Derya Özel Yetenekleri keşfedin
HABERİ PAYLAŞ

Yetenekleri keşfedin

Haberin Devamı

Henüz küçük olduğunu düşündüğünüz çocuğunuzun yeteneklerini daha erken keşfedebilirsiniz. Kalem tutmayı bilmese de, eline boya kalemlerini tutuşturup, gösterdiğiniz şekilleri çizmesini söyleyin mesela. Ya da müzik aletlerini nasıl kullanacağını gösterip, minik bir davulla ritim tutup tutmadığını, şarkı söylerken doğru tonda söyleyip söylemediğini gözlemleyin. Birlikte dans edip, sizin hareketlerinizi taklit edip edemediğine bakın, belki dansa yeteneği vardır. Bunları dört dörtlük yapmasını beklemeyin. Ama elbette en az bir konuya ilgisi ve yatkınlığı daha fazla olacaktır.

Emeklemeye başladıklarından beri ilgi alanlarının ne kadar farklı olduğunu da görüyoruz bizim kızlarımızın. Biri müziğe çok yatkın ve meraklıyken, diğeri bulmaca çözmeye ya da mekanik şeylere karşı daha ilgili oldu hep. 3 yaşından itibaren, ilgilerinin en yoğun olduğu dallarda aktivitelere yönlendireceğiz onları. Spor, bale, müzik, satranç ve aklınıza gelebilecek birçok aktivite var çocuklar için. Siz de çocuğunuzun neye daha ilgili ve neye daha yetenekli olduğunu gözlemleyip, buna göre bir yol belirleyebilirsiniz.

STET Dernek 1 yaşında

“Sorumlu ebeveyn, sorunsuz çocuk” sloganıyla yola çıkan STET (Sınır Tanımayan Ebeveynler Topluluğu Derneği) 1. yaşını “Hayalime dokun” etkinliğiyle, İstanbul Martı Otel’de kutladı. Girişimci kadınları destekleyen ve ebeveynlerin bilinçlenmesi için çalışan STET Başkanı Ayşe Tolga, bir yıl içinde 250’den fazla kadının hayaline dokunarak, onları hayallerindeki işleri için girişime teşvik ettiklerini, kadın istihdamı ve iş hayatına atılmak isteyen tüm girişimci kadınları destekleyen projelerle, bir çok kadının hayaline dokunmaya devam edeceklerini söyledi.

İşleyen demir pas tutmaz diye boşuna söylememişler. Çocuk doğduktan sonra kendini eve hapseden kadınların çoğu, bir süre sonra kendini işe yaramaz hissetmeye başlıyor. Özgüvenini kaybetmiş, saçını çocuklarına süpürge etmekle avunmaya çalışan ve bence, çocuklarına yanlış rol model olan anneler var. Çalışmak isteyip de, işe nereden başlayacağını bilemeyen kadınlar, STET’in eğitim seminerlerine bu yıl içerisinde ücretsiz katıldılar. Bu seminerlerin devamı da gelecek ve ben sizlere bu sayfadan duyuracağım.

Aromaterapi denince…

Aromaterapi kısaca, bitkilerde bulunan uçucu yağlarla yapılan alternatif tedavi sistemine verilen addır. Çok eski zamanlardan beri uygulanan bir sistemi aslında en çok anneler kullanıyor. Hamileyken karnımız çatlamasın diye sürdüğümüz yağlardan tutun da, çocuğumuz öksürdüğünde göğsüne sürdüğümüz nefes açıcı olanlara, gaz sancısını hafifletmek için bebeğimizin topuğuna sürdüğümüz yağlara kadar, bu en doğal tedavi yöntemini biz kadınlar uyguluyoruz.

İşte bu noktada, hangi yağın neye iyi geldiği ve nasıl uygulanması gerektiği, yağın ekolojik olup olmadığı, hangi yöntemlerle elde edildiği çok önemli. Özellikle annelerin hamileyken, doğum sonrasında ve bebeklerinde kullanabileceği Aisha aromaterapi ürünlerinden bahsetmek isterim. Kurucusu Ayşe Tolga’yı oyuncu olarak bilirsiniz ama kendisinin aynı zamanda uzman bir aroma terapist olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Kendi hamileliğinde de, doğum sonrasında da , kızının bakımında da kullandığı karışımları, bizlerle paylaşıyor şimdi. Aisha’nın kendi internet sayfasından yazdıklarını takip edip, bu ürünlere biz de sahip olabiliyoruz artık. Bir annenin, hem de bu konuda uzman bir annenin bilgisinden faydalanmak kadar iç rahatlatıcı başka bir şey yoktur herhalde. Doğal olan her şey güzeldir. Siteye göz atmak isteyenler için, işte adresi: http://www.aisha.com.tr/

Sıradaki haber yükleniyor...
holder