Dilara Doğan 10 maddede 2021 modası! Modada dönüşüm yılı
HABERİ PAYLAŞ

10 maddede 2021 modası! Modada dönüşüm yılı

Geçen hafta 2021 güzellik trend’lerini konuştuk. Bu hafta sırada giyim kuşam var. Son zamanların ilgi gören markası Sagaza tasarımlarını giymeyen, tek bir ünlü isim kalmadı diyebiliriz. Heyecan ve merak uyandıran Sagaza’nın kurucusu ve baş tasarımcısı Zelia Kaçar bu yılın stil trendlerini anlattı.

10 maddede 2021 modası Modada dönüşüm yılı

1- 2021 minimalist daha yalın ama renkli, unisex ve konforlu giyimin yılı olacak.

2- Tasarımlarda, hayattan izler taşıyan misyonların detaylarını göreceğiz. Her markanın kendine ait sloganı ve dünya görüşünü özgürce bizlere sunacağı bir yıl olacak.

Haberin Devamı

3- Maskülen tarzı ve tavrı olan cool görünümler küçük dokunuşlarla harmanlanacak. Düşük belli kumaş pantolonlar geri dönecek. Ve bu pantolonlar oversize ceketlerle bütünleşecek.

4- Günlük hayatımızda renkli bir sene bizi bekliyor. Renkler, ruhlarımıza olumlu ve pozitif bir etki yaratacak. Moda markaları enerji kaynağımız olmaya geliyor.

5- Sürdürülebilir moda hayatımızın tam ortasında. Moda markalarının kendilerini sorguladığı ve yeni nesil tasarım anlayışına ayak uydurmaya çalıştığı bir yıl olacak.

6- Logolu yüksek marka tasarım ürünleri hayatımızda olmaya devam edecek. Aksesuara gelince de bileklik ve kolyelerde de logolu ürünler başı çekecek.

7- Formlar, kalıplar, omuzlar büyüyüp bize içinde hareket alanı ve konfor sağlayacak.

8- Aynı rengin farklı tonlarını kombinleme ustalığıyla karşı karşıyayız. Fransız Burjuva gençliğinin popüler kombinini, sokak modasına uyarlayacağımız bir sene olacak.

9- Elbiselerde ve gelinliklerde sadeleşme ve yalınlaşma göreceğiz. Daha akışkan, parıltının azaldığı, kumaşın kalitesinin ön plana çıktığı tasarımlar hakim olacak. Romantik bohem yalın genç siluetler yaratacak moda evleri.

10- Denim kumaşının farklı tasarımlarda kullanıldığı, jean pantolonları modanın baş aktörlerinden olacak. Yüksek belli jean pantalonlar, jean korseler, jean tulum ve elbiselerin kullanım alanının genişlediği konforlu bir sene geliyor.

10 maddede 2021 modası Modada dönüşüm yılı

İlginç bir trend

Bu hafta yeni bir trend radarıma takıldı. Kirpik kıvırıcıyla dudaklarını dolgunlaştıran insanların video’ları çıktı karşıma. Bir baktım ki TikTok ve Instagram bu videolarla dolmuş taşmış. Dener miyim, bilmem ama merak etmedim de değil. Düşük bütçeli dudak dolgusu etkisi yarattığı söyleniyor.

Haberin Devamı

‘Güzelliğin Politikası’ yazıldı

Kadınların güzelliğe dair karmaşık resmi nasıl çözümlemeye çalıştığını, kadınların bakış açılarını merkeze alarak irdeleyen Merve Genç, kitabında, yirmi güzellik YouTuber’ının toplamda 48 videosunu, üçüncü dalga feminizmin kadın gücü kavramı çerçevesinde analiz etti. Merve Genç’in kitabında, güzellik ideolojisine ve mitlerine dair eleştirel yaklaşımların, güzelleşme pratiklerini uygulayanlar tarafından geliştirdiğini göreceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder