Dilara Doğan Feride Hilal Akın: İnsanlar beni sevebilir, sevmeyebilir. Ama kim olacağıma karar veremez
HABERİ PAYLAŞ

Feride Hilal Akın: İnsanlar beni sevebilir, sevmeyebilir. Ama kim olacağıma karar veremez

Son dönemin sevilen seslerinden biri. Uzun, turuncu saçları ve şen kahkahalarıyla karşımda oturuyor. Müziğe olan aşkı, gözlerinden okunuyor. Yeni şarkısı ‘Tutku’nun heyecanı içerisinde olan genç şarkıcıyla buluştum. Bu noktaya nasıl geldiğini, hedeflerini, aşkı ve anlatmaya doyamadığı müziğini konuştuk.

Feride Hilal Akın: İnsanlar beni sevebilir, sevmeyebilir. Ama kim olacağıma karar veremez

Nasıl geçti bu koskoca yıl?

2019’da çok çalıştım ve tamamıyla kendim olarak kapıyorum seneyi.

Gelecek yıllar beraberinde sana ne getirsin istersin?

Tüm hayallerim müzikle ilgili. Kendi albümümü çıkarmak istiyorum. Umarım bu piyasa heyecanımı söndürmez. Ben bu hayata müzik için, bir şeylere öncü olabilmek için geldim. Şarkılarımı dünya listelerinde görmeden ölemem.

Haberin Devamı

Hikayen nerede, nasıl başladı?

1996’da Ankara, Çankaya’da doğdum. Esas hikayem evimin kanepesinde çektiğim 15 saniyelik bir video’yla başladı. O video viral oldu. İnsanlar beni tanımaya başladı. İlk şarkım ‘Bilir Mi?’ çıktı. Ardından üç sezon ‘Yeni Gelin’ dizisinde yer aldım. Aralarda yine şarkılarım çıktı, derken buradayız.

Ankara’da nasıl bir hayatın vardı?

Klasik bir hayatım vardı. 17 yaşımda sahne almaya başlayınca hayatıma biraz heyecan geldi.

Okulda popüler miydin?

Başlarda çok utangaç bir insandım. Birini sevdiğimi yüzüne söyleyemeyecek kadar utangaçtım. Lise 3’te tiyatro sayesinde popüler olmaya başladım.

Oyuncu mu olmak istiyordun şarkıcı mı?

Günlüğüme “Büyüyünce çok ünlü bir popçu ya da rock’çı olacağım” yazmışım. O zamandan beri değişmedi hayalim.

KAFAMDA YARATTIĞIM ÖCÜLER, CANAVARLAR KAYBOLSUN İSTİYORUM

Yeni şarkın ‘Tutku’ çıktı. Nasıl bir hikayesi var şarkının?

‘Tutku’yu ‘Yok Yok’ şarkımdan hemen sonra yazdım. Olduğum piyasadan, yaşadığım hayattan bahsettim. Sanki bir oyunun içindeymişiz gibi gelir hep bana. Bazen at gözlüklerimizi takıp etrafımızı göremeyiz ya... İnsanları az da olsa o gözlükten kurtarmayı hedefledim. Türkiye’de henüz bu tarz bir iş yok. Riskti bizim için. Gel gör ki ben risklere bayılıyorum.

Feride Hilal Akın: İnsanlar beni sevebilir, sevmeyebilir. Ama kim olacağıma karar veremez

Şarkı yazarken nasıl bir ruha giriyorsun?

Ben hiçbir şey yapmıyorum. O ruh gelip beni buluyor. Başıma ne gelirse gelsin hepsini müziğe dökmeye çalışıyorum. Kafamda yarattığım öcüler, canavarlar kaybolsun istiyorum. Şarkı söylemeye başladığım zaman bile “Bana niye para veriyorsunuz?” demiştim. Müthiş bir terapi benim için, müzikle iyileşiyorum.

Haberin Devamı

Tutkulu musundur?

Çok fazla. Beni en iyi anlatan iki kelime inanç ve tutku.

“Büyüyorum usulca, gizleniyorum odama” diyorsun şarkıda. Sence büyüdükçe gizlenme ihtiyacı mı duyuyor insan?

Biraz duyuyor sanırım. Çünkü kendini ne kadar açarsan o kadar çok zarar gördüğünü fark ediyorsun ve sonrasında kendi duvarlarını örüyorsun. Büyüdükçe hiçbir şeyin masallar gibi olmadığını anladığın noktada odana gizleniyorsun.

O SLOW KIZ BEN DEĞİLDİM

Halktan nasıl yorumlar alıyorsun?

İnsanlar beni sevebilir, sevmeyebilir ama kim olacağıma karar veremez. Eski Feride geri gelmeyecek, o zaten ben değildim. O slow kız ben değildim. ‘Yok yok’ şarkısıyla başladı benim serüvenim. Şu an çok daha mutluyum. Ne kadar mükemmel bir hayatın olursa olsun, kendin gibi yaşayamıyorsan hiçbir anlamı yok. Zamanla anlayacaklar beni. Ben insanları sadece hüzünlendirmek istemiyorum, biraz oynatmak, hareketlendirmek istiyorum.

Haberin Devamı

İnsanlar değişmeni kabullenemiyor mu?

Evet, hep aynı kalmanı bekliyorlar. Gezdiğin, gördüğün, okuduğun her şey sana bir şeyler katıyor. Eğer normal bir insansan değişmeme gibi bir lüksün olmamalı. Hayattan devamlı bir şeyler öğrenerek ilerlemeliyiz, benim mottom bu.

Oyunculuk kariyerinin ilk altı ayı depresyona girdiğini söylemişsin. Bunun sebebi neydi?

“Ne işim var burada? Ben müzisyen olmak istiyorum” demeye başladım. O dönem ülke sıkıntılıydı, konserlerimiz iptal oluyordu. 20 yaşıma daha yeni girmiştim. Kendimi bir anda ünlü insanların, kaprislerin içinde buldum. Ben Ankaralıyım. Ankara’nın insanı samimi, doğal, dürüst olur. O kadar yapay bir ortamı kabul edemediğim için kendimi kötü hissettim. Yerimi çok yadırgadım.

Şimdi oyunculuğa nasıl bakıyorsun?

Önceliğim müzik ama projeye göre sıcak bakabilirim. Bana ve seyirciye bir şey katmayacak normal bir televizyon dizisinde oynamak istemiyorum. Yıllardır aynı şeyler, hepsinden sıkıldım. Netflix gibi daha dijital alanlarda oyunculuk yapmayı düşünüyorum.

ERKEKLER KENDİLERİNDEN BAŞARILI KADINLARI GÖRMEK İSTEMİYOR

Sesini ve duruşunu beğendiğin kimler var?

Kalben’e hayranım. O kadar güzel bir ruh ki. Tanıdıkça daha da sevmeye başladım. Hem çok nahif, hem insanlara bir şeyler anlatma derdinde. Çoğu insan bunu yapmıyor, sadece kendisi için yaşıyor. Nil Karaibrahimgil’i de aşırı seviyorum. Bence o bir aktivist. Türk genç kızlarının hayatına yön veren bir sanatçı.

Bir kadın olarak engellendiğini düşündüğün alanlar oldu mu?

Oldu. Bu piyasada kadın olduğunu görünce insanlar seni kullanabileceğini düşünüyor. Erkekler kendinden daha başarılı kadınlar görmek istemiyor. İnsan olarak varız, önce bunu bir anlayalım. Canımı çok yakamadılar hepsiyle başa çıktım. Biz kadınlar duygularımızla daha büyük ve güçlüyüz.

Nasıl bir kadın güzeldir senin gözünde?

Güzel kadın ilk önce nazik ve kibar olmalı. Zeki olmalı. Hepsinden biraz bile olsa yeter. Çok güzel insanlar var, yanına geldiğinde ne kadar boş olduğunu fark ediyorsun. Kalp güzelliği çok önemli.

Beğenmediğin bir yerin var mı?

Eskiden sorsaydın “Var” derdim ama şu an kendimi seviyorum.

Seninle anlaşmak zor mudur kolay mıdır?

Benim bu hayata gelme amacım müzik. Bu yolda hedeflerim, hayallerim var. Bu hayallere destek olan herkes, benimle aynı fikirde olduğu sürece ben dünyanın en iyi insanı olabilirim. Kalp kırmayı sevmem ama işime karşı göz göre göre yapılan bir yanlış, beni dünyanın en kötü insanı yapabilir. Bunları kontrol altına alarak yaşıyorum şu an. Hepimizin içinde iyi ve kötü bir ruh var ama hangisini beslediğimiz önemli.

Nasıl bir insanla karşılaşınca “Mesafe iyidir” dersin?

Ukala, kendini beğenmiş insanları hiç sevmem, anlamam da. Negatif insanlarla da hiç işim olmaz.

İnsanlara çabuk güvenir misin?

Eskiden çok çabuk güvenirdim. Sıcakkanlı bir insanım bana “Merhaba” diyen insanı terslemem. Belirli bir arkadaş gurubum var, değişmez. Hayatıma öyle kolay alamam kimseyi. Eskiden yüzde yüz güvenle başlardı insan ilişkilerim, şimdi düşük puanla başlıyorum.

ÇAĞIN FARKINDA OLAN ERKEK BENİ ETKİLER

Aşk şu an hayatının neresinde?

İsterim ki çok yakınımda olsun ama biraz uzağımda. Çalışma şartlarım çok yoğun, o dengeyi kurabilmek için aşkı uzakta bırakıyorum.

Nasıl bir erkek seni etkileyebilir?

Çağın farkında olan erkek beni etkiler. Farkındalık sahibi, aklı başında, sahiplenici, aldatmayan…

Baskın bir karaktersin. Aşkta zor olma ihtimalin var mı?

Sınırlarıma girilmediği sürece tam bir aşk kadınıyım.

AYNILAŞTIĞINDA AŞK BİTİYOR

Hangi noktada aşk biter?

Karşındaki insanın hayatına saygısızlık yaptığın zaman biter. Hepimizin sınırları var. Farkında olmadan bazen engelliyoruz birbirimizi. “Şu kıza neden baktın? Şunu neden takip ettin?” Bu senin özel alanın. Önce kendine güvenmen lazım. Sen onun sınırlarına girdikçe karşındaki de senin sınırlarına giriyor. Öyle olunca aşk bitiyor. Kimse kendisine benzeyen birini istemez. Ben karşımdaki insanın farklı olmasını isterim ki puzzle gibi birleşelim. Aynılaştığında aşk bitiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder