Derya Özel Düşünüyorum, öyleyse varım
HABERİ PAYLAŞ

Düşünüyorum, öyleyse varım

Kızlarım bu yılın başından beri okulda satranç dersleri alıyor. Okuldan eve her gelişlerinde o günkü satranç dersinde hangi taşları öğrendiklerini heyecanla anlatırlar. Son zamanlarda hamle isimlerini de söylemeye başlayınca epey ilerlediklerini farkettim.

Hafta sonu Mersin’e gittik birlikte. Önce Mersin Marina’daki çocuk eğlence merkezinde vakit geçirdik, daha sonra bir kafeye oturduk. Oyuncakçının önünden geçerken kedi gibi baktılar, “Peki” dedim, “Oynamanız için bir şey alacağım ama iki kişinin birlikte oynayacağı bir şey olacak.” İçeride satrancı görür görmez zıplamaya başladılar. Biraz ileride bir kafeye oturduk.

Haberin Devamı

Satranç tahtalarını açtım, taşları döktüm ve başladılar dizmeye. Bütün taşları yerli yerine dizdikten sonra öyle güzel oynamaya başladılar ki, şaşırıp kaldım. Satrancın sadece taş yemekten öte, stratejik düşünmek olduğunu anladıklarından beri muhteşem hamleler yapıyorlar.

Ben kahvemi içip yorgunluğumu atarken, minikler de sıcak çikolatalarını içerek sessizce 2 saat satranç oynadılar. Satranç, stratejik düşünmeyi öğretir, varın 5 yaşındaki çocukların beyin gelişimine ne kadar faydalı olduğunu siz hesaplayın.

Kardan adam yapsak senle?

Yazın ortasından beri kışın yağacak olan karın hayalini kuran kızlarımın hayalleri sonunda gerçek oldu. Üstelik yılbaşında bekledikleri kar, tam da yeni yıldan bir gün önce geldi. Tabii kar onlara eğlence, bize çile oluyor ama onların karla oynarkenki mutluluklarını görmek de paha biçilemez.

Özellikle kardan adam yapma maceraları boyunca sürekli aynı şarkıyı söyleyip durdular; “Kardan adam yapsak senle? Oyunlar oynasak?...” Şu meşhur Elsa ve Anna’nın şarkısı 4 gündür benim de dilime yapışmış durumda.

Karla yaşadığımız en büyük maceraysa yeni yıl akşamı Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği yılbaşı şenliğine yürüyerek gitmek oldu. Evimiz yakın, yollar da kapalı olduğu için yürümek en mantıklı seçenekti.

Her köşe başında kardan adam görerek ve karın tadını doyasıya çıkararak başladık yeni yıla. Bu yıl kardan şikayet etmeyeceğim. Bilakis bana yaşattığı sevinci iliklerimde hissedeceğim. Dilerim bu yıl çocuk sevincinizi kaybetmeden, madalyonun öbür tarafından bakmayı başarabildiğimiz bir yıl olur hepimize.

Haberin Devamı

ETKİNLİK KUŞU

Marangozhane atölyesinde çocuklar kendi ahşap oyuncaklarını yaparken keyifli dakikalar yaşayacaklar. Doğal malzeme olan ahşap, çocuklar için en heyecan verici materyallerden biridir.

İç Mimar Emre Çapaoğlu eşliğinde gerçekleşecek Marangozhane atölyesinde, bu doğal malzeme ile kendi oyuncaklarını yapan çocuklar; takım çalışması ruhuna sahip olacak, el göz koordinasyonlarını dengeli bir şekilde kullanabilme yeteneklerini arttıracak.

45 dakikada kendi oyuncağını tasarlayan çocuklar özgüven kazanımlarını gerçekleştirecek.

Marangozhane Atölye Programı Her Salı saat: 17:00-18:00

Her Cumartesi saat:15:00-16:00

Her Pazar saat: 15:00-16:00

Rezervasyon için lütfen iletişime geçiniz.

Happy Nest Kültür Mahallesi, Arnavutköy Yolu No:4, 34340 Beşiktaş / İstanbul Tel: 0212 257 85 85 /0212 257 87 87

Sıradaki haber yükleniyor...
holder