Derya Özel Anneler hasta olamaz!
HABERİ PAYLAŞ

Anneler hasta olamaz!

Haberin Devamı

Hastayken evde yatıp dinlenmek, tedavinin yarısı demektir. Gerekli ilaç takviyesiyle birlikte, bol bol bitki çayları tüketip, yatar vaziyette tüm günü geçirmek, bir anne için neredeyse imkansızdır. Soğuk algınlığı ilaçlarının bir çoğu uyku yapar, ama sizin ayakta uyumaya bile fırsatınız yoktur Eğer çocuklar da henüz okula gitmiyorsa, tüm gün onların istekleri bitmez, bırakın yatıp dinlenmeyi, oturmanıza bile izin vermezler çoğu zaman. Onlar öğle uykusuna yattığında, birazcık olsun yatıp dinlenmek istersiniz, bu kez de size inat erkenden uyanıverirler. Annelerin işi bitmez.

1 hafta öncesinden eşimle birlikte iki günlük tatil planları yapmıştık. Ara sıra böyle kaçamaklar yapar, hem ruhumuzu dinlendiririz, hem de çocuksuz zamanlarımızdaki gibi baş başa eğleniriz. Döndüğümüzde ikimizde enerji dolu olur, 2 gün kızlarımızı kucağımızdan indirmeyiz. Ben her anne babanın, böyle kaçamak tatiller yapıp, birbirlerine zaman ayırması taraftarıyım. İşte yine böyle kaçamak iki günümüzü Kıbrıs’ta geçirmek üzere her şeyi planladık. Planda olmayan tek şey ise, benim aniden gribe yakalanmam oldu. Hastalığı onlara bulaştırmamak için evde çocuklardan köşe bucak kaçmamın ne kadar imkansız olduğunu tahmin edersiniz. Tatile hasta olarak gitmek daha mantıklı geldi bana ve düştük yollara.

Hasta olunca otele yerleşme fikri…

Birinci gol, uçaktaki basınçtan dolayı kulaklarımdaki korkunç ağrılar oldu. (Zaten ikinci gün açılan kulaklarım, dönüş yolunda yine tıkandı.) Sürekli burnumu silmekten, burnum yara oldu. İlk gün kafamı kaldıracak halde değildim. Akşama kadar odada yattım. Oda servisi bana istediğim ilaçları ve ballı limonlu ıhlamurumu getirip durdu. Buradan Kıbrıs Golden Tulip Otel’e ne kadar teşekkür etsem azdır. Anneler hasta olunca, bir otele yerleşip bütün gün dinlenseler ne güzel olurdu. Çarşaflar her gün değişiyor, ballı ıhlamurlar, limonlu çorbalar ayağına geliyor, ortalığı toplama derdin yok ve en güzeli de bütün gün yataktan dışarı çıkmadan yatıyorsun. Hasta bir anne için, hayal gibi değil mi?

Bu tatil benim için tedavi gibi oldu. İkinci gün biraz daha iyi hissettiğim için turla birlikte etrafı gezdik ama benim enerjim çabuk tükendi. Bir koşu oteldeki yatağıma atıverdim kendimi. Sessiz, sakin ve inanılmaz huzurlu bir uyku çektim. Bu kadar ağır bir grip geçirirken, evde olmadığım için dua ettim bir yandan. Çocuklara bulaştırmak bir yana, onların enerjisinin binde biri bende olmadığı için, evin hangi köşesinde yığılıp kalırdım bilemiyorum. Şaka olsun diye demiyorum ama kesin gidip kendimi en yakın hastaneye atar ve kendi isteğimle 2 gün hastanede yatabilirdim. Hastanelerin sevimsiz atmosferindense, ben iki günümü şahane bir otelde, bebek gibi bakılarak geçirdim.

Annelerin hasta olma hakları yoktur. Hele hastayken şımarma, tüm gün yatıp çay, çorba bekleme gibi lüksleri hiç yoktur. Ben hastayken beni şımartan canım kocam olmasa, ne olurdu benim halim…




Sıradaki haber yükleniyor...
holder