Regl geciktirici haplar tatili kurtarabilir ama bedeni zorlamamak gerekir… Yaz tatilleri, bayram planları, deniz günleri, düğünler… Ve tam o sırada başlayan regl hesabı. Bu yüzden birçok kadın regl geciktirici haplara yöneliyor. Çünkü bazen insan gerçekten birkaç günü daha rahat geçirmek istiyor.

HERKESTE FARKLI
Bu çok anlaşılır bir şey. Ama regl geciktirici kullanımı hâlâ kulaktan dolma bilgilerle ilerliyor. İnsanlar arkadaş tavsiyesiyle ilaç kullanıyor, ne zaman başlanacağını bilmiyor ya da her bedende aynı sonucu vereceğini düşünüyor. Oysa bu ilaçlar hormonal sistem üzerinde çalışan ürünler. Genellikle regl başlamadan birkaç gün önce kullanılmaları gerekiyor. Ve herkesin bedeni aynı tepkiyi vermiyor.
YAN ETKİLERİ OLABİLİR
Bazı kişilerde işe yararken bazı kişilerde ara kanama, şişkinlik, yoğun hassasiyet ya da adet düzeninde geçici değişiklikler görülebiliyor. Asıl mesele şu; kadın bedeni yıllardır ‘idare etmesi gereken şey’ gibi görülüyor. Ağrıya rağmen çalış, şişkinliğe rağmen gülümse, rahatsızlığı görmezden gel, tatili bozma… Oysa insanın kendi bedenine biraz daha dikkatli davranması gerekiyor.

BEDENİNİZİ ZORLAMAYIN
Her plan uğruna bedeni zorlamak gerekmiyor. Her rahatsızlığı bastırmak zorunda değilsiniz. Bazen mesele yalnızca tatili kurtarmak değil; bedeninizle kurduğunuz ilişkiyi de yormamak. Ve kadınlar çoğu zaman hayat boyunca en az özeni kendilerine gösteriyor. Koca bir maalesef.
