Derya Özel Genetiği Değiştirilmiş Organizma
HABERİ PAYLAŞ

Genetiği Değiştirilmiş Organizma

Günlerdir haber siteleri ve gazetelerde Milupa firmasının ürünlerinden Aptamil sütlü tahıllı bebek mamasında bakanlık tarafından yapılan testler sonucunda GDO’ya rastlandığı haberleri yer alıyordu. Beynimden vurulmuşa döndüm. Bakanlık hem onay verip hem de nasıl GDO’lu ürün olduğu gerekçesiyle toplatma kararı alıyor sorusu da sinsice beynimi kemirip duruyordu bir yandan. Hemen ilgili firmayı aradım, yetkili birileriyle görüşmek istediğimi söyledim.

Günlerdir telefonları susmuyormuş. Her sorumu yanıtladılar sakince. “GDO var mı, yok mu” dedim; “yoktur” dediler.

Haberin Devamı

“Tüm ürünlerimiz Avrupa Birliği’ne üye ülkelerde üretilir ve GDO’lu hammaddeler kesinlikle kullanılmaz. Her seri, bakanlık tarafından ithalat sırasında analiz edilir. Bahsi geçen Aptamil sütlü tahıllı kaşık mamasıda ithalat sırasında bakanlık tarafından analiz edilmiş ve GDO (-) çıkmıştır.Daha sonra yapılan raf kontrollerinde ürünün bakanlık tarafından yapılan analizinde GDO(+) bulunmuş ve GDO (+) olan ürün 2 farklı labratuvara daha analiz ettirilmiştir. Sonuç GDO (-) çıkmıştır. Bakanlığa itirazlarımız yapılmış olup, yasal süreç devam etmektedir” açıklamasını yaptılar telefonda.

Her işin içinde bir bit yeniği aramak son günlerin en şahane hastalığı sanırım. Ben tüm bu yasal sürecin takipçisi olacağım. Bekleyip, sonucu göreceğiz.

Tarım şenliği

Her duyduğumuza inanmamak gerek. Birazcık araştırsak, gerçeği bulmak o kadar da zor değil. Dondurulmuş gıdalarla ilgili pek çok hurefe dolaşa dursun, aslında en sağlıklı besin kaynaklarından birinin, dondurulmuş gıdalar olduğunu öğrendim. Yapılan araştırmalarda, pazardan çok daha taze olduğunu düşünerek aldığımız sebze ya da meyvelerin, aslında evimize dalından koparıldıktan en az 2 gün sonra geçtiğini, fakat dondurulmuş gıdaların, dalından koparıldıktan tam 2 saat sonra şoklanarak tazeliğini koruduğunu biliyor muydunuz?

İzmir Torbalı’daki Tarım Şenliği’nde Feast Dondurulmuş Gıda standından, içimi rahatlatan bilgilerle döndüm İstanbul’a. Özellikle bezelyenin, toplandıktan sonra en geç 1 saat içinde paketlendiğini, tüketilmeye hazır dondurulmuş gıdaların aslında en taze ve seçilmişler olduğunu öğrendim. Hem içimi rahatlattı bu bilgiler, hem de günümüz çalışan kadınların hayatını kolaylaştırdığı için minnet duydum.

Haberin Devamı

Rengarenk Feast Çocuk Çiftliği’nde çocuklar, koyun, tavuk, keçi gibi hayvanları yakından görme ve tarım ürünlerinin soframıza geliş hikayesini yaratıcı drama sayesinde eğlenceli bir şekilde öğrenme olanağı buldu.Gün boyunca toprak, çiftlik hayvanları ve doğa ile buluşan çocuklar, çiftlikte gerçek tohum ve toprak kullanarak kendi sebzelerini ektiler. Alandan ayrılırken, diktikleri fideleri de yanlarında götürdüler. Bizim de evimizde artık kızlarımın elleriyle diktiği 2 tane domates fidemiz var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder