Derya Özel Tuvalet eğitimini önemseyin
HABERİ PAYLAŞ

Tuvalet eğitimini önemseyin

Tuvalet eğitimine başlayacak olan annelerin bilmesi gereken ilk şey sabırdır. Tuvalet eğitimi 2,5-3 yaşında başlar ve 5’e kadar alt ıslatmaları normal kabul edilir. Bir çocuk için tuvaletini kendi vücudunun dışında başka bir yere bırakmak zordur.

Anneyle olan bağı gibi beziyle olan bağı da doğduğundan beri birlikte yaşadığı düşünülürse, son derece kuvvetlidir. Başlangıç olarak lazımlıkla ya da tuvalete konan aparatlarla arkadaşlık kurmalı. Pes etmeyin.

İkinci aşama, ilk kez yaptığı çiş ya da kaka için onu cesaretlendirin ve kendinden verdiği şeyi bir hediye gibi kabul edin. Zorlama, azarlama yok, sinirlenme yok. Erkek çocuksa, babayla birlikte tuvalete girmeye başlamalı, kız çocuksa, anneyle birlikte.

Haberin Devamı

Böylece anne veya babanın ne yaptığını görerek, örnek alacak. Kaka ve çiş onun en kıymetli hazinesi, vücudundan bir parça olarak görüyor ve ondan ayrılmak istemiyor, hepsi bu.

Lazımlığa yaptığı çişini ya da kakasını, tuvalete dökerken vedalaşmasına izin verin. “Bay bay kaka, bay bay çiş” diyerek, sifonu çekmesine izin verin.

Kaka yaptığında “Of çok kötü koktu” demeyin. Onu hep cesaretlendirin. Kakasını yapmak istemeyen çocukların ileride cimri olduğu bilgisini de şuraya iliştireyim.

ETKİNLİK KUŞU

Bu yaz Faber Castell’in katkılarıyla Fethiye’nin Yanıklar Köyü Pastoral Vadi Organik Tarım ve Ekolojik Yaşam Çiftliği’nde bir kamp yapılıyor.

Çocuklarınızın masal, müzik ve ritm eşliğinde hayal gücünü kullanarak yaratıcılıklarını gösterebilecekleri bir kamp olacak bu.

Doğayla dost, birbirinden güzel etkinliklerle hep beraber hem eğlenecekleri hem de toprağa dokunarak kırsal yaşamın tadına varacakları bir kampa içinizdeki çocuğu ve çocuğunuzu alıp gitmek ister misiniz?

24 Temmuz-30 Ağustos: 4-6 yaş

31 Temmuz-6 Ağustos: 6-8 yaş

Detaylı bilgi ve rezervasyon için: 0533 749 50 85

Sıradaki haber yükleniyor...
holder