Derya Özel Az vakitte çok işler başaralım
HABERİ PAYLAŞ

Az vakitte çok işler başaralım

Devir, vakitten ve nakitten tasarruf devri. Özellikle anne olmak, beraberinde her şeyi hesaplama, zamanı ve imkanları doğru kullanma becerisini de getiriyor. Hele benim gibi ikiz annesiyseniz ya da birden çok çocuğunuz, bir işiniz ve yetişmeniz gereken tonla şey varsa, hem ev halkının sağlığını, hem ne yiyeceklerini, hem de bunları en kısa zamanda nasıl yetiştireceğinizi düşünür durursunuz. Siz düşündükçe daha çok panik yapar, panik yaptıkça yapabileceğiniz işlerinizden sadece birine vakit ayırabilirsiniz. Hepimizin başına geldi, korkmayın.

Haberin Devamı

Kızlar henüz katı gıdayla yeni tanıştıkları dönem, hem onları sağlıklı besleyip, hem de evdeki biz yetişkinlerin damak zevkine uygun neler yapabilirim ve iki çocukla bunları nasıl yetiştirebilirim diye epey strese girdiğimi hatırlıyorum. Yemek yapmayı bilmeme rağmen, bazen yorgunluktan insanın kafası öyle bir karışabiliyor ki, bir yumurta kırmayı bile o an için beceremeyebiliyorsunuz. Sonuçta ilk haftalar bebeklerimi beslemeyi ihmal etmezken, kendim doğru düzgün beslenemediğim için bir sabah küt diye bayılıverdim. Neyse ki evde yalnız değildim de, gerekli müdahaleyi yapıp, imdadıma yetişen birileri oldu. Sonra dedim ki kendime; “Bi sakin ol bakalım. Önce can, sonra canan. Maskeyi önce kendine, sonra çocuğuna takacaksın. Sana bir şey olsa, olan onlara da olur. O zaman “yetişemeyeceğim" telaşını bir kenara bırak ve programlı git”

Böylece bebeklerimin yemeğini bir günde üç hatta dört değişik yemek yaparak, onların yiyeceği miktarları ayırıp, saklama kaplarına koyup buzluğa atarak, diğer günlerimi kurtarmış ve kendimiz için yemek yapma zamanı yaratmıştım. Fakat bakıyorum şimdiki anneler çok daha şanslı. Nedenine gelince…

Az vakitte çok işler başaralım

Sağlıklı ve pratik

Bir alet yapmışlar ki, evlere şenlik, damaklara ziyafet… Hem zamandan, hem efordan tasarruf ediyorsunuz. Malzemeleri içine atıyorsunuz, kendi doğruyor, zamanını ayarlıyor ve pişiriyor. Vay efendim yemeği ocakta unuttum, dibi tuttu, yok efendim, bunun süresi neydi gibi dertleri bitirmekle birlikte, yemek yapmayı da bilmiyorsanız, size tarif de veriyor. Yapmanız gereken tek şey, makinaya istediği malzemeleri atmanız ve düğmesine basmanız.

Haberin Devamı

Kahve çekiyor, yemek yapıyor ve hatta çiğ köfte yaptığına bile şahit oldum. Hem de 17 dakikada, kollarınızı yormadan, tam Urfa usulü çiğ köfte tencerenizde hazır. Bu nasıl bir makina arkadaşım derseniz, tencereden hallice, yer kaplamayan bir alet. Avrupa’daki önemli iyi yaşam ve detox merkezlerinin de vazgeçilmez mutfak aleti olduğunu sonradan öğrendim. Çünkü size yemeğin en sağlıklısını yapıyor.

Thermomix’in bunları yapabildiğini duyduğumda ve en sonunda çiğ köfte yaptığına şahit olduğumda “neden bular ben çocuklarımı büyütürken yoktu” diye feveran etmedim değil. İki çocuk, iki yetişkin ve yapılması gereken tonlarca işin içinde en azından yemek yapma derdimi ortadan kaldırsaydı keşke diye hayıflandım. İşte bu yüzden şimdiki anneler pek çok konuda daha şanslı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder