Derya Özel Hayaller gerçek oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Hayaller gerçek oluyor

Haberin Devamı

Zorlu Çocuk Tiyatrosu iki yıldır şahane bir sosyal sorumluluk projesini destekliyor. Çocukların yeteneklerini fark etmelerini sağlamak ve cesaretlendirmek amacıyla hayata geçirilen ‘Bir Hayal Bir Oyun Yarışması’ bu yıl da devam ediyor.

Alanında önemli isimlerden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesiyle bir çocuğun hikayesi tiyatro oyununa dönüştürülecek ve sahnelenecek. Başvurular 22 Mayıs’ta başladı. İlköğretim üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri özgün hikayeleriyle, 1 Ağustos’a kadar yarışmaya başvurabilecek.

Başvurular www.birhayalbiroyun.com üzerinden de yapılabiliyor.

IQ MU EQ MU?

“Çocuğum çok zeki” ya da “Çocuğum çok duygusal” gibi cümleleri çok sık duyarız. Sürekli karşımıza çıkan IQ ve EQ meselesini nörolog Dr. Mehmet Yavuz çok güzel özetlemiş. “Zekayı sözel, mantıksal, içsel, görsel, bedensel, müziksel, sosyal ve ruhsal gibi bir çok açıdan sınıflamak mümkün olsa da, en yaygın sınıflandırma IQ (Intelligence= dinamik=zihinsel) ve EQ (Emosyonel=duygusal=sosyal) kategorileri.” Sosyal (duygusal) zekayı somut bir şekilde ölçmenin mümkün olmadığını düşünüyorum.

En önemli zeka testi hayatın bizzat kendisi. Kişinin mesleki başarısı, iş ve aile hayatı, sosyal ilişkileri, tutarlılığı, dürüstlüğü ve mutluluğu en önemli zeka göstergeleri. Yüksek IQ’ya rağmen, yetersiz duygusal zekadan dolayı başarılı olamamış ve hayata tutunamamış nice örnekler var. Ebeveyn ve öğretmenlere burada önemli görevler düşüyor. Çocuğun IQ’su yanında, yüksek EQ’lu çocuklar yetiştirmek de hedef olmalı.

Tavsiye ediyorum

Kızlarıma severek okuduğum Yekta Kopan’ın ‘Burun’ kitabının nihayet devamı geldi. Yine Şilili ressam Alex Pelayo tarafından resmedilen ‘Burun Tatilde’ kitabında, Ali’nin burnu ailesiyle tatile gidiyor. Bakalım bu kez hangi kokularla tanışacak?

Etkinlik kuşu

İstanbul


‘Go’ en eski oyunlardan biri. Kuralları çok basit ama bir o kadar da karmaşık bir zeka oyunu. İstanbul Go Okulu, deneyimli eğitmenlerle Kızıltoprak’taki mekanında yaz atölyeleri düzenliyor. (0 216 550 99 10)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder