Dilara Doğan Neden herkes birbirine benzedi?
HABERİ PAYLAŞ

Neden herkes birbirine benzedi?

Son zamanlarda en sık duyduğumuz cümle “Tüm kadınlar birbirinin aynısı oldu.”

Her kadın, kalın dudak, belirgin elmacık kemikleri, kusursuz bir çene hattı ve gerilmiş bir göz çevresi isteğiyle estetik cerrahların kapılarını çalıyor.

Aynada bir başkası olma çabası yüzünden dolgu ve botoks birbirine karışmış durumda.

Birbirimize benzemeden güzelleşmek için nelere dikkat etmeliyiz?

Estetik-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Hasan Fındık’tan öğrenelim.

Neden herkes birbirine benzedi

1- Dolgu, botoks gibi işlemler yapılmadan önce her yüzün kendi dinamik ve uyumunun göz önünde bulundurulması gerekir.

Haberin Devamı

2- Erkekte kalın kaş, geniş ve belirgin bir çene, kalın olmayan dudaklar çekiciliği artırır. Kadın için ise durum tam tersi. Kalın dudaklar, belirgin elmacık kemiği kadını çekici gösterir.

3- Herkese aynı işlem yapılmamalı. Aynı işlemler farklı kişilerde farklı görünümlere neden olur. Bu nedenle altın oranlara mutlaka bakılmalı.

4- Yüzün çıkıntılı bölgeleri (alın, burun ucu, çene ucu, elmacık kemikleri, dudak) ve çukurluklar (burun kökü, üst dudak ile burun arası bölge, çene ucu ile alt dudak arası bölge) değerlendirilmeli. Dudağın şekli, gözlerin şekli, kaşların şekli ve uzunluğu da göz önünde bulundurularak bir planlama yapılmalıdır.

5- Kaşın en kalkık olması gereken yeri ve uzunluğu orantısal olarak bellidir. Bu oranları değerlendirerek planlama yapılırsa hem istenilen çekicilik elde edilir hem de doğal görünür.

6- Günümüzde kadınlar da erkekler de birini beğenirken onun görüntüsünden ziyade popülaritesinden daha çok etkileniyor. Kadınlar Jennifer Lopez ve Kim Kardashian’ın popo yapıları vücutlarına göre fazla büyük olmasına rağmen onlar gibi görünmek için estetik işlemler yaptırmak istiyorlar. Bu çok yanlış, herkes kendinin en iyisi olmaya çalışmalı.

7- Son yıllarda estetik işlemlere başvuranların yaşları çok erken yaşlara kadar indi. Bence 18 yaşından önce işlem yapılmamalı.

8- Aynı şekilde ilk başvuru yaşı da 80’li yaşlara kadar yükseldi. Bunu da şöyle açıklayabiliriz. Hayata bağlılık ve hissedilen gençlik duygusu ile bedenin hızla yaşlanması arasındaki uyumsuzluktan kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

9- 50 yıl sonra estetik sektöründe felsefe ve bakış açısı olarak büyük bir değişim olacağını düşünmüyorum. İstenilen amaca ve görüntüye ulaşmak için müthiş yenilikler ve teknolojiler oluşacağını tahmin ediyorum.

Neden herkes birbirine benzedi


Altın oran nedir?

Güzelliğin arkasındaki gizli formül olarak kabul gören ve Antik Yunanlılar tarafından kullanılan altın oran, büyüğün küçüğe oranı olarak ifade edilir.

Leonardo Da Vinci, ömrünü ‘altın oranı’ bulmaya harcadı.

Neden herkes birbirine benzedi

Sonunda bilim insanları, kadın yüzünün altın oranını belirledi.

Altın orana göre en güzel yüz için çok önemli iki kriter var:

1- İki göz arasındaki uzaklık, iki kulak arasındaki mesafenin yarısı kadar olmalı...

2- Üst dudak ile gözler arasındaki mesafe, saçların çıkış noktası ile çene arasındaki uzaklığın üçte biri kadar olmalı.

Neden herkes birbirine benzedi


Neden botoks?

● Bir kası kastığımızda oluşan kırışıklıklar için botoks yapılır.

● Kasları gevşetir, kırışıklıkları engeller.

● Etkisi üç günde başlar, 10 günde oturur.

● Uzun vadeli etkisi ortalama olarak altı ay sürer.

Haberin Devamı

● En yaygın kullanıldığı bölgeler: Kaş çatma çizgileri, alın çizgileri ve göz kenarı kırışıklıklarıdır.

Neden dolgu?

● Hacim artırır ve boşlukları doldurur.

● Etkisinin yüzde 80’i hemen, yüzde 100’ü 10 gün içinde tamamlanır. Türüne göre ortalama olarak 6-24 ay sürer.

● En yaygın kullanıldığı bölgeler: Dudak dolgunlaştırma, Dudak burun arası kırışıklıkları, dudak üstü çizgiler, yanak doldurma, gözaltı çukurları.

KEŞİF KÖŞESİ

Duşta saç kremlemek tarih oldu

Son dönemin en beğenilen oyuncularından Deniz Baysal, Türkiye’nin ilk kuaför çıkışlı saç bakım ürünlerinin yaratıcısı Ahmet Çoban ile yeni bir saç ürünü çıkardı.

Geçtiğimiz hafta tanıtılan ürünün lansmanına ünlü isimler akın etti. ‘Garage Hair Repair Leave-in Treatment No.2’ adını verdikleri ürün sayesinde, duşta saç kremi kullanmak tarih oldu.

Durulamaya gerek olmayan formülü ile banyo sonrasında saçı anında yumuşatıyor, besliyor, ısıdan ve çevresel faktörlerden koruyor.

Banyo sırasında saç kremi kullanma ihtiyacını ortadan kaldıran ‘Leave-in Treatment’ ince losyon yapısı ile saçta kalan diğer bakım ürünlerinin aksine, saçı yağlandırmadan bakım yapıyor.

Saç konusunda sonsuz güven veren Ahmet Çoban’ın bu pratik ürünü denemeye değer.

Neden herkes birbirine benzedi


İlhamı çok uzak bir galaksiden

‘Star Wars: The Rise of The Skywalker’ filminin Aralık ayında gösterime girmesi heyecanla beklenirken Levi’s, kutlayan özel bir koleksiyon çıkarttı.

Orijinal Star Wars üçlemesinin ikonik karakterlerini merkezine alan koleksiyonunda klasik Levi’s ikonları ve sokak stilinden ilham alan parçalar yer alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder