Derya Özel Açıklaman gerek...
HABERİ PAYLAŞ

Açıklaman gerek...

Bu aralar yorgunluktan titreyecek kadar yoğun çalışıyorum.

Her halükarda çocuklara yetişmeye, onlarla vakit geçirmeye özen gösteriyorum. Geçtiğimiz hafta bir iş yemeği için onlar uyumadan evden çıkmak zorunda kaldığımda, bizimkilerden homurtular yükseldi.

Vay efendim nereye gidiyormuşum, vay efendim beni bekleyebilirler miymiş, iş yemeği de neymiş gibi soru yağmuruna maruz kaldım.

Baktım iş yemeği diye geçiştiremiyorum, oturdum detaylarıyla hangi iş için kiminle ne konuşacağımı, bunun benim işime ne faydası olacağını ve hatta hangi restoranda yemek yiyeceğimize kadar anlattım tane tane.

Haberin Devamı

Çocuklar kendi mantıklarında bir yere oturtamadıkları her şey için arıza çıkarıyor ve bu yüzden de sizden açıklama bekliyorlar.

Vereceğiniz ilacın ne işe yaradığı gibi pek çok şeyi yaşları kaç olursa olsun açıklamayı deneyin. Çok işe yaradığını göreceksiniz.

iZEV kapanmasın

Can Aytıs, down sendromlu doğan oğlu Tan’ın doğumundan hemen sonra kendi gibi ailelerle birlikte İZEV’i kuruyor. İZEV, zihinsel engelli bireylere eğitim veren bir okul.

1989 yılında kurulan Şişli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Özel Eğitime Muhtaç Çocuklara Yardım Derneği nüvesiyle Türkiye’de zihinsel engelli bireyler için pek çok pilot çalışmayı başlatmış.

Bu anlamda örnek teşkil eden kurumsal yapılanmalar oluşturmuş, 18 yaş üzeri zihinsel engelli bireylere bağımsız yaşam becerileri edinmeleri için eğitim programları geliştiriyor.

İZEV Bağımsız Yaşam Evi’nde zihinsel engelli bireylere eğitim veren, 1997 yılından bu yana vakıf kimliği ile sadece ve sadece bağışlarla zihinsel engelli bireyler için yatırımlar yapmış ve bu gayretini yine bağışlarla sürdürerek, 18 yaş üzerini hayata adapte etmek için çalışan bir kurum.

Fakat bu işlevsel kurum kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış.

İZEV’in Facebook sayfasın beğenerek, tüm faaliyetlerden haberdar olup, ne kadar kutsal işler yapıldığını izleyebilir, yardım şeklinizi siz belirleyebilir, yaratıcı önerilerinizi onlarla paylaşabilirsiniz.

İZEV Tel: 0212 271 00 05

ETKİNLİK KUŞU

Pınar Resim Atölyesi, Optimum ve Piazza Alışveriş Merkezleri’nde, çocukların geleceklerini hayal dünyalarıyla birleştirmeleri için kuruluyor.

Haberin Devamı

İl il gezen, çocuklara sanatı sevdiren Pınar Resim Atölyesi, 27 Şubat’tan 10 Nisan’a kadar miniklerle buluşacak. Minik ressamlar ellerinde fırçası ve kocaman hayalleri ile gelecek beklentilerini resme dökecek.

Adana Optimum Alışveriş Merkezi: 16-20 Mart 2016

Ankara Optimum Outlet Alışveriş Merkezi: 23-27 Mart 2016

İzmir Optimum Outlet Alışveriş Merkezi: 30 Mart 2016-3 Nisan 2016

İstanbul Optimum Outlet Alışveriş Merkezi: 6-10 Nisan 2016

MASAL DERYASI

Yaban Çiçeği Diyarı’nda yaşayan gine fareleri, yaban çiçeği yaprağı kemirmeyi çok seviyor.

O kadar çok yiyorlar ki, yaban çiçekleri yavaş yavaş ama kesin bir şekilde yok oluyor.

O yüzden de Oburcuk’un bu işe el koyması gerekiyor.

Oburcuk’un Tırtılları Charlotte Middleton - Artemis Yayınları.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder