Derya Özel ÇOCUKLAR GİYSİN DİYE
HABERİ PAYLAŞ

ÇOCUKLAR GİYSİN DİYE

Sizleri sosyal medyadan takip ettiğim ve her defasında alkışladığım biriyle tanıştırmak istiyorum. Tuba Doğan’ın tek başına ilgilendiği ‘Çocuklar Giysin Diye’ projesi, kısa süre içinde binlerce kişiye ulaşmış.. Kendi çabalarıyla sağdan soldan topladığı kitap, kırtasiye ya da kıyafetleri, köy çocuklarına yollamış. Daha sonra köy okullarından fotoğraflar gelmeye başlamış. Yüzleri gülen birçok çocuk, Tuba Ablalarına teşekkür etmişler. Tuba da doğru bir iş yapmanın mutluluğuyla bu işe devam etmiş. “Bu proje aslında ilk Ağrı’da bir okulla başladı. Öğretmen Tuğba Hanım bana çocukların yeni kıyafetleri ile fotoğraflarını gönderdiğinde o kadar hoşuma gitti ki, Instagramda ‘Çocuklar Giysin Diye’ hesabını açmaya karar verdim. Çok basit bir sistem ile çalışıyorum. İhtiyacı olan çocuklara okulları ve öğretmenleri aracılığı ile ulaşıp, Instagram ve Facebook sayfalarımdaki takipçilerimden temin ettiğim giyilmiş, giyilebilir, 2. el veya 0-5 ile 15 yaş aralığında kıyafet, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye, yardımcı ders kitapları, hikaye kitapları gibi yardımları öğretmenleri aracılığı ile yolluyorum. Öğretmenler de çocukların yaş ve cinsiyetlerine göre ayırdığım yardımların dağıtımını yaparak bana fotoğraflar atıyor, ben de sayfamda paylaşıyorum. Bütün görüşmeler, yazılar, mesajlar, fotoğraflarla tamamen ben ilgileniyorum. Okulları, bana mesaj atan öğretmenler sayesinde buluyorum. Okullara giden yardımların kargo masrafını ben karşılıyorum. Yapılan yardımın yerine ulaşması ve yüzlerindeki mutlu ifadeyi görmek bana yetiyor. Kısa sürede yoğun bir ilgiyle karşılaşınca ihtiyaç fazlalarını sağlıklı muhafaza edebilmek için İstanbul Ataşehir Belediyesi’nden bir depo talep ettim. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi, Ferhatpaşa Ataevi’nin deposunu ücretsiz olarak Çocuklar Giysin Diye’ye tahsis ederek en büyük desteği vermiş oldu. Bu şekilde çalışarak 9 ayda her ilden 58 okula yardım ulaştı. Tüm amacım geleceğe yatırım ve tüm çabam oradaki çocukların eğitimlerine sağlıklı devam edebilmeleri.” diyor Tuba Doğan. Yardımlarınız için Instagram ve Facebook’tan ÇocuklarGiysinDiye hesabını takibe almanız yeterli.

Haberin Devamı

Yemek seçen çocuğa sağlıklı tarifler

Haberin Devamı

Çocuğunuz yemek seçiyorsa, ona kolay tariflerle hazırlayabileceğiniz sağlıklı yiyecekler pişirebilirsiniz. Sizi, beslenme uzmanıyla birlikte hazırlanmış, birbirinden lezzetli tariflerin olduğu bir siteden haberdar edeyim. Hem göze, hem de damağa hitap eden sağlıklı tariflerin çocuklarınızın yiyebileceği şekle sokan bu siteye bir göz atmanızı tavsiye ederim. Yemek hazırlarken mutlaka baktığım www.minigurme.com sitesinde hem katı gıdaya yeni geçmiş bebeklere, hem damak tadı oluşmuş çocuklara, hem de emziren annelere birbirinden sağlıklı tarifler var. Üstelik yediğiniz yemeklerin içerisindeki vitaminlerden tutun, bir yemeği nasıl daha sağlıklı pişirebileceğinize dair püf noktalarını da öğrenebiliyorsunuz.

ETKİNLİK KUTUSU

Rahmi M. Koç Müzesi, tarihte oyuncak, koleksiyon objesi, hobi malzemesi, vitrin süsü olarak kabul edilmiş minyatür evlerden oluşan yeni sergisini 28 Kasım 2014-16 Haziran 2015 tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturuyor. ‘Hayallerle Dolu Küçük Evler’ sergisi, bu sene 20’nci yılını kutlayan İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi’nde ziyaretçilerini bekliyor. Yirminci yıl için özel olarak oluşturulan koleksiyonda, 19’uncu yüzyıldan itibaren üretilmiş İngiliz, Alman, Fransız ve Amerikan yapımı bebek evleri yer alıyor. Ziyaretçilerin, bebek evlerinin renkli tarihine şahitlik edeceği sergide; oyuncak, süs veya hobi eşyası olarak tercih edilebilen veyahut koleksiyonu yapılan minyatür şekilde tasarlanmış evler, içlerindeki küçültülmüş mobilyalar ve oyuncak bebeklerle dekore edilmiş olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

Tüm anne babaların yüzündeki o tatil bitse de rahatlasak ifadesini görür gibiyim. 15 günlük tatil dediğin şey, her 4 saatte bir çocuklara yeni etkinlik bulmak, onların gönlünü eğlemek, sürekli para harcamak ve deli gibi yorulmaktır. Tatilin bu son gününde yarını iple çeken annelerin, çocukları okula postaladıktan sonra ilk işlerinin, salonda bir kahve eşliğinde sessizliğin tadını çıkarmak olacağına hiç şüphem yok. Çalışan annelerin, 15 günlük tatili daha az hasarla atlattıklarını düşünüyorum. Tüm gün çocuk gürültüsüyle hırpalanmak, etkinlik gurusu olmak ve evin düzenini sağlamak pek de kolay değil. Bunun yanısıra harcadığımız paranın haddi hesabı yok. 2 çocuk 1 yetişkin tiyatro biletine tam 75 lira ödediğim gün isyan ettim arkadaş. İçeceğiydi, mısırıydı derken 100 liralık olduk anında. Belediyelerin tiyatro sahneleri çok daha hesaplı. Çocuğum bir etkinliğe katılsın diye tomarlarca para saçıp durmak bir yana, evde aktivite yaratalım derken gürültü komasına girmemiz bir yana. Karar verdim, en uzun tatil bir hafta olmalı. İmza: 15 günlük tatil mağduru yorgun bir anne.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder