Dilara Doğan Moda ve görsel sanatın etkileyici buluşması
HABERİ PAYLAŞ

Moda ve görsel sanatın etkileyici buluşması

Geçtiğimiz hafta, 13-16 Nisan tarihleri arasında dijital olarak gerçekleşen Fashion Week Istanbul’da 30 şov izledik. Modanın görsel sanatla buluştuğu kısa filmler etkileyiciydi. Video’ları izlerken dijital moda haftasına alıştığımızı hissettim. Tasarımların ruhuna dahil olabilmeyi bu kez başarabildim. Moda haftasının öne çıkan tasarımcılarını sizin için bir araya getirdim.

RAHAT VE ŞIK

MEHTAP ELAİDİ

İstanbul Moda Haftası’nın en gözde tasarımcılarından Mehtap Elaidi, yine kusursuz bir defileye imza attı. Tasarım ekibi, herkesin eşofmanlarla evlerinde geçirdiği bir yılın ardından hem şık giyinme hem de rahat etme özlemini doyurmak için şık parçalarda lastikli beller ve streç kumaşlar kullanıyor, bedensiz siluetlere odaklanıyor. Fermuar ve düğmeli kapamaları en aza indirgeyip giyinmeyi kolay ve eğlenceli bir hale getirmeyi amaçlamışlar.

Haberin Devamı

Moda ve görsel sanatın etkileyici buluşması

KONTROL, DENGE, KUSURSUZLUK

MURAT AYTULUM

Tasarımcı Murat Aytulum’un 30 çok özel parçadan oluşan vegan ve yıkanabilir koleksiyonu ‘Self Discipline’, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale’de yapılan çok özel çekimlerle izleyici ile buluştu. Koleksiyon, yüksek deri işçiliği ve yalın bir anlatımın birleşmesi ile oluşan ‘Kontrol, Denge ve Kusursuzluk’ arayışına göndermeler yapıyor. Her bir parça kusursuz.

Moda ve görsel sanatın etkileyici buluşması

ANALOG KAMERA ÇEKİMLERİ

LUG VON SIGA

Lug Von Siga’nın kurucusu ve kreatif direktörü Gül Ağış’ın karantinadan sonraki ilk koleksiyonu ‘Analog Diaries’. Hayatımızda bir belirsizlik olduğunda; korku, umut, minnettarlık, öfke ve hayal kırıklığı duyguları birbirine karışır. ‘Analog Diaries’ koleksiyon çekimleri, Lug Von Siga ve sanatçı Can Dağarslanı’nın yalnızca analog kamera kullanarak gerçekleştirdiği, adeta yeni dijital çağa ve arkasındaki hıza karşı muhalefet oluşturan bir iş birliği niteliğinde.

TARİHLE MODANIN FLÖRTÜ

ÇİĞDEM AKIN

Moda tasarımcısı Çiğdem Akın’ın moda filmi, Hidiv Kasrı’nın büyüleyici atmosferinde tarih ve modanın flörtü ile dikkat çekici bir hal aldı. Tasarımcının ‘Nobody Knows’ isimli koleksiyon içeriğinde, bilinmezliklerle dolu bu dönemde farklı ruh halleri yaşayan, feminen ve baskın karakterli, güçlü kadın silüetleri ile göz kamaştırıyor. Akın, bu koleksiyonunda ilk defa üç farklı ayakkabı tasarımına imza attı. Farklı desen ve renklerle tasarlanan aksesuarlardan epey etkilendim.

Haberin Devamı

Moda ve görsel sanatın etkileyici buluşması

ÖZGÜR PARÇALAR

CEREN OCAK

Ceren Ocak, gündüzden geceye rahatlıkla taşınabilecek parçalarıyla beni kalbimden vurdu. Yeni sezon tasarımlarında ilhamını korkusuzca ve saklanmadan yaşayan kadınlardan alan tasarımcı, koleksiyonundaki özel parçalarla özgür ve stiline güvenen kadınların tarzlarına bir kez daha ışık tutuyor.

İSTİKBAL GÖKLERDE

NİYAZİ ERDOĞAN

Niyazi Erdoğan’ın 2021 Sonbahar/Kış koleksiyonu, geçmiş sezonlarda olduğu gibi lokal değerlere atıfta bulunuyor. Bu kez istikbali göklerde arayan Baştayyareci Vecihi Hürkuş’tan ilham alıyor. Koleksiyon, Türk havacılık tarihinin bu özel kahramanına da bir saygı duruşu niteliğinde. Kahve, hardal, haki tonlarıyla başlayan defile; fuşya, neon sarı ve buz mavisi paletiyle devam ediyor.

Moda ve görsel sanatın etkileyici buluşması

Sıradaki haber yükleniyor...
holder