklar sanatçının bu eseri bestelerken nasıl bir manzarayı gözlemlemiş olabileceğini tartışıyor ve resmini yapıyor.
22 Nisan Cumartesi Saat 13.00 – 13.45
Bilet fiyatı 10 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

23 Nisanda ne yapalım

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS DERSLERİ
Çocukları dans ile oyun arasında yaratıcı bir yolculuğa çıkmayı hedefleyen Çocuklar İçin Yaratıcı Dans Dersleri, Nisan ayı boyunca her cumartesi Akbank Sanat’ta devam ediyor. 4-6 yaş grubu için 11.00-12.00, 7-9 yaş grubu için 12.00-12.45 ve 10-12 yaş arası için 13.00-14.00 saatleri olmak üzere üç ayrı seansta düzenlenen doğaçlama prensiplerine dayalı dans dersleri ile çocukların zihin ve beden koordinasyonunu geliştirmeyi, yaratıcı düşünebilmeyi, fiziksel kaabiliyetlerini artırmayı amaçlanıyor.
22 Nisan 2017, Cumartesi
29 Nisan 2017, Cumartesi
Bilet fiyatı 15 TL olup, katılımcı sayısı 15 kişi ile sınırlıdır.

AKBANK ÇOCUK TİYATROSU “SEKSEN GÜNDE DÜNYA TURU”
Türkiye’de birçok çocuğa tiyatronun sihirli kapılarını açan Akbank Çocuk Tiyatrosu, yeni oyunu 80 Günde Dünya Turu ile Nisan ayında da her cumartesi izleyicileri dünya edebiyatının gelmiş geçmiş en ünlü serüvenlerinden birine çıkarmaya devam ediyor. Jules Verne’in aynı adlı romanından uyarlanan ve ilk kez 2013 yılında Londra’da sergilenen, dört ayrı oyuncunun 20’den farklı karakteri canlandırdığı 80 Günde Dünya Turu, Mehmet Ergen’in çevirisi ve Lerzan Pamir’in yönetmenliğinde izleyicilerle buluşuyor.

22 Nisan 2017, Cumartesi saat: 11.30
29 Nisan 2017, Cumartesi saat: 11.30
Bilet Fiyatı: Tam: 6 TL / Çocuk: 3 TL

23 Nisanda ne yapalım

Sıradaki haber yükleniyor...
holder