Dilara Doğan Çok makyaj yapmak, çakma çanta takmak gibidir
HABERİ PAYLAŞ

Çok makyaj yapmak, çakma çanta takmak gibidir

Makyajsız markete bile gidemiyorsanız burada okumanız gereken bir şeyler var.

Doğal güzelliğinizi ortaya çıkaracak minik ama etkili dokunuşlarıyla sizi makyajın yapaylığından kurtaracak estetik ve güzellik danışmanı Burçin Göksu’ya kulak verin ve hadi silin o makyajı!

Makyaja ilginiz, merakınız nasıl başladı?

Makyaja tutkum altı yaşımda başladı. 13 yaşımda profesyonel makyaj yapıyordum. 19 yıldır bu sektördeyim. Bunun 10 yılı mesleğimi gösterme çabasında olmakla geçti.

Bülent Ersoy’dan tutun Ivana Sert’e, Çağla Şıkel’e kadar, aklınıza kim gelirse çalıştım. En abartılı makyajları yaptım. Mesleğimi gösterme egosuyla Picasso eseri işler yapardım. Maksat “Aaa! Çok güzel makyaj” denilsin.

Haberin Devamı

Veee sonra makyaj yapmayı bıraktınız...

Evet, bıraktıktan sonra kişisel gelişimle ilgili eğitimler aldım. Yaptığımın doğru olmadığını fark ettim, bu bir ego savaşıydı. Makyajla kadınlar nitelikli dolandırıcılığa teşvik ediliyor. Psikolojik olarak etkileniyorsun. İki taraf için de doğru bir alışveriş değil.

Makyaj artistliği günümüzün favori mesleklerinden biriyken, sizi bu kararı almaya iten neydi?

Makyaj aslında insanların benliğini ve özgüvenlerini zedeliyor. 35 yaşındayım, bundan sonraki misyonum insanların makyajsız güzelliklerini ortaya çıkarmak.

Bununla ilgili psikolojik destek de veriyorum. Kaş kontürü için geliyorlar, “Gerek yok çok güzelsin. Bu kaşı almayalım bir süre” diyorum. Bir ay sonra geliyor bir iki dokunuş yapıyorum. Kadın çok güzel oluyor ve yürekten inanıyor buna. Benim şu anki misyonum bu.

Şimdi neler yapıyorsunuz?

Yeri geliyor sadece maskara sürüp yolluyorum. Şu an tamamen başka biri olma çabasındayız. Benim artık sloganım ‘no makeup’ yani makyajsız olmak. Burcu Esmersoy’la beş yıl çalıştım.

Çok makyaj yapmak, çakma çanta takmak gibidir

Beş yıl boyunca ona fondöten sürmedim, Çağla’ya (Şıkel) da öyle. Akneli ya da gözenekli cildi fondötenle kamufle etmek yerine o akneyi tedavi etmek gerekiyor. Benim görevim artık var olan dokuyu tamir etmek.

Doğal güzelliğe ulaşmak için neler yapılmalı?

Öncelikle kadınlar beğendikleri doğal güzellikteki kadınları taklit etmesinler. Kişinin karakterini gösteren en iyi referans cildi ve dişleridir. Bunlar düzgün olduğu sürece makyaja gerek yok. Kaş ise ifade gösteren bir organdır. Sipariş üstü yapılmaz. Ölçülerle kişinin simetrisine uygun modeli belirliyorum.

Haberin Devamı

Son zamanlarda en çok hangi işlemi yapıyorsunuz?

Dünyada bir ilk olan kalıcı allığı çıkardım. Bunu makyaj yapmak istemeyen ve tamamen doğallık yoluna girmiş kadınlar tercih ediyor. Gözlemlediğim kadarıyla bir grup kadın artık doğallaşmak istiyor.

İLTİFATI ELBİSEN ALMASIN SEN AL

İnsanlar ten renginde sarı ve pembe gurubu olmak üzere ikiye ayrılır. Damarlarımız maviyse pembe grubu yeşilse sarı grubudur. Sarı grubundaki bir kadın, pembe grubunun renklerini seçmemeli. Türkiye’de yapılan temel hatalardan birisi renk seçimi.

Pembe gruptaysanız yedi ana rengi, sarı gruptaysanız ara renkleri tercih etmelisiniz. Bu hem saçta, hem makyajda hem kıyafette geçerli.

Pembe gruptaki bir kadının giyeceği kırmızı, bayrak kırmızısıdır ama sarı grubunun giyeceği kırmızı nar çiçeği kırmızısıdır. İkisi birbirinin rengini giyerse, kişi kendini değil renkleri gösterir. Böyle olunca da iltifatı kişi değil elbisesi alır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder