Derya Özel Her şeyin başı sağlık
HABERİ PAYLAŞ

Her şeyin başı sağlık

Haberin Devamı

Geçen hafta aniden tutan çok ciddi bir mide ağrısıyla acile kaldırıldım. Meğer benim mide ağrısı sandığım şey safra kesesi ağrısıymış. Nur topu gibi 2 tane taş, safra kesemin kanalı tıkamış. Hatta bir de enfeksiyon oluşmuş. Durum böyle olunca apar topar ameliyata alındım. Neyse ki başarıyla operasyonu atlattım. Aynı saatlerde Mehmet’in de ameliyat olması kötü bir tesadüf oldu. Çocukları birbirimize paslayamayacağımız bir durum oluştu. Derken bir kötü haber daha geldi; yardımcı ablamız ayağını kırmış. Hani bazen her şey üst üste gelir ve siz sadece uzaktan hayretle izlersiniz ya, işte o çaresizlikle bakakaldım durumumuza. Fiziksel yaralar iyileşirken, ruhsal çöküntü yaşamama ramak kaldı. İşte bu yüzden nakarat gibi dilimde şu cümle var: Allah beterinden korusun. Amin.

***

ULUORTA EMZİRİN

Herkesin emzirme deneyimi farklı olabilir. Kimi çok acı çekmiştir, kimi emzirmekten tiksinmiştir, kimi de bunu cennetin dünyadaki varlığının ispatı gibi görmüştür. Amma ve lakin, emzirmek doğaldır, normaldir. Senin karnın acıktığında herkesten gizli saklı bir yerde mi yemek yiyorsun? Hayır. Peki bebeğin karnı acıktığında neden bunu gizli saklı yapmak zorunda hissediyorsun kendini? Emziren annelere bakınca cinsel dürtüler coşar mı, yoksa cinsel hayat biter mi gibi hadsizce ve hatta sapıkça bulduğum tartışmayı bir kadının başlatmasına açıkçası çok bozuldum. Üstelik bunu yazan da bir anne. Bütün erkekleri genelleyerek ve niyeyse onların sözcülüğüne soyunarak emziren kadınları seksi bulmadığını söylemek cahilliğinde de bulunmuş. En komiği de emziren annelerin eylemini şovenistlikle suçlaması. Hanımefendi kendi emzirme tecrübesinden pek mutlu olmadığı için, bunun ne kadar doğal bir şey olduğunu unutmuş ya da hoşuna gitmemiş sanırım. Şovenizmden bahsedince emziren anneleri şovenistlikle suçlayan kişinin Ömür Gedik olması da çok komik ya neyse. (Sözlük anlamını bilmeden kullandığı için ekstra komik olmuş) Siz uluorta emzirin hanımlar. Bu hem bebeğinizin en doğal hakkı, hem de sizin.

***

ETKİNLİK KUŞU


Yazın yapılabilecek en güzel etkinlik aslında yüzmektir. Size yakın olan havuzlardan ya da deniz kenarı bir şehirde yaşıyorsanız plajlardan faydalanmanızı öneririm. Ağustos ayının bunaltıcı sıcaklarında yapılacak en serinletici ve en eğlenceli aktivite, suyla yapılanlardır. Kumdan kale yapmak, deniz kabuğu ya da düzgün yuvarlak taşlar toplamak ve doya doya yüzmek varken neden şehrin içinde kapalı alanlara tıkılasınız ki? Bu hafta fırsat buldukça su kenarlarına kaçın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder