Dilara Doğan Yılbaşı gecesinin en şıkı sen ol
HABERİ PAYLAŞ

Yılbaşı gecesinin en şıkı sen ol

Yeni bir yıl kapıda. Kutlama planları son sürat başladı. 2019’unuz nasıl geçti bilmem ama 2020’niz bomba gibi geçsin. Bugün konumuz 2020’ye giriş. “Nasıl girerseniz öyle devam eder” derler ya. Sizin için hazırladığım önerileri dikkate alarak yeni yıla şıkır şıkır girin.

Tuba Ergin-Modacı

■ Yılbaşı gecesi için kırmızı, bordo, zümrüt yeşili, gece mavisi, siyah renkleri kadar, kırık beyaz ya da vanilya renklerini de tercih edebilirsiniz.

■ Omuz vurgusu ön planda olan, derin V dekolteli elbiseler, drape etekli mini elbiseler, partilerle kutlanacak yılbaşı gecesi için ideal.

Haberin Devamı

■ Seçimlerinizde dekoltenin vücudunuzun en güzel bölgesini vurgulayan şekilde olmasına özen göstermelisiniz. Dekolten tek bir yerde olmalı. Birden fazla dekoltesi olan tercihler istenilen şık görünümü yok edecektir. Örneklememiz gerekirse, derin bacak dekoltesi olan bir elbisede hem sırt, hem de derin göğüs dekoltesi olması abartılı ve nahoş gözükecektir.

■ Işıltılı payetleri, derilerle kombinlemenizi öneririm. Bu sene hem çok moda, hem de yeni yıl gecesinin şıklığına modern, dinamik bir hava katıyor.

Beğendiğiniz yeri ortaya çıkarın

■ Tasarımlarımda sıkça yer verdiğim slim fit kalıplar sayesinde fit gözükecek, yaşadığınız o anları ölümsüzleştirmek için çekilen fotoğraflarda tam da hayal ettiğiniz formu sergileyeceksiniz.

■ Özellikle saten, dökümlü krep elbiselerin siyah ince çoraplar ve açık ayakkabılar ile tamamlanmasını tavsiye ederim.

■ Payetli elbiselerle daha minimal mücevherlerin ve aksesuarların kullanılmasını öneririm.

■ Şıklığın anahtarları kendinizi tanımakta, bedeninize, saçınıza, yaşam tarzınıza, teninize uygun seçimleri yapmakta gizli. Şayet kamufle etmek istediğiniz yerler varsa buna göre dar kalıplardan, saten, kadife gibi kumaşlardan uzak durmalı, en beğendiğiniz yeri öne çıkaracak tercihlere yönelmeli, slim fit kalıpları denemelisiniz.

Yılbaşı gecesinin en şıkı sen ol

Saçlarınız en önemli aksesuarınız

Ahmet Çoban-SaçTasarımcısı

■ Her şeyden önce saçlarımızın kıymetini bilmemiz lazım. Son dakika bakımlarını kurtarıcı olarak görmemeliyiz. Saçlarınız ne kadar sağlıklı ise o kadar havalı görünüm elde edersiniz.

Haberin Devamı

■ Özel günlerimizde çektirdiğimiz fotoğraflardaki halimiz, gündelik halimizden çok farklı görünüyor. Kendimize en çok yakışanı bulmak için öncesinde bir uzmandan destek almak şart.

■ Küt veya daha kısa saçlarda maskülen görünümler dikkat çeker.

■ Orta ve uzun boylarda daha romantik dalgalar, Helenistik dönemi hatırlatan örgüler çok dikkat çekiyor.

■ Uzun saç hayranı bir kuaför olarak, uzun saçların daha havalı durduğunu düşünüyorum. Her kadın saçını sağlıklı uzatabilsin diye elimden geleni yapıyorum.

Makyajım nasıl olmalı?

Mübeyra Sağlam-Makyaj artisti

■ Yılbaşı gecesinin olmazsa olmazı kırmızıdır. İddialı görünmek ve odak noktanızın dudaklarınız olmasını istiyorsanız kırmızı ruj başarılı bir tercih olacaktır. Tamamlayıcısı olarak keskin bir eyeliner da sizi istediğiniz iddialı görüntüye kavuşturacaktır.

■ Daha ışıltılı daha parlak ve canlı bir görünüm istiyorsanız, önerim glitter’lar ve gloss’lardan yana. Simli bir göz makyajı bol highlighter’lı yanaklar ve nude bir rujun üzerine süreceğiniz renksiz gloss’lar bu özel gün için ideal ürünler arasında.

Haberin Devamı

Yılbaşı gecesinin en şıkı sen ol

■ Gözlerinizi ön plana çıkarabileceğiniz smokey eye makyajlar da yılbaşı için mükemmel bir tercih.

■ Yılbaşı gecesi farklı bir makyaj yapmak istiyorsanız mor, lacivert veya yeşil tonlarındaki göz makyajları da önerilerim arasında. Şeftali veya pembe alt tonlu bir allık da makyajınızda istediğiniz görüntüyü yakalamanızı sağlayacaktır. Bu renkli makyajlar, şu an dünya trendinde ilk sıralarda.

■ Çok makyaj sevmeyen, “Ben doğallıktan yanayım” diyenleri de unutmadım. Pembe tonlarında hafif bir allık, kirpiklere biraz maskara ve yine pembe tonlarda bir ruj, sizin yılbaşı makyajınız olup hem doğal hem de sağlıklı bir görüntüye sahip olmanızı sağlar. Bunları asla yapmayın

■ Gözler ve dudaklar aynı derecede koyu renkli ve belirgin yapılmamalıdır. Göz yorar.

■ İnce dudak yapısına sahipseniz koyu ve mat rujlardan kaçınmalısınız.

■ İri gözlüler ise bu özel günde göz içine çekilen nude veya beyaz kalemleri tercih etmemelidir. Çünkü gözleri olduğundan daha iri ve büyük gösterir.

■ Göz makyajınızda kullandığınız tonların çok zıttı allık ve ruj seçimlerini önermiyorum. Uyumsuz seçimler kötü görüntüye sebep olabilir.

■ Cilt tonunuzdan farklı olarak çok koyu ve çok açık fondöten seçimi yapmayın. Cilt tonuyla uyumsuz ürün seçimi sizi daha esmer veya daha beyaz gösterebilir. Bu da sizi doğal olmayan bir görüntüye büründürür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder