Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar Diş eti kanamalarının sebebi nedir? Nasıl tedavi edilir? Diş eti hastalıklarının belirtileri nelerdir?
HABERİ PAYLAŞ

Diş eti kanamalarının sebebi nedir? Nasıl tedavi edilir? Diş eti hastalıklarının belirtileri nelerdir?

Dişlerimizi fırçalarken karşılaştığımız diş eti kanamaları bizi tedirgin eder. Peki bunun sebebi nedir ve nasıl tedavi edilir? Diş eti hastalıklarının belirtileri nelerdir? İşte diş eti kanamalarıyla ilgili merak edilenler...

Diş etimiz neden kanar?

Diş eti hastalığı derece derece değişir. En basiti diş eti kanaması. Bu size bağlı; çünkü ağız bakımınızı doğru ve sürekli yapmanız gerek. Aksi halde diş diplerinde biriken plaklar, diş eti kanamasına yol açar ve her fırçaladığınızda kanar. Böylece diş hekimine gidip diş temizliği yaptırmanız gerekir.

Haberin Devamı

Diş eti kanaması için ne yapmalı?

Diş eti hastalıklarından bir diğeri de kronik devam eden sorunlar. Diş eti kanamasıyla başlayıp devamında diş köklerine yerleşen bakterilerin şikayet oluşturduğu diş eti rahatsızlığı. Bunun için hekime başvurup mutlaka diş kökü temizliği denilen küretaj işlemini yaptırmak gerekir. Daha ileri aşama artık akut ve genel diş eti hastalığı olan ve sadece size bağlı olmayan hastalık çeşididir.

Diş eti kanaması tedavisi nasıl olur?

Bunun sebebi de yerleşik olarak ağızda yaşayan bakterilerin diş, diş eti döneme kemiği ve yumuşak dokularda harabiyete yol açan bir problem. Bunun için hiç gecikmeden diş hekimine gitmeniz gerek. Önce bir antibiyotik verilir ve sonraki seansta tüm diş etleri ve dokular temizlenir.

Diş eti hastalıklarında ilk belirti nedir?

Aslında diş eti hastalıkların ilk belirtisi diş eti kanaması. Diş etiniz fırçalarken, ısırma ve koparma esnasında ya da kendiliğinden kanar. Diş eti kızarık, şiş ve parlak yüzeylidir. Çoğu zaman bu belirtilere ağız kokusu diş eti çekilmesi kanama hissi dişlerde sallanma ve hassasiyet de eşlik eder. Diş eti hastalığı sigara kullanan hastalarda kanama belirtisini göstermez. Bu yüzden sigara kullananlar kanama gözlemedikleri için diş eti hastalığının farkında olmayabilir. Hastalık daha sinsi ilerler. Hasta diş eti çekilmesinde ya da dişleri sallandığında sorunu fark eder. Eğer bu şikayetlerden en az biri ya da daha fazlasına sahipseniz lütfen periodontoloji uzmanına görünün.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder