Dilara Doğan Doğubayazıt'ta iz bırakan defile
HABERİ PAYLAŞ

Doğubayazıt'ta iz bırakan defile

Dosso Dossi Fa shion Show’un 2020-21 Kış Kreasyonunu Dijital Platform Defilesi, geçtiğimiz hafta Ağ rı’nın Doğubayazıt ilçesinde ge rçekleşti. Aralarında Demet Şener, Didem Soydan, Deniz Akkaya, Wi lma Elles ve Şevval Şahin’in olduğu modellerle, ha fızalarda uzun süre yer edecek görsel bir şölen ya şandı. Dosso Dossi Holding Yö netim Ku rulu Başkanı Hikmet Eraslan, “Doğduğum to praklar olan Doğubayazıt’a vefa borcum va r. Ya ptığımız bu çalışmay la Doğubayazıt’ın tanıtımına katkıda bulunarak bölge ekonomisini canlandırmay ı hedefliyoruz” dedi. Üç gün süren dijital plat form de filesinin çekimleri 50’den fazla ülkede yayınlanacak. Telefonla bile harika görseller çıkardığımız defilenin, profesyonel çekimleri birçok ülkede büyük ses getirecek orası kesin.

Haberin Devamı

TARİH KOKUSU VE MODA

Koreograf Yasin Soy yönetiminde gerçekleştirilen çekimlerin, ilk bölümü 17. yüzyıldan günümüze ulaşan en önemli tarih miraslarından biri olan İshak Paşa Sarayı’nda gerçekleşti. Tarihi mekanlarda defile fikrini hep çok anlamlı bulmuşumdur. Mekanın büyüsü ve müzik bir defileyi çok üst boyutlara taşıyan etkenler arasında. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nın büyüleyici atmosferi beni resmen çok başka yerlere götürdü. Bundan sonra izlediğim herhangi bir defileden, aynı heyecanı almam epey güç olacak. Tarih kokusu ve moda bambaşka bir ikili.

DAHA ÖNCE GELMEYEN PİŞMAN

İshak Paşa Sarayı’nda modellik yapan Deniz Akkaya ve Demet Şener, daha önce buralara gelmedikleri için epey pişmandı. İshak Paşa Sarayı hepimizi büyülemişti ve hepimiz sadece içinde bulunduğumuz o ana odaklanmıştık.

KAHVENİN HER TONU BAŞROLDE

Çekimlerin ikinci günü ekibe Wilma Elles ve Didem Soydan dahil oldu. 2 bin 200 rakımlı Meşar Köyü’nde Ağrı Dağı manzarası eşliğinde bir tarlada devam eden çekimler görselliğiyle kalp atışımı fena halde hızlandırdı. Şehirde yaşayan bir insanın, köy topraklarına ayak bastığı an içine işleyen o tarifsiz duygusal anları bir bir yaşadım.

Etrafımızda sayısız çocuk koşturuyor, kardeşinin elinden tutan herkes defile alanında, şaşkınlıkları yüzlerinden okunuyor. Dosso Dossi Fashion Show, bu sene styling anlamında da epey etkileyiciydi. Özellikle sezon trendi kahvenin çeşitli tonlarını, çoğu kombinde gördük. İçinde bulunduğumuz eşsiz doğayla bir başka güzeldi.

Haberin Devamı

Doğubayazıtta iz bırakan defile

PEMBE HALI MESELESİ

Geçen yıl Jacquemus markası lavanta tarlasının ortasında, uzuuuun pembe yürüme alanıyla, ses getiren bir defile gerçekleştirdi. Güzeldi, kabul. Bugüne dönersek, Ağrı Dağı tüm heybetiyle karşımda, yalnızca modeller rahat yürüsün diye, markanın rengi pembeden uzunca bir halı serilmiş samanların arasına. İtiraf etmeliyim ki daha o alana girmeden, tepeden görür görmez “Aaa Jacquemus” dedim.

Arabadan indik ve o anın gerçekliği beni içine öyle aldı ki daha önce böyle bir şey yapılmış olması imkansız gibiydi. Etrafta sayısız çocuk, hüzünlü ama etkili gülüşler, belki bir daha şahit olamayacakları o anın, o pembe halının tadını çıkarıyorlar. Tabii bu sırada benim Instagram hikayelerimi gören herkes saldırıya geçmiş. “Bu ne özentilik, yok artık” söylemleri almış başını gitmiş.

Haberin Devamı

Doğubayazıtta iz bırakan defile

Uzaktan bakınca benzer bir fikir ama olayın içindeyken durum çok başkaydı. Sizin burun kıvırdığınız o halı, kim bilir kaç çocuğun rüyasını süsledi o gece. Yıllar yıllar geçse bile aklımdan çıkmayacak, farklı yaşamlara dokunan bir andı, keşke o kadar kısa sürmeseydi...

ABLALAR NİYE ÖYLE ZAYIF ÖĞRETMENİM?

Bu özel anlar yaşanırken çocukların keyifli diyaloglarını öğretmenleri Mehmet Özcan, bir bir kaydetmiş hafızasına. İşte onlardan bir tanesi...

-Sene 2020, televizyonda izlediğimiz mankenler köyümüze gelmiş.

-Hoş gelmişler.

-Merakla izliyoruz biçilen otun içinden yürümelerini, kameralar, kalabalık...

-Yandan bir ses geldi.

-Hoceee ablalar niye öyle zayıf?

-Berfin onlar manken.

-Manken yemek yemiyor mu?

-Yiyorlar ama az az.

-Konu değişti ve ben çocuklara, “Şu an enteresan medeniyetin modasını izliyoruz” dedim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder