Derya Özel İklimler şaştı
HABERİ PAYLAŞ

İklimler şaştı

Haberin Devamı

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da baharın gelmesini iple çekiyoruz. Her yıl bu bahar denen ay, biraz daha gecikerek geliyor. İklimler şaştı, bizim de feleğimiz şaştı haliyle. İkizlere her sabah, onları pikniğe götürüp papatya toplama sözü veriyorum, ama o bahar bir türlü gelemiyor. Hava soğuk bile olsa artık umurumda değil, yeter ki yağmur yağmasın ve güneş açsın. Güneşe hasret yaşar olduk 4 iklimli memleketimizde.

Bütün bir kış, hafta sonları çocuklara aktivite yaratmakla ya da var olanların peşinde koşmakla geçirdiğim için, istiyorum ki, güneş açsın, hava ısınsın ve kızları bırakayım çimenlik bir alana, deli gibi koşup eğlensinler. Cumartesi öğleden sonra yüzünü birazcık gösteren güneşi bile değerlendirmek için, indik aşağıdaki parka kızlarla. Sadece koştu zavallı minikler. Evin içine nasıl hapsoldularsa, kocaman yeşil bir alan görünce amaçsızca koşup durdular.

İklimler şaşınca, ev hapsimizin de süresi uzadı haliyle. Alışveriş merkezlerindeki aktiviteler ya da çocuk tiyatroları da bir yere kadar oyalıyor onları artık. Havanın 20 dereceleri göreceği günden itibaren, eve girmeyeceğimizi şimdiden garanti ediyorum.

Hafta sonu kaçamakları

İstanbul’da, hafta sonu için kaçabileceğimiz aslında pek çok yer var. Çoluk çocuk hava kötü bile olsa, ailece birlikte geçirilebilecek, hem İstanbul dışı hem de İstanbul’a yakın yerleri araştırıyorum bu kötü havalarda. Cumartesi ve Pazar günleri çalışan bir kocam olduğu için de, kızlarımı alıp gidebileceğim ve rahat edebileceğim yerleri not etmeye başladım.

Sabah kalktığımda eğer hava kapalıysa, hemen İstanbul’dan kaçma planları yaparım oldum olası. İstanbul dışında da hava kötü bile olsa, bana enerji verir şehirden kaçmak. Hafta sonu çalışmıyorsanız ve tüm aile evdeyseniz, sizin yerinizde olsam 1 dakika evde durmazdım. Evde olup çocuklarınızın peşinde koşmak, onların arkasını toplayıp, yemek hazırlamak inanın, dışarıda yapacağınız aktiviteden daha yorucu olacaktır. Hangi şehirde olursanız olun, mutlaka şehre yakın, kaçabileceğiniz güzel mekanlar vardır. Yapın bir liste, asın buzdolabının üstüne. Pazar günleri kaçın gidin evden ve şehirden.

Çocuk Bayramı ve bir dolu aktivite
Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bu hafta çocuklar için bir dolu aktivite var tüm yurtta. Ama hala canımı sıkan, çocuk işçilerin, annesiyle birlikte cezaevlerinde kalan miniklerin bu bayramdan nasibini alamıyor olmaları. Acı çeken tüm çocuklara sarılabilmeyi, onları da kendi çocuklarımı korur gibi koruyabilmeyi ne kadar çok isterdim… Gün geçtikçe daha da kötüye giden bu dünyayı, dilerim bu çocuklar daha güzel bir hale getirirler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder