Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar İmplant nedir?
HABERİ PAYLAŞ

İmplant, diş kökü yerine geçen titanyum bazlı bir vidadır.

Diş eksiklerinde günümüze kadar tercih edilen tedavi yöntemi porselen köprüydü Artık hekimler diş boşluklarını implant ile tedavi etmeyi öneriyor. İmplant tedavisi herkes tarafından korkulu bir işlem gibi görünse de, günümüz teknolojisi ile artık hem ağrı ve post operatif sorunlar minimalize edilmiş durumda. Bu tedavi, eksik dişlerinizin yerini alır, diş kökü görevi gören titanyum bazlı bir alaşımdır. İyileşme sonrası implant’ın üstüne kaplaması uygulanır. Bunlar üst çene ve alt çenede süre olarak değişir. Üst çene de 3 ay, alt çenede 2 ay olarak önerilir.

Haberin Devamı

Herkese implant yapılır mı?

İmplant tedavisi gelişimini tamamlamış bireylere yapılabilir. Yüksek şeker hastalığı olan veya bırakılması mümkün olmayan kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tercih edilmez.

İmplant tedavisinde gelişim yaşı neden önemli?

Belli bir yaşa kadar implant tercih edilmez. Çene kemiği ömür boyu büyüse de, 30'lu yaşlardan sonra bu büyüme yavaş devam eder. İmplant tedavisi için en uygun yaş puberte dönemi sonrasıdır.

İmplant mı kendi dişimiz mi?

Tabii ki kendi dişimiz. İmplant yaptırmak yerine kendi dişiniz kullanılabilecek durumdaysanız kendi dişinizi kullanmalısınız.

İmplant neden bu kadar yaygın?

Diş eksilmeleri sonrası boşlukları doldurmak için köprü protezi yapılır. Köprü yaparken boşluğun yanındaki dişler aşındırlır ve üstüne köprü geçirilir. İmplant burada mükemmel bir çözümdür. İmplant tedavisi yapılırsa, mevcut dişler zarar görmez ve aşındırılmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder