Derya Özel Okula dönüş
HABERİ PAYLAŞ

Okula dönüş

Haberin Devamı

Yarıyıl tatili bugün itibariyle bitiyor. Yarın küçük kuzularımız okula başlayacak. Peki 15 gündür doya doya gezen, o etkinlik senin, bu aktivite benim dolaşan ve güneş doğduktan sonra güne başlayan çocuklarımız okula hemen adapte olabilecek mi? İlk sabah elbette yine güneş doğmadan uyanıp giyinme ve soğukta okula gitme fikri onlarda hırçınlığa sebep olabilir. Bugünden başlayarak okuldaki arkadaşlarının ve öğretmenlerinin onu ne kadar özlediğini söyleyebilirsiniz.

Okulda keyif alarak yaptığı dersleri ve aktiviteleri hatırlatarak onu heveslendirebilirsiniz. Bugün biraz cesaretlendirici ve heveslendirici olmakta fayda var. Gelelim 15 günlük yorgun annelerin hayallerine... Çocuk okula gider gitmez belki biraz daha uyumalı ya da vakit kaybetmeden 15 gündür bakımsız kalan bedenimizi bakıma almalı.

Elbette bunlar her gün işe gitmek zorunda olmayan annelerin hayalleri. Hemen hemen tüm kadınların gerginliğini attığı kuaför salonlarında mı soluğu alırsınız, yoksa 15 günün yorgunluğunu bir masaj terapisinde mi atarsınız, orası size kalmış. Şimdi biraz kendinize vakit ayırma zamanı.

TAVSİYE EDİYORUM

Nilay Dalyan’ın yazdığı ‘Zeynep’in Ekolojik Günlükleri: Kuzey Kutbu’na Gidiyoruz!’ kitabında; küresel ısınma, karbon ayak izi gibi ekolojiyle ilgili konular, fantastik bir maceranın içinde, okuru yormadan anlatılıyor. Kitap çocuklara çevreyi ve hayvanları korumayı, küresel ısınmayı, tüketimi azaltmayı, farklı kültürlere karşı hoşgörüyü öğretiyor.

Kitapta yer alan bilgi kutucuklarında ise özellikle ekolojiyle ilgili bir iki cümlelik kısa bilgiler yer alıyor. Zeynep’in kutuplardaki bu macerası, Ece Zeber’in eğlenceli çizimleriyle hayat buluyor. Günlük gibi tasarlanan bu kitapta, Zeynep’in yolculuğu sırasında yaptığı karalamalara ve çektiği fotoğraflara da yer veriliyor.

ZORBA OLMA KANKA OL

En sevdiğim sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ‘Zorba olma, kanka ol’ projesinden güzel haberlerim var. Cartoon Network’ün, tüm dünyada önemli bir sorun haline gelen akran zorbalığına dikkat çekmek üzere 2015 yılında başlattığı ‘Zorba Olma, Kanka Ol’ projesi Türkiye’nin her bölgesindeki okullardan gelen talepler ile büyümeye devam ediyor.

Zorbaolmakankaol.com platformu üzerinde 3 Adam ve Uzman Gelişim Psikoloğu Ayşe Başak Erk’in kankalığın gücünü ve zorbalığa karşı nasıl davranılması gerektiğini anlattığı bilgilendirici içerikler, öğretmenlerden ve öğrencilerden gelen taleplerle okullara yayıldı.

Proje kapsamında konuyu öğrenci ve öğretmenleriyle paylaşmak isteyen ilköğretim okullarının isteklerine yanıt veren Cartoon Network, 22 şehirde 63 okulda 25 bin öğrencinin zorbalık ile nasıl mücadele edecekleri konusunda bilgilenmelerine destek oldu.

Bu kapsamda projeye özel hazırlanan bilgilendirici dokümanlar, konuyla ilgili hazırlanan animasyon videolar ile okullara destek olan Cartoon Network, yeni dönemde poster, sticker, arkadaşlık kanunu ve Kankaname’den oluşan okul kitini de öğrencilerle buluşturacak. Projeyle ilgili bilgi almak, öğrencileriyle bu yönde bir çalışma gerçekleştirmek isteyen okul ve öğretmenler info@zorbaolmakankaol.com adresine bilgilerini ileterek iletişime geçebilir.

ETKİNLİK KUŞU

İstanbul

İki boyutlu hayvan figürlerinden üç boyutlu oyuncaklara kadar birçok farklı şekilden oluşan tahta oyuncaklar çocuklar ve büyüklerden büyük ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar. Tahta oyuncak boyama atölyesinde oyuncakların ücretleri boyutlarına göre 10 TL ile 45 TL arasında değişiyor. Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi, atölye alanında farklı bir etkinlik olmadığı sürece salı, perşembe, cumartesi ve pazar günleri gerçekleşiyor. Rezervasyon için lütfen iletişime geçiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi Tel: (0216) 359 45 50-51.

İzmir

İzmir çocuk etkinlikleri kapsamında Kemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen, Bir Kurt Hikayesi çocuk tiyatrosu 3 yaş ve üzeri çocuklarla buluşacak. Kemalpaşa Belediyesi Atatürk Salonu’nda 5 Şubat Pazar günü 13.00 ve 15.00 saatlerinde ücretsiz sahne alacak.

Tel: (0232) 988 11 11.

Ankara

Karpuzun İçindeki Masal, içerisinde kuklaların, Karagöz ile Hacivat’ın olduğu şirin mi şirin bir masal. Karpuzistan Krallığı adında hayali bir yerde geçen masal, Memiş adlı idealist bir gencin Çalçene Sultan’ın hastalığına derman olmak için Kaf dağına uzanan heyecan dolu macerasını anlatıyor. Memiş, Çalçene Sultan’ı hastalıktan kurtarmak için karşılaştığı zorlukları bir bir aşarken yanında ona birçok arkadaş kazandıran iyi yüreğinden başka hiçbir şeyi yoktur.

Ankara Yeni Sahne. Tel: (0312) 419 19 49.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder