Doğukan Tevfik Meriç Futbol Günlüğü #2 – Trabzonspor 1 puanı elleriyle teslim etti
HABERİ PAYLAŞ

Futbol Günlüğü #2 – Trabzonspor 1 puanı elleriyle teslim etti

Trabzon’da son zamanların en keyif veren maçlarından birine tanıklık ettik. Maçta yok yoktu. Son dakikaları heyecan fırtınası şeklinde geçti. Top bir o kalede bir bu kaledeydi.

Hem Trabzonspor hem Galatasaray sakat ve cezalı futbolcular yüzünden sıkıntılı bir dönemden geçtiği için iki takım da as kadrosuyla sahada yer alamadı. Önemli eksikleri olmasına rağmen iki takım da sahada terinin son damlasına kadar mücadele etti.

Maça iki takım da temkinli başladı. İlk yarı, pozisyonu az mücadelesi bol bir maç izledik. Trabzonspor, seyircisinin desteğini de alarak ilk yarıda Galatasaray’a üstünlük kurdu ve daha net pozisyonları bulan taraf oldu.

Haberin Devamı

Maçın ilk yarısı Pereira-Ömer Bayram gerginliğine de sahne oldu. Ömer Bayram’ın eliyle Pereira’nın suratına müdahalesi ve küfür etmesi sonrası hakem Ali Palabıyık sarı kartına başvurdu. Hakem Palabıyık kırmızı gösterse kimse bir şey diyemezdi. Ömer Bayram’ın bu kadar formdayken böyle aksiyonların içinde bulunması ileride takıma zarar verebilir. Buna dikkat etmeli. Keza yine maçın en iyilerindendi.

Türk futbolundaki kronik hastalık: Skorun üstüne yatmak

Futbol Günlüğü #2 – Trabzonspor 1 puanı elleriyle teslim etti

İkinci yarıya Trabzonspor fırtına gibi girdi. Kazandığı bir duran toptan da golü buldu. Golü bulduktan sonra istisnasız bütün Türk takımlarında görülen kronik bir hastalık olan “skorun üstüne yatmak” Trabzonspor’da da görüldü.

Trabzonspor’un Galatasaray’ı bu kadar eksikle yakalayıp 50'nci dakikada 1-0 öne geçmişken 40 dakika boyunca geriye yaslanmasının mantıkla açıklanabilir bir yanı yok. Ünal Karaman büyük ihtimalle öne geçtikten sonra hızlı hücum silahlarıyla 2’yi 3’ü bulmak istedi. Fakat kontra atak futbolu yerine ilk 50 dakikada oynadığı futbolu devam ettirseydi geçen seneki 4-0’lık maçın bir tekrarını izlememiz kaçınılmazdı.

50. dakikada Sörloth’un golünde faul var mı yok mu o konulara girmeyeceğim. Ama en azından VAR’a başvurulabilirdi.

Golden sonra ise maçı Trabzonspor kendi elleriyle Galatasaray’a verdi. 40 dakika boyunca Galatasaray rakip kalede baskı kurdu. Trabzonspor ani ataklarla etkili geldi fakat bu pozisyonlardan sonuç alamadı.

Yine son dakika, bu kez gülen Galatasaray

Futbol Günlüğü #2 – Trabzonspor 1 puanı elleriyle teslim etti

Ve yine bir Galatasaray maçının kaderi son dakikada yeniden çizildi. Sarı-kırmızılılar Club Brugge maçında attığı golün benzerini Trabzon deplasmanında da atmayı başardı. Ömer Bayram’ın sol kanattan Adem Büyük’e açtığı yerden orta sonucunda golü buldu. O maçta topu düzeltip ağlarla buluşturan Adem, bu maçta da topu kontrol ettikten sonra oraları karıştırıp Nagatomo’ya şut şansı kazandırdı ve Galatasaray 90’da beraberliği sağladı.

Haberin Devamı

Maçın uzatma dakikalarında Trabzonspor, Sörloth ile çok net bir gol pozisyonundan yararlanamayınca Galatasaray çok önemli bir puanın sahibi oldu. Trabzonspor ise Ünal Karaman’ın yaptığı taktiksel hatalar sonucunda 1 puana razı oldu.

Böylelikle Galatasaray, Trabzonspor Avni Aker’den Medical Park Stadyumu’na geçtiğinden beri ilk kez bir Trabzonspor deplasmanından puan çıkarmış oldu.

Trabzonspor’da Sosa tecrübesi ve kalitesiyle ben buradayım dedi ve ilerleyen yaşına rağmen orta sahadaki mücadelesi ile takdir topladı. Sörloth attığı gol haricinde de birkaç önemli gol pozisyonuna girse de bunları gole çeviremedi. Obi Mikel son zamanlardaki güven veren oyununu sürdürdü. Ekuban uzun süren bir sakatlıktan dönmesine rağmen oyuna girdiği gibi hızından ve gücünden bir şey kaybetmediğini gösterdi. Nwakaeme ise her zamanki gibi adam geçme ve hızlanma özelliği ile Galatasaray savunmasına zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Galatasaray adına Muslera yine kalede güven verdi. Genellikle sezon açılışlarında problem yaşayan Uruguaylı file bekçisi diğer sezonların aksine bu sezonun ilk maçından beri inanılmaz oynuyor. Lemina yine sakatlanıp oyundan çıkmasına rağmen sağlıklı bir Lemina’nın ülkenin en iyi orta sahası olacağının sinyallerini bir kez daha verdi. Ömer Bayram oynadığı her maçta olduğu gibi sahaya varını yoğunu ortaya koyup canla başla savaştı. Golde de payı büyük. Mariano ve Nagatomo son maçlarda toparlanmış görünüyorlar. “Devre arasında gönderilecek” iddiaları Nagatomo’yu ateşlemiş görünüyor. Keza son dakikada golünü de attı.

Galatasaray’ın son 40 dakikadaki baskılı oyununun göz boyamaması gerektiğini, bu durumun Trabzonspor’un izin vermesi sonucu olduğunu düşünmekle birlikte Galatasaray’ın maçın başından sonuna kadar ortaya koyduğu mücadele takdiri hak etti. Orta sahada büyük bir savaş vardı ve bulduğu golden sonra Trabzonspor’un beyaz bayrak sallamasıyla birlikte bu savaşın galibi sarı-kırmızılılar oldu. Bunda orta saha özelliklerine sahip olan Ömer Bayram ve Adem Büyük’ün maçın tamamında, Donk’un ise son dakikalarda hücum hattında oynamalarının rolü büyük.

Galatasaray’a kolay fikstür

Galatasaray’ın şampiyonluk yarışında son derece önemli, aynı zamanda bir o kadar da kolay görünen bir fikstürü var. Önümüzdeki 7 maçın 5’ini evinde oynayacak Galatasaray’ın bu 7 maçının içinde derbi bulunmuyor. Bu fikstürden az eksikle çıkar ve devre arasında da eksiklerini tamamlarsa Galatasaray sezon başında olduğu gibi yeniden şampiyonluğun en büyük favorisi haline gelir.

Trabzonspor’un ise sakatların da dönmesiyle birlikte önü çok açık görünüyor. Özellikle ligin ikinci devresinde, takıma alışan futbolcular ve sakat futbolcuların iyileşmesi ile birlikte son haftalara kadar şampiyonluğu kovalayacak bir Trabzonspor izleyeceğimizi düşünüyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder