Dilara Doğan Karantina trendleri
HABERİ PAYLAŞ

Karantina trendleri

Karantina süresince evlerimizde birçok şeyi trend yaptık. "Olmaz" denilen ne varsa evde başardık. Görelim, bakalım, neler yaptık...

Meydan okumayan kalmasın

Challenge, yani meydan okumalar bir derken iki oldu, iki derken yüz oldu. Hangi birine yetişeceğimizi şaşırdık. Her güne yeni bir meydan okuma adeta. Bunların içinden en ses getireni ‘pillow challenge’ oldu, yani yastıklı meydan okuma. Yabancı blogger’ların başlattığı bu akıma bizimkiler de anında dahil oldu. Annem falan da dener diye korktum ama bitti çok şükür. Sonra aynısının yorganlı versiyonu çıktı. Onu daha çok beğendim ben. Yenisini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Haberin Devamı

Karantina trendleri

Dalgona kahve akımı

Bir Dalgona kahvedir gidiyor. Durdurabilene aşk olsun. Abartısız her gün Dalgona kahveli story görüyorum. İki kaşık nescafe, iki kaşık şeker ve çok az sıcak suyu karıştırarak elde edilen bu kahve, mikseriniz yoksa çok yoruyor. Denedim, yaklaşık 15 dakikamı aldı kıvama gelmesi. Lezzeti fena değil ama bu kadar kol kası yapmaya değer mi, bilmem.

Karantina trendleri

Örgülerim çoraptan

Sıkıntıdan en ilkel yöntemlerle saç yapımına geçtik. “Vakit çok, yapacak şey yok” diyenler için çorapla saç örgüsü biçilmiş kaftan. Duştan çıkınca örün saçınızı çorabınızla. Açtığınızda kuaförlerin yaptığından bile daha iddialı dalgalar çıkıyor ortaya.

Teras beach

Sizi bilmiyorum ama bu ekibe dahil olmama son iki-üç gün kaldı diyebilirim. Havaların ısınmasıyla dışımıza vuran bronzluk aşkımızı, hiçbir kuvvet elimizden alamaz. “Terası ve balkonu olanlar bu sürecin en şanslıları” diyorlar hep. Haklılar. Eda Taşpınar çatıya güneşlenmeye çıktığına göre yaz gelmiştir. Kremler sürülsün!

Çilli bom

Aynada her gün aynı yüzü görmek herkesi biraz sıkmış olacak ki sahte çil trendi ortaya çıktı. Sahte çil yapmanın bin bir türlü yolu var. Gazlı kalem, göz kalemi, eyeliner, hepsiyle deneyebilirsiniz. Hatta bu konuya meraklı olduğum için araştırırken gördüm. Çil yapma kalemi diye bir şey satılıyor. Anlayacağınız iş büyümüş. Karantina günlerinde ise herkes bu çil olayını bir tık yukarıya taşıdı ve saç boyasıyla yapmaya başladı. Acayip doğal duruyor. Sürüp 10-15 dakika bekliyorsunuz ve artık çillisiniz.

Haberin Devamı

Karantina trendleri

Evimin sporcusu

Korona günlerinden önce, spor salonunun önünden bile geçmeyenler sporcu kesildi başımıza. İyi yapıyorlar yapmasına da gözümüzü açar açmaz “Sporlar yapıldı mı?” başlıklı Instagram hikayeleri görmek can sıkıyor. Evler spor aletleri, pilates topları, lastikleriyle dolup taşmış. Tamam yapana alkış ama yapmayanı da rahat bırakalım.

Çamaşır suyuyla gelen sanat

Bir itirafta bulunayım, giymediğim jean’imin ve eşofmanımın üzerine çamaşır suyu döktüm. Acayip güzel oluyor, bu kadar beklemiyordum. En başarılı karantina trendi bu oldu benim için. Çamaşır suyunu alıyorsunuz su dolu bir leğene boşaltıyorsunuz içine hangi kıyafetinizi istiyorsanız koyuyorsunuz. İki saat içinde dehşet güzel şeyler çıkıyor ortaya.

TikTok'çu geldi hanım

Karantina süresince Tiktok uygulaması aldı başını gitti. Özellikle evde sıkılan çiftlerin çok hoşuna gidiyor. Justin Bieber ve Hailey Baldwin’den sonra bizim çiftleri durdurabilene aşk olsun. Meğerse hepimizin içinde birer dansçı, birer sanatçı varmış da haberimiz yokmuş. Tiktok severlerin başarılarının devamını diliyor, bu aralar özellikle Dila Tarkan'ı keyifle takip ediyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder