Derya Özel Sonunda oldu
HABERİ PAYLAŞ

Sonunda oldu

Haberin Devamı

Tuvalet eğitimi maceramızın sonuna geldik sevgili okur. Temel eğitimimizin sonuncusunu da alnımızın akıyla tamamladık. Artık uykularında da bezlerini bağlamıyorum. Sabah da yataklarını kupkuru buluyorum.

Hikayemizi başından beri takip edenler bilir, kızlarla geçen yaz başlayan tuvalet eğitimi maceramızda, zaman zaman umutsuzluğa kapılsam da, kızlarım beni hep şaşırtmayı başardılar. Adım adım ilerledik. Bezi bırakma aşamasında hep söylenen “bezi günüz bağlamıyorsanız, gece de bağlamayın” klişesine inat, ben her şeyi benim çocuklarıma uygun olarak yaptım.

İkiz annesi olmak, gece her ikisini de tuvalete kaldırmak ve birinden birinin uykusunun kaçmasını göze almak demek. Ben bunu göze alamadım sevgili okur. Ama nihayet, havaların da ısınmasıyla birlikte, kendime verdiğim sözü tutarak, kızları artık gece bezinden de kurtardım. Uyumadan önce tuvaletlerini yaptılar ve odalarına gece tuvaletleri gelirse yapmaları için, iki lazımlık bıraktım. Gece bir ara ikisini de tuvalete kalırım. (Odadaki lazımlığa yaptılar, çünkü banyonun ışığı onları uyandırabilirdi) sabah olduğunda her ikisi de odalarındaki lazımlığa tuvaletlerini yapıp güne kupkuru başladılar.

Artık 3 yaşındalar. Temel ihtiyaçlarını kendileri karşılayabiliyorlar. Acıktıklarında, üşüdüklerinde ya da sıcak geldiğinde, yorulduklarında, susadıklarında ve tuvaletleri geldiğinde her şeyi söyleyip, bir çoğunu tek başlarına halledebiliyorlar. Sanrım artık benim de onların artık bebek olmadıklarını kabul etmem gerekiyor. Yine de ömrümün sonuna kadar, onlar hep doğumhanede ilk buluşmamızdaki halleriyle kalacaklar benim için.

Seferihisar Edebiyat Günleri








Sığacık’ta çocukluğunu geçirmiş biri olarak bu habere kayıtsız kalamazdım sevgili okur. İzmir’in benim için en güzel kasabasıdır Seferihisar ve Sığacık da en güzel köyüdür. Her yıl bu küçücük kasabada çok güzel festivaller düzenlenir ve çok kıymetli konuklarını ağırlar Seferihisarlılar.

Birbirinden ünlü yazarları ve şairleri okurlarıyla bir araya getirecek olan Seferihisar Edebiyat Günleri, Türkiye’nin ilk “Sakin Şehri” Seferihisar’da 22 Haziran’da başlıyor.
22-28 Haziran 2013 tarihleri arasında düzenlenecek Seferihisar Edebiyat Günleri’nde gündüzleri yazarlık atölyeleri, akşamları ise tarih ve deniz kokusunun iç içe olduğu Sığacık Kaleiçi’nde şiir geceleri, çeşitli söyleşiler ve müzik dinletileri yer alacak.
Atölye çalışması yapacak yazarlar ise Pınar Kür, Mario Levi, Ayfer Tunç, Murat Gülsoy, İnci Aral, Buket Uzuner, Gülşah Elikbank, Neslihan Acu ve Latife Tekin.
Atölyeler dışında tüm etkinliklerin ücretsiz olacağı festivalde, yazarlık atölyelerine katılım 25 kişi ile sınırlı olacak. 1 hafta sürecek bu atölye çalışmalarında, katılımcılar yazarlarla aynı tesiste konaklarken Seferihisar'ın güzelliklerini görme şansı da bulacak.

Başvurular ve ayrıntılı bilgi için Seferihisar Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü 0 232 743 3960 no’lu telefondan Berfin Çelikkol Uzun ya da Sinem Kankaya ile irtibata geçilebilir. Email: kultursanat@seferihisar.bel.tr .

Sıradaki haber yükleniyor...
holder