Dilara Doğan Yepyeni bir döneme hazır mıyız?
HABERİ PAYLAŞ

Yepyeni bir döneme hazır mıyız?

Peddon nasıl ortaya çıktı?

Beş buçuk yıldır alzheimer olan babam iki yıldır beni hatırlamıyor ve yatalak. Bu sebeple de çoğunlukla yatak yarası oluşumu gerçekleşiyor. O acıya bir çözüm bulmak zorunda hissettim kendimi ve alternatif bir iç çamaşırı geliştirdim. Evde makineyle dikilmiş, arasına pamuk konmuş bir iç çamaşırı oldu.

Sonrası nasıl ilerledi?

O haliyle patent başvurusu yaptım ve üretimi için fason dikim atölye aramaya başladım. İstanbul’da gecekondu mahallelerinin içinde iç çamaşırı diken amcaları dikmeye ikna etmeye çalıştım ama hepsi nafile. “Böyle bir şey mümkün değil” dediler. Onlar dedikçe eve gidip ürünü kendim denemeye başladım.

Haberin Devamı

Regl konusu nasıl girdi devreye?

Bir gün regl dönemimde denedim ve aklıma o an kadınlara yönelik böyle bir ürün geliştirme fikri düştü. Okul sırasında regl olup ağlayan kız çocuğu da kullansın, iş yerinde erken regl olan kadın da kullansın, 80 yaşındaki altına kaçıran anneannem de kullansın dedim ve ürünü geliştirmeye başladım.

Pandemi işinizi zorlaştırdı mı?

Zorlaştırdı tabii ama pes etmedim. Bu iş için kendi kazancımla aldığım arabamı sattım. Ben hâlâ atölye ararken atölyelerden birisi “Boşver gel maske yapalım bak dünyada pandemi var çok para kazanırsın” demişti. Pandemi sürecinde evde kendi kendime ürünü geliştirdim, yurt dışından benzer ürünler bulup getirttim, bir fabrikanın Ar-Ge bölümü bu konuda bana destek oldu. Ürün de son halini alınca patent başvurusu yaptım. Şu an yurt dışındaki firmalar bizim reçetelerimizi istiyor ama vermiyoruz.

Sonraki hedefleriniz arasında neler var?

İlk başta düşündüğüm gibi yatak yaralarına çözüm bulabilmek ve yatalak hastalarını bir nebze de olsa rahatlatabilmek. İlk hedeflerim arasında ulaşabildiğim tüm kadınlara bunun faydasını anlatmak ve kullanımını yaygınlaştırmak var. Zamanla ürün çeşitliğini artıracağız.

Yepyeni bir döneme hazır mıyız

BU BULUŞUN BİZE FAYDASI NE OLACAK?

1- Cildine ve sağlığına zarar veren kimyasalları barındırmaz, aksine organik bambu dokusu cildin nefes almasına yardımcı olur.

2- Geri dönüşüme açık, sürdürülebilirdir, yıkanıp defalarca kullanılabilir.

Haberin Devamı

3- Doğa dostudur. Hijyenik pedlerin aksine doğal materyaller ile üretilmiştir.

4- Sıvı ve leke geçirmez. Bakteri oluşturmaz, koku yapmaz, sızıntıları absorbe eder. Yüksek nem emici teknolojisiyle bölgenin kuru kalmasına yardımcı olur.

5- Özgür hissettirir. Rahat ve şık tasarımlarıyla en özel günlerini her günün kadar normal ve güvende hissetmeni sağlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder