Derya Özel Çocuklarla kültür turları
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklarla kültür turları

Haberin Devamı

Zaman zaman bu sayfadan sizlerle seyahat anılarımı da paylaşıyorum. Seyahat etmeyi çok sevdiğimden, istiyorum ki benim gibi gezgin iki çocuğum olsun. Girdikleri her ortama ya da gittikleri her yeni şehir ya da ülkeye ayak uydursunlar zorlanmadan. Bir şehrin sadece yeme içme mekanlarını değil, tarihini, kültürünü de severek öğrensinler.

Dolmabahçe Sarayı'nın önünden her geçişimizde, kızlarım hayranlıkla saraya bakarlar ve oranın ne olduğunu sorarlar bana. Masal tadında anlatırım sarayı. 'Eskiden burada padişahlar ve prensesler yaşarmış' diye. 'Bizi de götür anne' derler her seferinde ve ben de yaşlarının henüz uygun olmadığını söylerim üzülerek. 6. yaşlarını bekliyorlar şimdi heyecanla. Anneleri onları bir zamanlar prenseslerin, padişahların yaşadığı saraylara götürecek çünkü.



Ama eğer sizin çocuklarınız 6 yaşını doldurduysa, siz de yaşadığınız şehri bir bilenle gezmek ve çocuğunuza öğretmek isterseniz, çocuklarla gezilebilecek şahane kültür turlarının yapıldığını müjdelemek isterim. 6-12 yaş çocukların yaşadıkları şehri görerek, dokunarak, tadarak ve tanıyarak büyümeleri amacıyla başlatılan gezilere ilgi ve katılım her geçen gün artıyor. Yetişkinler için yurtiçi ve yurtdışında butik otellerde hizmet veren Sacred 7 Travel, anneler ve çocuklara özel programlarını, konusunda uzman ve deneyimli rehberler aracılığıyla gerçekleştiriyor.

İstanbul'un tarihi dokusunu ve yaşanmışlıklarını çocuklara özel anlatım ve sürprizlerle zengişleştirilen bu geziler, haftasonları çocukları ile farklı ve özgün bir etkinlikle değerlendirmek isteyen anneler için farklı bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. İşin güzel tarafı, velileri ve öğrencileri için proje bazında gezi düzenlemek isteyen okullara da özel olarak program hazırlayabiliyorlar. Her türlü tur programının tarihlerini kendi internet sitelerinden takip edebilirsiniz.

www.sacred7travel.com

***



5 Kat, 5 Duyu - Müzede yaratıcı drama

Anneler için alternatif etkinlikleri paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. İşte onlardan biri de 19 Nisan Cumartesi günü Pera Müzesi'nde gerçekleşecek olan 5 Kat 5 Duyu programı.Yaratıcı Drama ile Pera Müzesi gezisi, yaratıcı drama yöntemlerini kullanarak çocuların rol yapma, doğaçlama ve oyunla müzeyi yaşayan bir mekan olarak deneyimlemelerini sağlayacak, müze bilinçlerini ve estetik becerilerini geliştirecek özel bir çalışma gerçekleştirecekler. Bakın çocuklar müzeyi nasıl deneyimleyecekler...

'Birinci katta sergilenen Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri'nden geceleri tuhaf sesler yükseliyormuş. Kütahya Çini ve Seramikleri'nden ise güzel kokular geliyormuş.

İkinci kattaki tablolar kendi aralarında konuşuyorlarmış

Üçüncü kattaki Picasso gravürleri dokununca canlanıyormuş.

Dört ve beşinci kattaki objeler ise bazen görünmez oluyormuş.'

7-12 yaş grubu için uygun olan etkinlik ücretsiz olduğundan, rezervasyon yapılması gerekiyor. Saat 10:00'dan 16:00'ya kadar etkinliğe gidilebilir. (Rezervasyon için: 0212 334 99 00)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder