Dilara Doğan Trendler geçici, doğallık kalıcıdır
HABERİ PAYLAŞ

Trendler geçici, doğallık kalıcıdır

Nasıl bir süreçten geçersek geçelim, güzellik ve değişim ihtiyacımıza “Dur” demek mümkün olmuyor. Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu ile bunun nedenlerini ve gelecekte bizi neler beklediğini konuştuk.

Trendler geçici, doğallık kalıcıdır

Pandeminin başlarında doğallığa yöneliş oldu derken sonradan hiç tahmin edemeyeceğimiz insanların bile estetik operasyon geçirdiğini öğrendik. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Pandemi süreci yeni bir hayat modeli geliştirdi. Beyaz yakalı olarak tanımladığımız kesim daha çok evden çalışıyor. Bu da evde daha fazla vakit geçirmek, evden çalışmak ve Zoom toplantıları yapmak anlamına geliyor. Belki eskiden fark etmediğimiz ya da önemsemediğimiz kendimize ait problemleri fark eder hale geldik.

Haberin Devamı

Sürekli ekranda kendini gören insanlar ne gibi isteklerle geliyor?

Mesela gıdım şu kişininki gibi gergin olsun şeklinde karar veriyor ya da burnumdaki eğriliği mutlaka gidermeliyim diye düşünüyor. Bu da çok normal, düşünsenize bir saatlik bir Zoom toplantısında sürekli kendinize bakıyorsunuz.

Size normalde estetiğe sıcak bakmadığını bildiğiniz insanların bu taleple gelmesinde belirgin bir artış oldu mu?

Hem de hiç ummadığımız kadar. Kliniğime gelen bazı danışanlarım bana, “Hocam şimdiye kadar hiç aklıma gelmemişti ama artık her gün yüzüme bakarken burnumun şeklini beğenmiyorum ya da sanki ben bu yanakların bu kadar sarktığını fark etmemiştim. Sorunu çözmek için bir şeyler yapalım” demeye başladı.

ÖNEMLİ OLAN NE İSTEMEDİĞİNİ BİLMEK

Estetik konusunda genellikle ne istediğimizi konuşuyoruz ama ne istemediğini bilmek de çok önemli...

Asıl önemli olan bu konu. Kliniğime gelen hastalar hem sosyal medyadan hem çevrelerinden etkilenerek bana bazı uygulamaları, işlemleri soruyorlar. Bu sorulardan danışanların bu konularda net olmadıklarını fark ediyorum. Bazı şeylerin trend olması bizde de güzel duracak anlamına gelmiyor. Trendler geçicidir doğallık ise her dönem kalıcıdır.

Yaptırdığı müdahalenin duyulmasını, görülmesini isteyenler var bir de bunu sır gibi saklayan insanlar var. Sizce bu neyle ilgili?

Bu kişinin kendi içinde nasıl hissettiği ve sosyal durumu ile ilgili. Kimi ailesel nedenlerden istemiyor. Kimisi iş yerindeki rekabetçi tutumdan ötürü. “Aman dikkatleri üzerime çekmeyeyim” diyenler var. Bunu sosyal olarak paylaşanlar ise kendisindeki değişiklikleri ve yaşadıklarını aktarmak istiyor. Bunlar tamamen kişisel ve sosyal faktörler, kendisinin bulunduğu koşullar. Duygusal durum da burada belirleyici. Bence iki durumda kabul edilebilir yeter ki abartılı olmasın.

Haberin Devamı

Yakın gelecekle ilgili öngörülerinizi paylaşır mısınız?

Estetik konusunda dünya ilginç bir yere gidiyor. İlginç bulduğum konulardan biri kendi yağımızdan kök hücre üretmek. Bunu yüz ve beden gençleştirmede kullanmak gerçekten etkili sonuçlar veriyor. Yine bazı cerrahi dışı vücut ve yüz şekillendirici teknolojilerin etkinlikleri o kadar iyi ki belki ileri dönemlerde liposuction gibi işlemleri azaltacak. Yüzümüzü sıkılaştıran teknolojiler de yüz germe ihtiyacımızı azaltacak. Son yirmi yıl bile bize çok güzel şeyler armağan etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder