Dilara Doğan Yazın çok eğleniyoruz ama daha çabuk yaşlanıyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Yazın çok eğleniyoruz ama daha çabuk yaşlanıyoruz

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Reha Yavuzer ile yazın yaptırabileceğimiz uygulamaları ve estetik trend’lerini konuştuk.

Yazın çok eğleniyoruz ama daha çabuk yaşlanıyoruz

Bu yılın estetik trend’leri arasında heyecan verici neler var?

Tüm dünya sürekli kilo alıyor. Özellikle yazın, fazla kilolar kişiyi daha mutsuz ediyor. Yağ alımı ile ilgili yeni teknolojiler var. Bunların başında ultrasonik veya enerji bazlı radyo frekans ve lazer bazlı yağ alım işlemleri geliyor. Düşük miktarlarda yağ alınacaksa hâlâ vaktimiz var. Örneğin; kadınlarda bazen diz içlerinde veya basen bölgesinde minimal fazlalıklar oluyor. Bikini giyildiğinde daha güzel bir görüntüye ulaşmak için geç değil.

Haberin Devamı

Güneş yüzünü en yakıcı şekilde göstermeye başladı. Güneş cildimize nasıl etki ediyor?

Yazın belki daha çok eğleniyoruz, geziyoruz, deniz tatili yapıyoruz ama çok daha fazla yaşlanıyoruz. Rüzgar, güneş, tuzlu su cildimizin hızlı yaşlanması için üç temel etken. Bunların arasında en önemli sıkıntı güneş ışınları. Ultraviyole erken yaşlanmada en az sigara kadar etkili.

Peki güneşten nasıl korunacağız?

Güneşten korunmak için mutlaka en az 15 koruma faktörlü koruyucular kullanmak gerekiyor. Kullanılan nemlendiricilere ek olarak cilt altına enjekte edebildiğimiz birtakım nem enjeksiyonları var. Bunlar uzun dönem cilt altının hidrasyonunu sağlayan işlemler. Bununla birlikte profesyonel cilt bakımları yine yardımcımız.

Son yıllarda bu konuda en çok öne çıkan yöntemlerden bir tanesi frozen face yöntemi. Çoklu enerji ve çoklu metot kullanan bu teknoloji gerçekten cilt bakımında bir çığır açtı.

Dünya estetik konusunda nasıl bir döngü içerisinde?

Dünyada estetik trend’lerinde ciddi değişimler var. Bunlardan biri digitalizasyon. Hepimiz artık kendimize güzellik, estetik ve iyilik hali açısından biraz daha düşkünüz. Bu bize artık kliniklerin bu konuda çok daha donanımlı olması gerektiğini gösteriyor. Rene Klinik olarak uzun zamandır birçok alanda yapay zekayı kullanıyoruz. Bu sayede otomatize bir şekilde güzelliğimize check up yapabiliyoruz.

Bu konuda yapılan çalışmalar ne gösteriyor?

Haberin Devamı

Bugün beş yaşında olan çocukların yüzde 80’i 100 yaşının üzerini görecek. Bu, daha uzun yıllar hayatta kalacağımız anlamına geliyor. Bu yüzden hem dış görsel olarak hem de iç yapı olarak daha iyi olmamız lazım. Yeni kuşaklar bu bilince daha hızlı varıyor.

Erkeklerin isteklerinin içeriğinde farklılık var mı?

Evet, eskisi gibi çok sert görünüşlü, maço erkek algısı artık yerini daha sakin, daha yumuşak, hat olarak daha sevimli, insanı korkutmayan, daha rahat, kendisine yaklaşım gösterilebilen erkek tiplerine doğru evriliyor. Sert erkek görüntüsü tüm erkeklerin sadece yüzde 17’si tarafından benimsenirken önemli bir kısım artık daha dolgun, yuvarlak hatlar ve daha genç, dinamik görüntünün peşinde.

ADRIANA LIMA’NIN KAS YAPISI BÖYLE OLABİLİR

Geçtiğimiz günlerde Adriana Lima’nın hamile karnı gündemi uzun süre meşgul etti. Hamilelikte doğal karın çizgilerinin bu şekilde belirgin kalması mümkün mü?

Adriana Lima’nın hamilelik sırasında kas hatlarının belirgin olması bir ameliyata da bağlı olabilir ancak kişinin kendi kas yapısı da bu şekilde olabilir. Bireylerde şayet bir kas yapısı hedefi varsa, bu takdirde yüksek definasyon liposuction dediğimiz işlemlerle kişiye six pack görüntüsü vermek mümkün. Bu görüntü hamilelik ve kilo alımı gibi durumlardan etkilense de yine de ana hatlarıyla kalabiliyor.

Haberin Devamı

Yazın çok eğleniyoruz ama daha çabuk yaşlanıyoruz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder