Derya Özel Van'daki çocuklar da oynasın
HABERİ PAYLAŞ

Van'daki çocuklar da oynasın

Van'daki depremin ardından evsiz kalan vatandaşlara yardımlar sürerken, psikiyatristler bir soruna daha dikkat çektiler. Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Sır, “İnsanların ve çocukların psikolojik durumunun anlaşılabilmesi ve tedavi edilebilmesi için bir an önce ekiplerin bölgede çalışmaya başlaması gerekiyor. Çocukların da travmatik durumlarının anlaşılabilmesi için oyuncaklarla veya resim çizmesiyle tedavi sürecine girilmesi gerekiyor.” diyerek olası psikolojik rahatsızlıklara dikkat çekmiş.

Haberin Devamı

Ben bu yazıyı sosyal medyanın göz bebeği twitter'da paylaştığım zaman, bir zat-ı muhterem "Çocukların oyuncaklarından önce orada daha önemli ihtiyaçlar var, önce onları yollayın" deyiverdi. Ben de biliyorum orada en önemli ihtiyacın barınma ve ısınma olduğunu. Çocuklar her şeyden habersiz o soğukta su birikintilerinin içinde bile kendilerine bir oyun alanı yaratıyorlar. Vicdanli milletimiz sağolsun, erzağından çadırına, sobasından kıyafetine kadar yüzbinlerce yardım paketi yolladılar Van'a.

Bunların paketlenmesine de bizzat yardım etmiş biri olarak şunu söyleyebilirim, o kadar kıyafet, ayakkabı, palto paketledik ama hiç oyuncak yollayan olmamıştı benim yardım ettiğim bölgede. İşte bu yüzden giden yardımlara şimdi o küçücük yürekleri ısıtmak için oyuncak da yollayalım. Çünkü artık hepimiz biliyoruz ki çadır ve sobaların gitmesi değil, dağıtılması problem oldu. Oradaki barınma ve ısınma problemi umarım en kısa zamanda iyi organize edilerek çözülür.

İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi de kullanmadığınız fazla oyuncaklarınızı toplayarak Van'daki depremzede çocuklara gönderiyor. Onlar yaşadıkları felaketin daha ne olduğunu bile anlayamadan, sokakta kalmış, belki ailelerini kaybetmiş çocuklar. Bütün bu ağır havayı onlara yollayacağımız bir kaç oyuncakla dağıtabilir, yaşadıkları travmadan kurtulmalarına biraz olsun yardım edebiliriz. Oyuncak Müzesinin iletişim adresi ve telefonunu yazdım. Bir arayıp bilgi alın derim.

Haberin Devamı

Göztepe Mahallesi
Doktor Zeki Zeren Sokak
No:17 Göztepe İstanbul

0216 359 4550

Sıradaki haber yükleniyor...
holder