Dilara Doğan Botoks ve dolgu yeterli değil. İnsanı çekici kılan güzel bir gülüştür
HABERİ PAYLAŞ

Botoks ve dolgu yeterli değil. İnsanı çekici kılan güzel bir gülüştür

Korkulu rüyamız olan dişçi koltuklarına artık seve seve atıyoruz kendimizi.

Her şey güzel bir gülüş, kusursuz bir selfie için. İşin uzmanı Diş Hekimi Aylin Sezen Yalçın’ın kapısını çaldım.

Diş trend’leri üzerine keyifli bir sohbete daldık.

İnsanlar artık sadece diş ağrıları olduğunda değil, güzel bir gülüş için de diş hekimlerinin kapısını çalıyorlar.

Çok doğru bir tespit. Instagram’da her hafta, ‘haftanın gülüşü’ başlıklı bir fotoğraf paylaşıyorum. Fotoğrafa bakan kişi “Ben acaba güzel gülüyor muyum?” diye düşünüyor. Hastalarımızın çoğu “Daha iyi nasıl gülebilirim?” diye geliyor.

Haberin Devamı

Tek seansta daha iyi bir gülüşle ayrılmak mümkün mü?

Eskiden tüm dişe yapılan işlemleri şimdi bir iki dişe yaparak gülüşü iyi bir hale getiriyoruz. Asıl kusura odaklanıp onu iyileştiriyoruz. Örneğin hastanın diş arasında boşluğu varsa, onu bir saat içinde kapayabiliyoruz. Bu işlemden sonra dişlerine aynadan bakıp mutluluktan ağlayan hastalarım oluyor.

Hastayı iyi anlamak çok önemli değil mi?

Kesinlikle öyle fakat bu trend’lerden dolayı ağzının arka bölgesine iyi bakmayan bir sürü insan var. Hep ön dişler düzelsin istiyorlar. O kadar çok işin kozmetik kısmıyla ilgililer ki temel sağlık ihtiyaçlarını bir tarafa bırakıyorlar. Arka taraftaki sorunlardan bahsettiğim zaman canları sıkılıyor.

Ama sanki eskiye göre daha bilinçli bir nesil yetişiyor...

Evet, eskiden diş fırçalama alışkanlığı çok düşüktü. Tüm dünyadaki güzellik trend’leriyle birlikte Türkiye’deki güzelliğe bakış da değişti. Instagram sayesinde hastalarımız daha çok bilinçlendi. Şimdiki nesil düzenli diş bakım alışkanlıklarıyla büyüyor.

Eskiden yaşı ilerleyen insanlar dişlerine tel taktırmaya çekinirdi. Şimdi o çekince biraz ortadan kalkmış gibi sanki.

Kalktı tabii. Seramik ya da metal sabit tellerin yanında şeffaf plaklarla, erişkin hastalarımıza hitap edebilecek ortodonti uygulamalarını sıklıkla yapıyoruz. Şeffaf plaklar sayesinde hastalarımız bu durumu hiç sorun etmiyor.

En çok hangi kozmetik işlemleri yaptırmak için geliyorlar?

Bir kısım insan şöyle geliyor: “Dişlerimi yaptırayım, daha çekici olsun.” Diş insanı gerçekten çekici yapıyor. Dişiliğini daha çok kullanan bir nesil var. Genç nesil kendini güzel göstermeyi gerçekten iyi biliyor. Dişin formu hafifçe uzun, iri ve rengi beyaz olarak ayarlanmışsa kadının yüz estetiği birden değişiyor. Yani botoks, dolgu yaptırıp dişi kendi haline bırakırsanız ne yaparsanız yapın, genel oranı düzeltmemiş oluyorsunuz. Gülümsemenin bir gücü var. Bunu kullanmak istiyorlar.

Haberin Devamı

Gelelim herkesin merak ettiği diş beyazlatma işlemine...

Beyazlatma iyi bir kozmetik uygulama. Senede bir kere ve tek seans yapılmasını öneriyorum. Beyazlatma materyalleri artık çok gelişti. Biz kendi kliniklerimizde maksimum bir saat içinde üç ayrı ışınlama süreciyle hastamızın dişlerini beyazlatıyoruz. Üç ila altı ton arasında bir açılma tespit ediyoruz. İyi kullanıldığı takdirde 10 ay beyaz kalıyor dişler.

İyi kullanmak için neler önerirsiniz?

İlk 15 gün içinde sigara, kahve, çay ve çok yoğun salçalı gıdalardan kesinlikle uzak durulmalı. Durulmadığı takdirde çok kısa sürede eski haline döner. Eğer kahve tiryakisiyseniz sütlü kahve için. Rengi seyreltilmiş olsun.

Haberin Devamı

Tek seansta istediğimiz beyazlık oluyor mu?

Olmazsa eğer yarım kür daha yapıyoruz. “Diş beyazlatma zararlı mıdır?” sorusunun cevabı bu aslında. Beyazlamıyorsa beyazlamıyordur. Uzun süreler yapınca riskler oluşuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder