Derya Özel Yeniliklerin başlangıcı
HABERİ PAYLAŞ

Yeniliklerin başlangıcı

Haberin Devamı

Genel anlamda çok karışık bir yıl geçirdik. Tanıdığımız ve kaybettikten sonra tanıdığımız genç, yaşlı çok insanı yitirdik 2013'te. Sevimsiz ve endişe dolu bir yıldı. Neyse ki tüm tortularıyla, negatifliğiyle bitti 2013. Her yıl sonu, gelecek yıla anlamlar yükler, onu iyi dileklerle karşılarız. Bu kez, yeni yıl bize kendi vaatleriyle geliyor aslında.

Astrolojiyi ne kadar takip edersiniz bilmem ama yıldızların bu işle ilgisi olduğuna inanırım ben. Her hareketini yıldızlara danışanlardan değilim ama yıldız açılarının bizi genel olarak ne kadar etkileyeceğini bilmeyi severim.

Bu yıl, her şeyin değişeceği bir yıl olacakmış mesela. Yeni başlangıçların yılı diyor astrologlar. Bana umut veriyor bu. Temize çekilmiş bir defter gibi, geçen yılın tüm kiri pası gitsin istiyorum ben de. Belki de bu kez ilk defa yeni yılın umut vaat eden tarafıyla bu kadar ilgileniyorum. Tüm kalbimle, yeni yılın yeniliklerin başlangıcıyla ve tüm pozitifliğiyle hepimize iyi gelmesini diliyorum.

Noel Baba'yı kim öldürdü?

Kızlarım her sene yeni öğrendikleri şeylerle bizleri şaşırtmaya devam ediyorlar. Yaşları büyüdükçe, aile olmanın dayanılmaz mutluluğunu iliklerimizde hissediyoruz sevgili okur. Nasıl ki geçtiğimiz bayram el öpme ritüelini öğrendiler, bu yıl da geleneksel hale gelen yılbaşında tombala oyununu kapıverdiler. Rakamları tanıyor olmaları onlara avantaj sağladı elbette. Çektikleri rakam 10'dan büyükse, mesela 46, '4 ve 6' diye söylediler rakamları. Böylece 46 olduğunu anlamış olduk. Üstelik o kadar hoşlarına gitti ki oyun, 1. çinkoyu kimin yapacağı büyük bir heyecan yarattı bizimkilerde.

Tombalanın dışında heyecanla bekledikleri diğer şeyse, çam ağacının altına dizilmiş hediye paketlerini açmaktı. Kendi elleriyle süsledikleri çam ağacına, okuldan her gelişlerinde yeni bir süs eklemeyi de ihmal etmemişlerdi. Bu kez okuldan eve geldiklerinde, süslü çam ağacının altında renk renk paketler onları bekliyordu. İçinden ne çıktığının hiç önemi yoktu zaten. Yeter ki süslü hediye pakatlerine sarılmış bir şeyler olsun. İşte bütün bu paketleri, Noel Baba getirmişti onlara ve Noel Baba yalnızca uslu çocuklara hediyeler getirirdi. Geçenlerde bıçaklanan Noel Baba'yı kimin öldürdüğünü söyleyeyim size; hayatları boyu yaramazlık yaptıkları için onlara hediye getirmeyen Noel Baba'ya kin besleyen çok yaramaz ve sevgisiz çocuklar. Yeni yılda o çocuklara da akıl fikir değil, sadece sevgi dolu bir yürek diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder