Derya Özel Turkcell'den eğitime tam destek
HABERİ PAYLAŞ

Turkcell'den eğitime tam destek

Size dünyada ilk kez yapılan şahane bir çalışmadan bahsetmek istiyorum. Bilginin, fırsat eşitliğiyle yayılması fikriyle yola çıkan Turkcell, abonelik şartı koşmadan herkese online eğitim fırsatı sunuyor. 2006 yılında sadece şirket çalışanları için tasarlanan uzaktan eğitim sistemiyle 2000 kişiye ulaşılmış. 2006’dan 2013’e kadar bu rakam 80 bin kişiye ulaşmış.

Sistemin bu denli güzel işlediğini gören Turkcell, uzaktan eğitimle, eğitim sistemine katkı sağlamayı hedeflemiş. Bu süre içinde eğitim teknolojilerine ciddi yatırım yapan Turkcell’in şimdilerde çok daha güzel bir projesi var. Dışarıdan sertifikalı eğitim programları vermeye başlamışlar. Şu ana kadar 1 milyon kişi uzaktan eğitimini Turkcell online üzerinden tamamlamış.

Haberin Devamı

Turkcell Akademi sayfasından, MIT, profesyonel gelişim, sınavlara hazırlık İngilizce, Khan Academy Türkçe olmak suretiyle 5 ana bölümde eğitimler, görselleriyle birlikte veriliyor. Boston Üniversitesi MIT ile birlikte bu yıl ‘Girişimcilik’ dersleri, üniversitenin en iyi öğretmenleriyle videolu olarak verilmeye başlanmış. Üstelik ilk kez online olarak MBA programı veriliyor. Program herkese açık ve ücretsiz olduğu gibi, programı tamamlayıp testleri geçenlere de sertifika veriliyor. Şu ana kadar 60 bin kişi buna başvurmuş. http://www.turkcell.com.tr /akademi> sayfasından siz de başvurunuzu yapabilirsiniz.

Çok yakında Ege ve Bilgi Üniversiteleri’yle de ortak projelere imza atacakları haberini aldık. Çocuklarını iyi üniversitelerde okutmayı hayal eden tüm anne babaların hayalini gerçekleştirdiği için, eğitime tam destek veren Turkcell’e, anne baba desteği de bizden olsun.

NE OYNASAK?

Ara sıra evde sıkılınca ve dışarı çıkacak durumda da değilsek, kendimize oyunlar buluyoruz. Aslında hepimizin bildiği ve unuttuğu bir oyunu biz yeniden hatırladık. Neşeli bir müzik açın. Oyunu oynayacak kaç kişiyse, bir eksik sandalyeyle çember oluşturacak şekilde onları dizin. Müzik eşliğinde sandalyelerin etrafında dönün. Bir kişi müziği kontrol etmeli. Müzik durduğunda herkes bir sandalyeye oturmalı.

Haberin Devamı

Ayakta kalan oyun dışı kalıyor. Fakat elbette bizim oyunlar sonsuza dek sürdüğü için, oyun dışı kalan yine de oyuna dahil ediliyor. Evdeki yardımcımız müziği kontrol ederken, biz de kızlarla 2 sandalyenin etrafında 3 kişi dönerek bu oyunu oynuyoruz bu aralar. Ev sıkıntısına birebir.

PAZARLAMA STRATEJİSİ

Kendinizi düşünün; hiç aklınızda yokken, iyi bir pazarlama stratejisiyle size sunulan bir ürünü aldığınız hiç olmadı mı? Elbette olmuştur. “Çocuğum okulu sevmiyor. Çocuğum sebze yemiyor” gibi cümleleri nasıl olumluya dönüştürebileceğinizin püf noktasını söyleyeyim. Doğru bir pazarlama stratejisiyle.

Kızlarım anaokuluna başlamadan 3 ay önce, ‘okul’ diye bir yerden neşeyle bahsetmeye başlamıştım. Okulu onlara öyle bir anlattım ki; her okul lafını duyduklarında gözleri parlamaya başladı.

Okulda olmayan bir şeyden bahsetmedim, aksine okulda olan her şeyin ne kadar eğlenceli olduğunu anlattım onlara. “İnanabiliyor musunuz, sizin oyuncaklarınızdan çok daha fazlası okulda varmış!

Haberin Devamı

Hatta koşup oynayabileceğiniz bahçesi bile varmış! Bir de sizin gibi oyun oynamayı seven ablalar ve sizin yaşıtınız çocuklar varmış. Ne şahane değil mi?” Allayıp pullayayım derken, okulda var olmayan şeyleri sakın ha söylemeyin.

Var olan şeyleri, en neşeli ve heyecanlı ses tonunuzla anlatın. 3 ay boyunca kızlara okuldan bahsedip durdum. Okulun ilk günü her ikisi de şaşkındı elbette ama arkamdan ağlayan, “beni buradan götür” diyen olmadı. Okula adaptasyon sürecimiz ışık hızıyla gerçekleşti böylece. Aynı şeyi sevmeyeceğini düşündüğünüz bir yemek için de yapabilirsiniz. Önce o yemeğin faydalarından heyecan ve neşeyle bahsedin.

Hatta isterseniz yemeğe uyduruk bir isim bile koyabilirsiniz. ‘Prenses/prens çorbası’ gibi...

Kendiniz de yiyin. Bakalım sonuç ne olacak?

ETKİNLİK KUŞU

31 Ocak Cumartesi günü Alp Kaya ile ‘Anne ve Çocuklara Özel Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı ve Harem’ gezisiyle çocuklar, Eski İstanbul’un en güzel eserlerini keşfedecekler. Hıristiyanlık tarihinin ilk katedrali olarak inşa edilen, UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde ilk 20 sıra içerisinde bulunan, Doğu Roma İmparatorluğu’nun görkemli eseri Ayasofya Müzesi ile başlayacak olan program, Alp Kaya anlatımı ile Ayasofya’da tamamlanacak.

1 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek olan ‘Anne ve Çocuklarına Özel Arkeoloji Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı’ gezisinde ise Arkeoloji Müzesi ana binasının salonlarında, Roma dönemine ait Antik Çağ heykellerini, İlk Türk arkeoloğu olarak kabul edilen Osman Hamdi Bey‘in ilk kazılarını rehber anlatımıyla tanıyacak çocuklar aynı zamanda dünyaca ünlü eserleri görecek ve binlerce yıl öncesine yolculuk edip Anadolu Mitolojileri hakkında bilgi edinecekler.

Şubat tatili sebebiyle yoğunluk olabileceği için şimdiden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Tel: 0216 326 29 03

Sıradaki haber yükleniyor...
holder