Dilara Doğan Burcu Biricik ve Bensu Soral'ın yüzü altın orana sahip
HABERİ PAYLAŞ

Burcu Biricik ve Bensu Soral'ın yüzü altın orana sahip

Estetik cerrahı Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu’yla bu kışın estetik trendlerini konuştuk.

Bu kış estetik anlamında bizi neler bekliyor?

Yüz gençleştirme işlemleri, ameliyatları bu kışa damgasını vuracak. Hastalarım, yüz gençleştirme ameliyatlarıyla yıllarca geriye giderek bu kazandıkları iyilik halini yıllarca kullanabiliyorlar. Yüz gençleştirme ameliyatlarıyla kişiyi 15-20 yıl geriye götürüyoruz.

Bella Hadid’in dünyanın en güzel kadını olduğu kanıtlandı. Bunun nedeni gözlerinin, burnunun ve dudaklarının konumlanış şekli. Sizce bizim ülkemizden kimin yüzünün konumlanış şekli ideal?

Haberin Devamı

Bu çok göreceli, kültürel ve zamana, çağa göre değişen bir olgu. Herkesin birbirine benzediği, dudağının, burnunun, kaşlarının basmakalıp bir örnekten çıktığı bir güzellik algısını tercih etmiyorum. Ülkemizde yüz şeklinin konumlanışı anlamında hepimizin ilk aklına gelen kişi tabii ki Türkan Şoray’dır. Onun yüzü altın orana iyi bir örnektir. Şimdilerde Burcu Biricik, Bensu Soral gibi ünlüleri sayabilirim.

Burcu Biricik ve Bensu Soralın yüzü altın orana sahip

Son günlerde şarkıcı Gülşen’in karın kasları epey konuşuluyor. Bu görünümü ameliyatla sağlamak mümkün mü?

Karın kaslarını görünür kılan estetik cerrahi işlemler var ve biz buna six pack surgery diyoruz. Bu işlemi daha çok erkeklere öneriyor ve yapıyorum. Kadın bedeninde agresif kaslı görüntüdense, olukların hafif ortaya çıktığı daha sportif ve feminen sonuçları tercih ediyorum.

Faceapp adında bir photoshop uygulaması var. Bugünlerde kadınların ve erkeklerin bu uygulamayı kullanmadan sosyal medyaya fotoğraf koyamadıklarını görüyorum. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Gerçekliğimizi sosyal medyada bu tarz uygulamalarla rötuşlasak da, sokağa çıktığımızda, toplantıya girdiğimizde, arkadaş sohbetimizde kendimiziz. Bu tarz uygulamalar bizi olduğumuzdan daha çirkin hissettiriyor, mutsuz olmamıza neden oluyor. Benim mottom her zaman ‘no filter’dır. Yani filtresiz. Filtresiz bir hayatın mümkün olduğunu savunuyorum.

Burcu Biricik ve Bensu Soralın yüzü altın orana sahip

YENİ YILA BOMBA GİBİ GİRMEK İSTEYENLER

Yeni yılı bomba gibi bir ciltle karşılamak isteyenler şimdiden neler yapmaya başlamalı?

Haberin Devamı

Kimyasal peelingler, kendi kanınızdan hazırlanan PRP’ler ve C vitamini serumları bence en etkili kombinasyonlar.

AHMET ÇOBAN’DAN SAÇ TRENDLERİ

BU KIŞ SAÇLAR UZUYOR

  • Son dönemde podyumda görülen güzellik trend’leri ışık hızında hayata uyarlanıyor. Bunlardan biri de Versace, Fendi gibi markaların 2022 İlkbahar/Yaz defilelerinde gördüğümüz upuzun saçlar oldu. Versace defilesine konuk olan Dua Lipa, Gigi Hadid ve Rihanna gibi isimlerin yanı sıra birçok model moda haftalarında bellerine kadar inen saçlarla görüldü.

Burcu Biricik ve Bensu Soralın yüzü altın orana sahip

  • Bu trend şimdi sosyal medyadan gördüğümüz kadarıyla ünlü influencer isimler aracılığıyla sokak modasına da yansıyor. Hızla saç uzatmak isteyen kadın sayısında artış var. Bunun için bakım şart.
  • Ahmet Çoban danışmanlığında ‘Magic Touch’ uygulamasıyla saçınızın nerelerde dolgunlaşmaya ve uzamaya ihtiyacı var, yüz çerçevesi nasıl şekillendirilmeli, hangi renklerle boyutlandırılmalı bakılarak saçınıza özel altın oran bulunuyor. Ve istediğiniz uzun saçlara hızlıca sahip olabiliyorsunuz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder