Derya Özel Annelik bana neyi öğretti?
HABERİ PAYLAŞ

Annelik bana neyi öğretti?

Bundan 5 yıl önce bugün ikiz kızlarımı kucağıma aldığım gün, hayatım tamamen değişti. Kızlardan önce ancak ve zar zor kendi sorumluluğumu alabilen bendeniz, bir anda anne pantere dönüşüp kendimden başka birileri için var olmayı öğrendim. Belki de ilk olarak kızlardan öğrendiğim şey buydu; onlar için hayatta kalabilmek. Bu söylediğim yanlış anlaşılmasın. İntihara meyilli falan değildim ama yaşamayı ben çok yanlış anlamışım. Doğru beslenmek, uyku düzenine dikkat etmek ve hızlı araba kullanmaktan kaçınmak gibi, daha sağlıklı bir hayata terfi ettim. Tüm bunları yine kendimi düşünerek değil, kızlarımı düşünerek yaptım. Ben olmazsam onlara ne olur? sorusu aklımdan bir saniye çıkmaz oldu. Takıntı haline getirmeden, sorumluluk bilinciyle yaşamaya başladım.

Haberin Devamı

Onlardan öğrendiğim en önemli ikinci şey sabretmekti. Sabredebilmenin sonunda aldığım mükafaklar beni dünyanın en mutlu insanı yaptı. Geceler boyu diş sancısı çeken miniklerimle uykusuz kalmanın sonucunda bir sabah alttan patlayan pirinç tanesi gibi dişleriyle öyle güzel gülümsediler ki, işte o an uykusuz gecelerin ızdırabı silinip gitti. Bir gece tek bir adım attıığında duyduğumuz sevinç, 'bunlar ne zaman yürüyecek?' sorusunu uçuruverdi.

Ve elbette şaşırabilmenin mutluluğunu hatırlattı kızlarım bana. Kendi hayatlarımızda şaşırmayı bırakalı çok olmuştu. Uçan kuşa, kıpırdayan yaprağa, koşan bir kediye, yere düşen çatala ve her şeye şaşırmak ne kadar eğlenceliymiş meğer. Hepsini bana kızlarım öğretti. Bir insanın gaz çıkarmasının ne kadar zor olduğunu, emeklemeden önce dönebilmek gerektiğini, emeklemenin kırk değişik versiyonu olduğunu, bazı bebekerin emeklemeden yürüyebildiğini, ilk kelimelerini duyduğumda heyecanla çığlık atmamam gerektiğini (korkup ağlamışlardı), yemek yedirirken en sevdikleri şeyin televizyon değil annelerinin şarkı söylemesi olduğunu, onlarla daha çok vakit geçirebilmek için ajanda yönetimi yapmam gerektiğini ve daha pek çok şeyi kızlarımdan öğrendim.

Bana bu kadar güzel şeyler öğrettiğiniz, beni eğittiniz, ehlileştirdiğiniz için size ne kadar teşekkür etsem az gelir kızlar. Sizi bu dünyadaki her şeyden çok seviyorum. İyi ki doğdunuz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder