Derya Özel İyi dersler şoför amca...
HABERİ PAYLAŞ

İyi dersler şoför amca...

Bir anne olarak okul servisi kurallarıyla ilgili çok şey bildiğimi zannedermişim meğer.

Michelin’in başlattığı ‘İyi dersler şoför amca’ projesiyle ilgili bir araya geldiğim Michelin Kurumsal İletişim Direktörü Selen Dik’ten dinlediklerim, benim bu konuda ne kadar az bilgi sahibi olduğumu ortaya koydu.

Sadece servis şoförlerinin uyması gereken trafik kuralları değil, kullandığı araçtaki miniklere bir rol model olduğu gerçeğini de atlamışım.

Bakın proje özetle şöyle; ‘Trafikte Sorumluluk Hareketi’ kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Michelin ortaklığında yürütülüyor.

Haberin Devamı

Michelin’in değişik paydaşlarla 2011 yılından beri yürüttüğü proje, bu yıl kamunun da konuya gösterdiği ilgiyle daha geniş bir kitleye yayılmış ve hem taşımalı eğitimde hizmet gösteren şoförler hem de öğrencilerin eğitimini amaçlıyor.

Şimdiden Türkiye’nin dört bir yanında pek çok ilde 6 bin şoför, 4 binden fazla da öğrenciye ulaşılarak trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim becerileri konusunda bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla eğitimler verilmiş.

Rol model şoförler

Projenin yeni döneminde ise 10 yeni ilde eğitimler düzenlenmeye başlanmış. Düzenlenen eğitimlerin ardından trafik güvenliği konusunda hedef kitlede büyük ölçüde farkındalık yaratıldığı sonuçlara yansımış.

Ülkemiz için de taşımalı eğitim sistemiyle pek çok ilimizde uzun saatler süren yolculuklarla okullara taşınan çocukların rol model aldıkları servis şoförlerinin bilinçlendirilmeleri oldukça önemli.

Bu uzun süreli yolculukların öğrencilerin eğitimine katkısı olacak şekilde düzenlenmesi, öğrencilerin doğru rol modellerle karşılaşmasının sağlanması gerekiyor.

Eğitim alan şoförlere araçlarının ön camına yapıştırılmak üzere bir sticker veriliyor. Umarım Türkiye’nin geneline ulaşılır.

Her işe yetişmek mümkün mü?

Bu soruyu 2 haftadır kendime sorarken bir yandan da her işe yetişmeye çalışıyorum. Aman hiçbir şey eksik kalmasın diye diye nihayet yorgunluktan pert oldum.

Evet her işe yetişebilirsin ama sonrası bir felaket.

Haberin Devamı

Annelik, iş kadınlığı derken kendini unutuyorsun. 3 haftadır kızların piyano derslerinde kullandıkları kitabı almayı unutuyorum. Benim için büyük olay. Nasıl unutabilirim!

Her şeyi eksiksiz yapmaya niyeyse and içmiş olan bendeniz, bir kitabı almayı unutup duruyorum. En son bu hafta dedim ki kendime, senin derdin kiminle kuzum?

“Aman ne kötü, ne sorumsuz anne” mi diyecekler kitabı unuttuğun için?

Hayır bütün mesele tek başınalığın verdiği yetişememe kaygısı, mükemmel anne sendromu.

Kendime eziyetten başka bir şey değil bu yaptığım. Her işe yetişirim ama yetişmek istemiyorum artık.

Bunları buraya yazıyorum ki, mükemmel anne sendromunu telkinle aşayım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder