Derya Özel Perşembe anneleri
HABERİ PAYLAŞ

Perşembe anneleri

Her perşembe özel gereksinimli çocukların anneleriyle bir araya gelip onlarla yaptığı sohbetleri ve diğer annelerin yaşadığı serüvenleri kitaplaştıran eğitimci Aylin Çalışkan’ın kitabı elime geçti.

Aylin Çalışkan’ı yıllardır kendi kişisel blogundan takip edenler onu zaten Aylin Anne adıyla tanıyorlar. Özel gereksinimli çocukların anneleri için rehber niteliğindeki kitabı Perşembe Anneleri de artık raflarda yerini aldı.

Her biri birer ilham kaynağı kadınların annelik serüvenini okurken bizim sağlıklı çocuk yetiştirirken ettiğimiz pek çok şikayetin bana artık şımarıkça geldiğini söylemem gerek.

Haberin Devamı

“Çocuğum benden önce ölsün, ben ondan önce ölürsem bensiz ne yapar” diyebilecek annenin psikolojisini sarsılarak okuyorsunuz. Otizmden, selebral palsiye, epilepsiden, cam kemik hastalığına kadar çeşitli tanılarla karşılaşan annelerin ilk anda verdikleri tepkilerden, gelişim sağladıkları tüm aşamalara yer veren yazar Aylin Çalışkan, aynı zamanda anne baba duygularını, çevre duyarlılığını, krizlerin kontrol altına alınması husunda yapılabilecekleri, özel eğitimin Türkiye’deki seyrini gözler önüne seriyor

Çocuk oyuncağı

Her seyahatte aynı şeyi yaşıyoruz. Feribota bindiğimizde bir süre sonra feribottaki çocuk popülasyonunun yarısı bizim oturduğumuz yere doluşuyor. Sebebi çok basit; çünkü bizim boya kalemlerimiz var. Ben hala 3-5 boya kalemiyle çocukları oyalayabileceğimizi savunuyor ve bunu da feribottaki tüm anne babalara ispatlıyorum. Çocuğunuza bir sırt çantası hazırlayın.

İçine boya kalemleri, kağıt, oyun hamuru ve bir iki parça hamur kalıbı koyun. Feribotta çocuk oyun alanı varsa bile bir süre sonra orada sıkılan çocuğun sıkıntısına birebir geliyor o çantadakiler.

Diğer çocuklar da resim yapmaya gelince tam bir kreş kıvamını alıyor ortam. Aslında çocukları oyalamak çocuk oyuncağı. Bu yazıyı 6 çocuğun masamda hep birlikte resim yaptığı feribotta yazıyorum.

Şu an en azından 4 annenin içi rahat çünkü çocukları sessizce resim yapıyor. Ben de rahatım çünkü hiçbiri yaramazlık yapmıyor, bağırmıyor ya da birbirlerini üzmüyor. İşte ben de istiyorum ki; bu sırt çantası fikrini herkes benimsesin. Yolculuklar herkes için daha kolay geçsin.

Haberin Devamı

Etkinlik kuşu

Geleceğin Mimarları atölyesinde, onlar için özel hazırlanmış geometrik biçimleri bir araya getirip boyayarak oyun alanlarıyla dolu yeşil bir kent yaratacaklar. Çalışma çocuklarda kent kavramını geliştirmeyi ve çevre bilincini güçlendirmeyi amaçlıyor. İstanbul Modern çocuklara sanatla dolu bir yaz programı sunuyor.

Müze uzmanlarının yönetiminde düzenlenen atölye çalışmalarına günlük ya da haftalık kayıt yaptırmak mümkün.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için lütfen iletişime geçiniz. İstanbul Modern Tel: 0212 334 73 00

Sıradaki haber yükleniyor...
holder