Derya Özel KAÇUV’dan farkındalık projesi
HABERİ PAYLAŞ

KAÇUV’dan farkındalık projesi

Haberin Devamı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, hastalığa dikkat çekmek ve erken teşhisin önemini vurgulamak için bir farkındalık çalışması gerçekleştiriyor. Kanser konusunda bilinç ve doktora ulaşım kolaylaştıkça tedavi başarısı da yıllar içinde yükseliyor.

KAÇUV, çocukluk çağı kanserine dikkat çekmek için 'Nerede yaşam varsa, orada umut vardır' inancı ile geniş kitlelere seslendikleri bir farkındalık çalışması başlattı. En önemli amaçları, çocukluk çağı kanserinin belirtilerini ebeveynlere anlatmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’nın herkesin desteğine ihtiyacı var.

Çocukluk çağı kanserleri erken teşhis edildiğinde çocukların 3’te 2’si iyileşebiliyor. Ancak belirtiler genellikle büyüme ve normal virütik hastalık belirtileri ile benzer olduğu için aileler tarafından erteleniyor ve tanı koyulmasında, tedavide geç kalınıyor.

Bu çocukların erken tanı alabilmeleri, bu konuda eğitimin yaygınlaştırılmasıyla mümkün.

İşte bu yüzden KAÇUV’un hepimizden bir isteği var: Erken teşhisin önemine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık yaratmak için 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü adına KAÇUV’un sosyal medya postunu, #kanserifarket ve #kacuv #15subatcocuklukcagikanseri hashtag’iyle birlikte sosyal medyada paylaşmanız ve oluşturulan umut zincirinde yer alarak, bugünün kahramanları olan çocuklara destek olmanız.

TAVSİYE EDİYORUM

Dostluğun ve farklılıkları korumanın değerini vurgulayan, çocuklara klişelerden uzak, eğlenceli bir kitap okumak ister misiniz? “Arkadaş Olalım mı?” kitabı, bir solucanla kendini flamingo sanan, tavuğa benzeyen bir kuşun sıradışı yolculuğunu anlatırken okuyanları kıkır kıkır güldürüyor.

Çocuklarımıza öğretmeye çalıştığımız farklılıklara saygı duyma ve kabul etme adabını, bu kitapla çok daha eğlenceli anlatabilir, kitap okuma alışkanlığını da pekiştirebilirsiniz. 'Arkadaş Olalım mı?' kitabını tüm ailelere tavsiye ediyorum.

Kim korkar diş hekiminden?

Biz yetişkinlerin neredeyse yüzde 70’inin 'dişçi koltuğu' fobisi var ama çocuklarımızda böyle bir korku oluşmasın diye ağız ve diş sağlığıyla ilgili cesaretlendirici olmaya çalışıyoruz. Yeni neslin dişçi korkusu bizimki gibi değil neyse ki. Fakat terzi kendi söküğünü dikemiyor işte. Uzun zamandır yok saymaya çalıştığım diş eti ağrısıyla daha fazla baş edemeyince soluğu Dr. Nihat Tanfer’in kliniğinde aldım.

Pek çok sağlık programı sunmuş, çocuklarına ağız ve diş sağlığının önemi hakkında uzun nutuklar vermiş bir yetişkin olarak, o dişin bu noktaya gelişine nasıl sessiz kalmışım! Diş kökü iltihaplanmış, neredeyse dişi kaybedeceğim. “Benimki korkudan değil, zamansızlıktan” yalanlarımı savurduktan sonra, tıpış tıpış o koltuğa oturdum tabii.

Bu arada diş ve ağız sağlığı meselesi bizim zamanımızdaki gibi değil. Teknoloji uçmuş! Çene kemiği erimiş ve hiçbir şekilde protez diş yapılma şansı olmayan hastaların çene kemiğine özel bir yöntemle dokuya uyumlu polilaktik asit plakaları yerleştirilerek üç boyutlu olarak çene kemiğini yeniden oluşturabiliyorlar. Ağrı acı bölümünden söz etmiyorum bile...

Artık yapılan müdahaleleri hissetmiyorsunuz bile... Velhasıl diş hekimine giderken çocuklarımızı da yanımıza alıp gitmeliyiz diye düşündüm o koltukta... Onlara “Bak canım hiç acımıyor” derken belki kendi korkumuzu da unutabiliriz!

ETKİNLİK KUŞU

İstanbul

Trump Alışveriş Merkezi’nin özel çocuk katında bu hafta sonu da birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenleniyor. 19 Ocak Pazar günü ‘Dünyayı Kurtaran Çocuk’ adlı tiyatro oyunu Trump Çocuk Katı Sahnesi’nde saat 13.00’da sergilenecek.

Her hafta yenilenen konsepti ile çocukların neşe içinde keyifli vakit geçirmelerini ve yeteneklerini keşfetmelerini sağlayan atölyelerin bu haftaki konsepti, 'Slime Yapım Atölyesi'. Tiyatro oyunlarının ardından düzenlenecek atölyede çocuklar, zıp zıp oyun hamuru olarak bilinen slime hamurlarını kendi zevklerine göre renklendirecek ve şekillendirecekler. 14.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek ‘Slime Yapım Atölyesi’nde, çocuklar eğlenirken öğrenecek, el becerilerini geliştirecek. Etkinliklerin tümüne katılım ücretsiz.

Ankara

Kuklalar çocukların en çok ilgisini çeken figürler arasında. Kukla canlandırma ise, okul öncesi eğitimde sık başvurulan drama tekniklerinden.

Kukla dramasında atölye içeriği kimi zaman eğitmenin kuklaları canlandırmasıyla eğlenceli bir şekilde devam ederken, kimi zaman kendilerini bir grubun önünde ifade etmekte güçlük çeken bazı çocukların iletişim becerilerini geliştirmek amacıyla katılımcı her çocuğun kendi kuklasını canlandıracağı interaktif bir çalışma şeklinde ilerler.

Detaylı bilgi için: Mor Kasaba Alacaatli Mah. Alacaatli Caddesi No: 33 Çayyolu Ümitköy Ankara Tel: (0312) 236 77 88

Kocaeli

Akın’a yurtdışındaki mektup arkadaşından ülkesini anlatan bir mektup gelmiştir. Arkadaşı mektubun sonunda da Akın’dan ülkesini tanıtmasını istemektedir. Akın ise ülkesini anlatmaya nereden başlayacağını bir türlü bilememektedir.

Yardımına Rafadan Tayfa yetişir. Hayri, Akın, Sevim, Kamil, Mert artık yolculuğa çıkmıştır. Yolda birbirinden heyecanlı ve eğlenceli maceralar onları beklemektedir. Gittikleri bir köyün, Fatma Nine'nin yaşadığı Şenköy olması heyecanı ve sürprizleri arttırır. Dostluk, kardeşlik, yardımlaşma gibi mesajların yanında ülkemizin pek çok değeriyle de çocuklarımız tanışır.

Rafadan Tayfa müzikali için detaylı bilgi; Kocaeli Sabancı Kültür Merkezi Tel: (0262) 324 54 64

Sıradaki haber yükleniyor...
holder