Dilara Doğan Kahverenginin elli tonu
HABERİ PAYLAŞ

Kahverenginin elli tonu

Sezonun en aranan, sorulan, sevilen rengi kahverengi. Annem tam bir kahverengi aşığı. Onun bu zevkini kötülemekle geçti ömrüm. Şimdiyse kahvenin her tonuna bayılıyorum. Zevkler ve tabii renkler zamanla değişiyor.

Burun kıvırdığımız şeylerin hayranı olabiliyoruz. Röportaj yaparken hep sorarım “Asla giymem dediğiniz bir şey var mı?” diye. Çoğu isim, “Asla demem çünkü belki bir gün giyerim” diyor. Çok katılıyorum. Bu hayatta yalnızca tam kadro siyah giyenlerin değişmeyen kanunları oluyor. Geri kalan bizler her şeyi giymeye müsaitiz.

Haberin Devamı

Kahverenginin elli tonuKahverenginin elli tonuEsmerlere sütlü kahve, sarışınlara koyu kahve

Son zamanlarda sütlü kahve kıyafetler, özellikle sweatshirt’ler beni fazlasıyla etkiliyor. Önerim, sarışınlar sütlü kahve yerine kahvenin daha koyu tonlarını tercih etsin. Sütlü kahve sarışın hanımlarımızı biraz soluk gösterebilir. Esmerler ise sütlü kahve için yaratılmış.

Tek parça yerine, kahvenin her tonuyla bir kombin oluşturabilirsiniz. “Bu ton buna uyar mı?” gibi dertler kalmadı artık. Nasıl erzak dolabınızdan kahveyi eksik etmiyorsanız gardırobunuzdan da kahve tonlarını eksik etmeyin. Açık mavi, açık pembe ve krem rengiyle kombinlendiğinde de tadından yenmiyor. Bu rengi yıllarca yaşlı bir renk olarak gördük, biliyorum. Şimdi onu gençleştirmenin tam sırası.

KEŞİF KÖŞESİ

Küçük bir eczaneden fabrika sahipliğine

Geçtiğimiz hafta Barselona’da ‘Mesoestetic’in fabrikasındaydım. ‘Mesoestetic’ dermokozmetik ve kozmetik tıbbında isim yapmış, uluslararası bir ilaç şirketi. Barselona’da bir eczanenin arka odasında başlayan macera, bugün 300 den fazla dermokozmetik ürünü 92 ülkeye ihraç ediyor. Şirketin kurucusu Joan Carles Font’un, ilham veren başarı öyküsünü kendisinden dinleme fırsatı bulduk. Font, bizi ekose ceketi ve pembe papyonuyla karşıladı. Şıklığından ve misafirperverliğinden çok etkilendik. Beden dili ve pembe papyonu, 75 yaşına meydan okuyordu...

Kahverenginin elli tonu

Kısa sürede uzun vadeli sonuç

Leke tedavisinde etkili ve ilgi odağı ürünleri ‘cosmelan’ı yakından inceledik. Düzeltici ve düzenleyici ikili etkisi ile kısa sürede uzun vadeli sonuçlar elde ettiklerini, öncesini ve sonrasını örnekleriyle anlattılar.

Haberin Devamı

DİKKAT!

Lekelerle savaşmak adına güzellik merkezlerinin kapısını çalan insan sayısı günden güne artıyor. Henüz lekeniz yoksa şanslısınız. Ama bu, zamanla cildinizin lekelenmeyeceği anlamına gelmiyor. Yazacağım bu maddelere dikkat ederek yaşamanız tavsiyemdir...

Cilt lekelerinin oluşumunda etkili faktörler:

  • UV ışınlarına (güneş ışınları) maruz kalma
  • Genetik yatkınlık
  • Doğum kontrol haplarının kullanımı
  • Gebelik
  • Kozmetik ürünler
  • Hormon ilaçlarının fazla salgılandığı durumlar veya yoğun kullanımı.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder