Derya Özel Masal deryası
HABERİ PAYLAŞ

Masal deryası

Haberin Devamı

Masal Deryası

Bizim evin en sevdiğim ritüellerinden biri, her akşam uyku saatinden önce kitap okuma seanslarımızdır. Hem uyku ritüeli oluşturmada hem de çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmada tüm annelere tavsiye ettiğim en önemli şey bu. Hayal gücünü geliştirir, soru sormalarını sağlar ve eğitime katkısı büyüktür.

İşte bana ilham veren miniklerimden yola çıkarak Youtube’da ‘Masal Deryası’ isimli bir kanal açtım. Okuduğumuz kitapları diğer çocuklarla paylaşıyoruz.

Kitap okuyamayacak kadar yorgun, hasta olduğumda veya seyahate gittiğimizde unuttuğumuz kitaplar yerine kanalı açıyoruz istediğimiz hikayeyi dinliyoruz.

Beni çok mutlu eden geri dönüşler alıyorum. “Seyahate giderken kitap almayı unutmuşuz, kanalınız hayatımızı kurtardı” diyenler, “Çok hastayım ve kitap okumaya halim yok ama kızım sizi zevkle dinliyor” diyenler, çocuklarının kanalı izlerken çekilmiş videosunu gönderenler...

Benim küçükhanımların okuduğu hikaye kitapları ise cezaevlerinde anneleriyle kalan çocuklara gidecek. Bir sosyal sorumluluk projesi başlatmış oldu böylece kızlarım. Pedagoglarca tavsiye edilen içeriklerdeki kitaplarla beraber, klasik masalların yumuşatılmış versiyonlarını da okuduğumuz kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Tavsiye Ediyorum

Mevsim artık kışa döndü ve hastalıklar da kendini göstermeye başladı. Vücudumuzu kışa hazırlamak ve direncimizi güçlendirmek için vitaminlerden faydalandığımız kadar, doğal ürünlere daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle annelerin doğal ürün takıntısını bildiğim için, benim de kışın sıkça kullandığım arı ürünlerinden bahsetmeden geçmeyeceğim.

Her sabah çocuklarıma birer kaşık arı sütü, polen ve propolis içeren ballardan vererek okula öyle yolluyorum. Araştırmaları okudukça arının ne kadar mucizevi işler yaptığını gördüm. Bu kışı hafif atlatabilmek için zencefilli, portakallı bitki çaylarının yanı sıra, şifa kaynağı balı da hayatınıza sokmanızı çok tavsiye ediyorum.

Dostluğa önem veren çocuklar

Çocukların gelecekte insan ilişkilerinde başarılı, mutlu bir aile ve iş hayatına sahip olmalarının temelleri çocukluk çağında oynanan oyunların ve arkadaşlık ilişkilerinin içinde saklıdır. Prof. Dr. Haluk Yavuzer, çocuğun arkadaşlık ilişkilerini geliştirmek ve dostluk değerini içselleştirmek için şunları öneriyor:

● Çocuğunuzla arkadaşlığın ne olduğu üzerine sohbet edin. Arkadaşlarınızı ve onları ne için sevdiğinizi anlatın.

● Kendi çocukluğunuzda arkadaşlarınızla oynadığınız oyunlardan birkaç tanesini çocuğunuza öğretin. Öğrettiğiniz oyunu çocuğunuzun kendi arkadaşlarına öğretmesi konusunda onu görevlendirin.

● Gün içerisinde arkadaşlarınıza yapmış olduğunuz iyilikleri aile ortamında paylaşın. Yardımın ve işbirliğinin kazandırdığı olumlu duygulardan bahsedin.

● Çocuğunuzla, arkadaşlığın önemini anlatan ‘Neşeli Ayaklar’ filmini izleyebilirsiniz. Sonrasında dostluk ve arkadaşlık hakkında konuşabilirsiniz.

● Arkadaşlarının sorunlarına karşı duyarlı olması yönünde onu destekleyin.

● Arkadaşlarıyla yaşadığı sorunları kendi çözmesi yönünde onu teşvik edin, ona güvenin

Etkinlik Kuşu

İstanbul


Bilişim Garaj Akademisi işbirliğiyle hayata geçirilen KidzMondo TeknoPark’ta 5-12 yaş arası çocuklar, yaş gruplarına göre teknolojik eğitimlere katılacak. Çocuklar, düşündükleri icatları tasarlayıp kendileri üretecek.

Arkadaşlarına, ailelerine kendi tasarladıkları doğum günü hediyeleri verebilecek. Eğitimlerde çocuklara özel laptop sağlanacak. Ayrıca bir yıllık www.bilisimgarajakademisi.com üyeliği hediye edilecek. Yaş grupları ve eğitim bilgileri detayları için: www.kidzmondoistanbul.com Tel: (0 212) 348 10 00.

Ankara

‘İrisi ile Yarısı’ tiyatro oyununda bu eğlenceli ikili bir iş edinmek için ayakkabı tamirciliği, berberlik, terzilik gibi bazı meslekleri denerler. Bu işleri bilmedikleri için hiçbirini beceremez ve söz verdikleri insanları zor duruma düşürürler.

Bekçi Amca’nın iş edinmek için eğitim almaları gerektiği uyarılarına rağmen bildiklerini okurlar. İki kafadarın son buluşları dişçiliktir. Ama mahalleli onlara bir ders vermeye kararlıdır... Antares Sanat Merkezi Ayvalı Afra sokak No: 1 Keçiören Ankara. Tel: (0312) 322 13 16.

İzmir

Çocuklar arasında yapılan bir araştırmaya göre, ‘Sihir nedir?’ diye sorulduğunda, çocukların büyük bir bölümü, sihri onlara mutluluk verecek, bilinmeyen bir dünya olarak tarif etmişler.

Bu tanımdan yola çıkarak çocukların bilmedikleri, onları mutlu edecek sihirli bir dünyayı anlatmaya karar veren Sihirli Dünya Tiyatro Oyunu, aslında hepimizin gerek neşeli gerek üzgün anlarımızda bazen de hiçbir şey düşünmeden ziyaret ettiğimiz bir dünyayı çocuklara anlatıyor. Adres: Elhamra Sahnesi, Güzel İzmir İş Merkezi Konak İzmir. Tel: (0232) 484 64 45.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder