Derya Özel Bayram sonrası aktiviteleri
HABERİ PAYLAŞ

Bayram sonrası aktiviteleri

Çocuklarla bayram boyunca yapacak bir şey bulamadıysanız, bayram sonrası çeşitli etkinlik programlarıyla haftanızı renklendirebilirsiniz. Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi: Akbatı’nın profesyonel ekipleri tarafından hazırlanan etkinlik programı; çocukların sanatla tanışmasını, yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

5 Ekim’den itibaren Cumartesi Pazar saat 14:00- 16:00 saatleri arasında ücretsiz olarak çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Oyuncak Müzesi: 6 Ekim’de Suda Oyunu atölye çalışmasına katılacak çocuklar, geleneksel ebru sanatının temelini öğrenecek. Yaş sınırı 7. Tel: 0 216 359 45 50

Haberin Devamı

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi: İnteraktif bir tiyatro oyunu olan Jurassic Adventures; çocukların gelişimine ve hayal gücüne katkı sağlıyor. Gösteri, sahne üzerinde oluşturulan Jurassic tema dekorlarıyla, seyirciyi kısa zamanda etkisi altına alarak, dinozorların dünyasında etkili bir deneyim yaşatıyor. Tel: 0 212 348 78 67

Happy Nest: 3-9 yaş arası çocuklar için Happy Nest bahçesinde yer alan özel hazırlanmış suni buz pistinde çocuklar eğitmenler eşliğinde buz pateni yapacak. Tel: 0 212 257 85 85

SANATLA BARIŞIK ÇOCUKLAR

Geçtiğimiz hafta ArtInternational kapsamında Haliç Kongre Merkezi’nde pek çok sanatçının eserleri sergilendi. Bunun yanı sıra, Ülker Sanat Çocuk Atölyesi de, sergi merkezinde çocuklar için sanat atölyesi kurdu.

Etkinliğin son günü, ben de kızlarımı alıp sergiyi gezdim. Kızlar önce kendi sanatlarını icra ettiler, daha sonra ana salonlardaki eserleri gezdiler. Her bir resme hayranlıkla bakıp, resmin neye benzediğini anlamaya çalıştılar. Bazen resmin renklerini sevdiler, bazen şekillerini...

Çocuklarla sergi gezmekten çekinen anne babalara sesleniyorum; çocuğunuza oranın ne olduğunu, hangi eserlerin sergilendiğini, amacının ne olduğunu, bir serginin nasıl gezilmesi gerektiğini anlatın. Çünkü bir defa bunu anlattıktan sonra, çocuk ikinci sefer bir sergiye gittiğinde nasıl davranması gerektiğini biliyor.

Biz sergiden çıktıktan sonra, Trump Towers Alışveriş Merkezi’nin içinde bulunan Karikatür sergisini de gezdik. Bu kez kızlarımı hiç uyarma ihtiyacı duymadım. Çünkü onlar artık bir sergi nasıl gezilir biliyorlardı. Çocuğunuzla sergiyi gezerken, her bir eserin ona ne ifade ettiğini sormayı ihmal etmeyin. Böylece hayal gücünü de çalıştırmış olursunuz.

Haberin Devamı

HASTALIK SEZONU BAŞLADI

Okulların açılmasıyla birlikte hastalık sezonu da başlamış oldu. Kızların ikisi de nezle belirtileri göstererek eve geldikleri günün akşamı Derin’in hafif ateşi çıkınca, anladım ki hastalık kapımıza dayanmış. Bu tip durumlarda okula ara verip, istirahat etmesini sağlamak en doğru karar. Çocuklar neyse ki daha dayanıklılar ve birkaç gün içinde toparlanabiliyorlar.

Daha önceki konuşmalarımızda vücudun direncini arttırmak için en doğal yöntemin, beslenme şeklimizi değiştirmek olduğunu söylemişti Dr. Yasemin Bradley. Buna göre çocuklarımızı bol proteinli ve elbette C vitamininin yüksek olduğu yiyeceklerle koruyabilirmişiz. Et, tavuk, yumurta, tam tahıllı ekmek, kuru baklagiller, protein yönünden zenginken, kırmızı ve yeşil biber, portakal veya mandalina çok daha fazla C vitamini içerdiği için tercih edilmeliymiş.

Haberin Devamı

Peki hastalıktan çabuk kurtulmak için neler yapmak lazım?

* Bol sıvı tüketmek

* Burun tıkanıklığını gidermek

* Temiz hava almak ve evi sıkça havalandırmak

* Çok kalabalık ortamlarda durmamak

* El yıkamaya özen göstermek

*Sağlıklı ve dengeli beslenmek

*Ekinezya, ıhlamur, papatya, zencefil gibi bağışıklık güçlendirici çaylar içmek

* İstirahat etmek

EMZİRME HAFTASI'NDA ÇARPICI ARAŞTIRMA

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası’na özel araştırma sonuçlarını açıklayan Lansinoh, bu araştırmayla günümüz annelerinin emzirme alışkanlarını ve emzirmeye yönelik tutumlarını gözler önüne serdi.

Araştırmanın çarpıcı başlıkları dikkate değer. Annelerin ideal emzirme süreleri ve bu hedefleri gerçekleştirme oranları ülkeden ülkeye farklılık gösterirken, Türk annelerin hedefledikleri emzirme süresinin 12-24 ay olduğu ortaya çıkmış.

Bu konuda öncü olsak da toplum içinde emzirmenin en yüksek oranda ‘yanlış’ olduğunu belirten ülke olarak Türkiye başı çekiyor. Bebeklerinin sağlığı için emzirmeyi seçen annelerin oranı en yüksek Brezilya’da yüzde 91, en düşük Fransa’da yüzde 76. Türkiye’de ise “Bebeğimin sağlığı için emziriyorum” diyen annelerin oranı yüzde 89. Araştırmanın genelinde Türk kadınları için emzirmenin önemli olduğu ortaya çıkmış.

Bir de şu toplum içinde emzirme kaygımızı atsak üzerimizden, hiç fena olmayacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder