Dilara Doğan Bugünün 50 yaşı eskilerin 35'i
HABERİ PAYLAŞ

Bugünün 50 yaşı eskilerin 35'i

Pandemi döneminden cildimiz nasıl etkilendi?

1) Pandemi döneminde deride sıkıntı görme oranımız çok yükseldi. Bunun nedeni düzenli olarak maske kullanıyor olmamız. Maske taktığımızda her şey yüzün arka planında kalıyor. Buna bağlı olarak cildin oksijenizasyonu düşüyor.

2) Alkol bazlı solüsyonlar kullanıyoruz. Bu da derinin üst tabakasını zedeliyor.

3) Normale göre çok fazla elimizi yüzümüzü yıkıyoruz. Sabunla, sürekli elimizi yüzümüzü yıkamamız, derinin florasını bozuyor ve derinin kurumasına neden oluyor. Deri kalitesi düşüyor.

Haberin Devamı

Bunları yerine koymak için neler yapacağız?

1) Öncelikli olarak nemlendirici kullanılmalı.

2) Konunun uzmanları tarafından birtakım uygulamalar yapılmalı. Bunların başında nem enjeksiyonu geliyor. Nem enjeksiyonunu normalde yılda bir öneriyorduk. Pandemiye bağlı, deri hasarlarında artış görmeye başladığımız için çok daha sık öneriyoruz.

3) Bol su tüketimi de çok önemli.

4) Deri üzerindeki aşınmadan dolayı, kaybettiğimiz yararlı bakteri florasını yerine koymak açısından probiyotikler çok faydalı. Ticari probiyotiklerin yanında, kefir tercih edilebilir. Serum ve krem tercihleri de içerisinde probiyotik olanlardan yana olmalı.

Derimiz bu kadar hassaslaşmışken hangi işlemlerden uzak durmalıyız?

Sakınılması gereken şeylerin başında asit bazlı peeling’ler geliyor. Cilt zaten kuru, bu peelingler daha da hassaslaştırıp kurutuyor. Keseleme tarzı uygulamalar da bu dönemde tercih edilmemeli.

PANDEMİNİN FAYDASI DA OLDU

Pandeminin cildimize faydası olmuş mudur?

İlginç ama oldu. İnsanlar ister istemez daha az çalıştıkları için daha uzun uyku dönemleri geçirdi. Bu, deriye pozitif bir katkı sağladı. Herkes C vitaminine saldırdı. C vitamini bağışıklığımızı yukarı çekmek için faydalı olduğu kadar derimiz için de çok faydalı.

Estetik trend’lerinde gecikme yaşandı mı?

Önümüzdeki yıl, Amerika’da piyasaya çıkacak olan yeni bir deri kalitesi ürünü vardı. O ürünün piyasaya çıkışı ertelendi. 2020 estetik sektörü için var olmayan bir yıl gibi oldu. Bunu fırsata çeviren klinikler oldu. Biz tamamen dijitale döndük. Artık kağıt kullanmıyoruz. Dijital eğitimler arttı. Buna bağlı olarak dünyanın pek çok yerine eğitimler verdik. Son üç ay içerisinde 40’a yakın eğitim verdim. 19 Ağustos’ta tüm dünyayı kapsayan bir eğitim verdim. Sabah periyodunda kuzey yarım küre, öğlen periyodunda güney yarım küreye eğitim vereceğim. Bunlar pandeminin bize tanıştırdığı farklı hadiseler.

Haberin Devamı

BOTOKS VE DOLGU DEVRİ KAPANIYOR

Estetik konusunda tüm dünyada trendler aynı mı?

Dünyada istekler arasında benzerlik var. Son yıllarda alt yüz bölgesini güzelleştirme çok moda. Alt yüz güzelleştirme talep oranı tüm dünyada yüzde 50’nin üzerinde. Erkeği daha erkeksi, kuvvetli. Kadını daha çekici ve güzel gösteriyor. İleri yaş hastada da kişiyi daha genç gösteriyor.

Mesela ülkemizde dudak dolgusu çok popüler. Avrupa’da böyle olduğunu sanmıyorum...

Aslında orada da var ama bizdeki gibi abartılı talepler yok. Orada kültür devreye giriyor. Yoksa istekler ve ihtiyaçlar birbirine benziyor. Güney ve Kuzey Kore’de, dolgu uygulamaları çene ve burun bölgesine odaklı çünkü küçük çene ve burun yapısına sahipler. Brezilya’ya baktığınız zaman da işlemlerin yüzde 45’i çene odaklı.

Haberin Devamı

İleride bizi ne gibi uygulamalar bekliyor?

Deri kalitesinin artırılmasına yönelik başarılı uygulamalar çıkmak üzere. Artık “Hadi gel bir botoks yapalım bir dolgu yapalım” devri kapanıyor. Karşımıza çok daha yüksek teknolojiler çıkıyor. Bu döneme ayak uydurmak için teknolojiye ve bilgiye yatırım gerekiyor.

Her gün bize iyi geldiğine inandırıldığımız yeni bir uygulama ya da kozmetik ürün çıkıyor. Bir yandan çağa ayak uydurmaya çalışıyor bir yandan da bazı risklerle karşı karşıyayız. Bununla nasıl baş edeceğiz?

Her bireyin sağlığını takip eden bir doktor olduğu gibi her bir bireyin güzelliğini ve yaş alma sürecini takip eden bir doktoru olması lazım. Biz buna yaşın ve güzelliğin idaresi diyoruz. Bir yönetici gibi atadığınız bu uzman doktor, sizi belli periyotlarla görüp değerlendirip, takip etmeli.

Gerekli zamanda gerekli müdahaleleri, daha büyük sorunlar çıkmadan gerçekleştirerek, sizin en iyi ve en güzel halinizi en uzun süre koruyabilmeli. Bugünün 50 yaşı eskilerin 35’i. Dolayısıyla yaşam çok uzadı, hepimizin ekonomik ömrü uzadı. Bu yaşama uygun bir dış görüntü ve sağlık buna eşlik etmek durumunda.

TÜRK IRKI BURUN DOLGUSU İÇİN UYGUN DEĞİL

Türkiye’de burunlar normale göre daha büyük bu yüzden dolgu uygulaması için çok uygun değiller. İdeal bir burun dolgusu yapabilmek için yüze oranla daha küçük bir buruna ihtiyacımız var. Bu da Türk ırkını tariflemiyor. Dolgu, adı üstünde, burunu doldurarak yani büyüterek şekillendiriyor. Bizim, burnumuzun ırksal olarak büyütülmeye değil küçültülmeye ihtiyacı var.

KEŞİF

20. YILA ÖZEL CHARM

Pandora, ikonik charm bilekliğinin 20. yılını her aya özel bir charm’la kutluyor. Ağustos ayının özel charm’ı ise Seni Seviyorum charm’ı. Tüm dünyaya stilini yansıtma imkanı sunan ilk Pandora Moments charm bileklik, 2000 yılında tasarlanmıştı. 20 yıldır hikayelerimizi yansıtan Pandora’yı, yıl dönümü ne özel unutulmaz bir charm ile kutlayalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder