Doğukan Tevfik Meriç Futbol Günlüğü #3 – Yiğidolar kazandı, herkes kaybetti
HABERİ PAYLAŞ

Futbol Günlüğü #3 – Yiğidolar kazandı, herkes kaybetti

Süper Lig’de çok garip bir haftayı geride bıraktık. Öyle ki şampiyonluk potasındaki takımların hangisi kazansa büyük bir avantajı eline alacaktı. Fakat Sivasspor hariç herkes puan kaybetti.

Son dakikalarda gol yeme hastalığı

Futbol Günlüğü #3 – Yiğidolar kazandı, herkes kaybetti

Galatasaray, cumartesi akşamı kendi evinde ligin son sırasında bulunan MKE Ankaragücü’nü konuk etti. Maçın ilk yarısında hücum organizasyonlarında sorun yaşayan Galatasaray, çok fazla gol pozisyonu üretemedi.

İkinci yarıya ise daha istekli başlayan Galatasaray Feghouli ile golü buldu. Sonra başkent temsilcisi 10 kişi kaldı. Ardından Taylan’ın düşürülmesi ile kazanılan penaltıyı Belhanda gole çevirdi ve Galatasaray son dakikalara 2-0 önde girdi.

Haberin Devamı

Herkes sarı kırmızılıların maçı rahat bir şekilde kazanacağını beklerken Galatasaray’ın kronik haline gelmiş son dakika golü yeme hastalığı yine, yeniden baş gösterdi. İlk 15 haftada yalnızca 9 gol atabilmiş, 10 kişi kalmış Ankaragücü’nden 88. Ve 90+1. dakikalarda 2 gol yedi ve maç berabere bitti.

Fenerbahçe, Sivas’ta kayıp

Futbol Günlüğü #3 – Yiğidolar kazandı, herkes kaybetti

Fenerbahçe, Sivasspor deplasmanına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Ezeli rakibi Galatasaray’ın kendi evinde saçma bir şekilde puan kaybettiği haftada lideri deplasmanda yenmek çok şey ifade ediyordu. Amaç hem derbi öncesinde morallenmek hem de psikolojik üstünlük elde etmekti.

Fakat Sivas’tan 3-1’lik mağlubiyetle dönüldü. Ozan ve Rodrigues maçın son dakikalarında kırmızı kart gördü. Vedat ile Ozan kısa süreli gerginlik yaşadı.

Kısacası İstanbul’a lideri deplasmanda yenip dönmek varken, şimdi önümüzdeki hafta Beşiktaş ile ölüm kalım maçlarından birine çıkacaklar. Çünkü bir mağlubiyet durumunda Sivasspor ile puan farkı 11 olabilir. Bu sezona büyük umutlarla giren Fenerbahçe’nin yönetimi ve teknik ekibi, 15 haftada yediği 11 puan farkı taraftara açıklayamaz.

Beşiktaş’a Sergen Yalçın sürprizi

Futbol Günlüğü #3 – Yiğidolar kazandı, herkes kaybetti

Beşiktaş, kendi evinde kazanarak Kadıköy’deki derbiye moralli bir şekilde gitmeyi amaçlıyordu.

Fakat kendi evinde efsanesi Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Yeni Malatyaspor’a 2-0 ‘lık skorla boyun eğdi. Sezonun en beklenmedik mağlubiyetlerinden birini aldı. Son derece formda olan Beşiktaş’ın ligde 5 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Yeni Malatyaspor karşısında yaklaşık 85 dakika boyunca deyim yerindeyse tek kale oynayıp gol bulamaması ve 85’ten sonra kalesinde 2 gol görmesi ile Vodafone Park buz kesti.

Haberin Devamı

Caner de uzatmalarda kırmızı kart gördü. Fakat kupa maçında cezasını çekeceği için derbide olacaktır.

Yense bütün rakiplerinin önüne geçip yoluna dolu dizgin devam edecekti fakat bu yenilginin ardından haftaya Kadıköy’de oynanacak Fenerbahçe derbisi, sarı lacivertliler için ettiği kadar siyah beyazlılar için de çok şey ifade ediyor.

Trabzonspor ve Medipol Başakşehir büyük fırsat tepti

Futbol Günlüğü #3 – Yiğidolar kazandı, herkes kaybetti

Trabzonspor bütün rakiplerinin puan kaybettiği haftada kendi seyircisi önünde kazanarak Sivasspor ile puan farkını 4’te tutup, sürpriz puan kayıpları yaşayan rakipleri ile olan puan farkını açmak istiyordu.

Fakat Trabzonspor için de işler beklendiği gibi gitmedi.

İlk yarısını 1-0 önde kapattığı maçın ikinci yarısında eski futbolcusu Hugo Rodallega’nın 2 golüyle geriye düşen Karadeniz ekibi maçı kaybetti ve rakiplerinin puan kaybını avantaja çeviremedi.

Medipol Başakşehir de öne geçtiği maçta Konyaspor’a diş geçiremedi ve maç beraberlikle sonuçlandı. Onların da Sivasspor ile olan puan farkı 6’ya çıktı.

Haberin Devamı

Avrupa macerasına devam eden tek takım olan Medipol Başakşehir’in geçen sene olduğu gibi şampiyonluk şansını son haftalara kadar devam ettirip ettiremeyeceği meçhul. Bu sene Sivasspor’a bakmak onlar için aynaya bakmak gibi olmalı. Zira geçen sene Başakşehir ne ise bu yıl Sivasspor o diyebiliriz.

Sivasspor’un önünde iki yol var. Ya 2008-2009’da yine Sivasspor’un Beşiktaş’a şampiyonluğu kaybettiği veya geçen sene Başakşehir’in Galatasaray’a şampiyonluğu kaybettiği sezonun sonunda Sivasspor ve Medipol Başakşehir’in hayal kırıklıklarının bir benzerini yaşayacaklar ya da Bursaspor’un 2009-2010 sezonunda yaptığı gibi şampiyon olup İstanbul hegemonyasına uzun zaman sonra son verecekler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder