Doğukan Tevfik Meriç Galatasaray iyi yolda
HABERİ PAYLAŞ

Galatasaray iyi yolda

Dün akşam Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü ile Bakü'de karşı karşıya gelen Galatasaray maçı 3-1 kazandı.

Lig öncesi son hazırlık maçında Süper Lig'e yeni çıkan Hatayspor ile karşılaşan Galatasaray rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.

O maçta hiç de iyi görünmeyen Galatasaray'ın o hali hem rakipler hem de sarı kırmızılı taraftarlar için yanıltıcı oldu.

Ama Hatayspor maçının ardından yazdığım yazıda Galatasaray'ın iyi bir futbol oynamadığını fakat sakat ve milli takım kampında bulunan futbolcuların kadroya katılmasının ardından bambaşka bir Galatasaray görebileceğimizi söylemiştim.

Haberin Devamı

Ligin ilk haftasında oynanan Gaziantep Futbol Kulübü karşısında ise beni haklı çıkaran bir Galatasaray gördük.

Koşan, basan, pres yapan bir Galatasaray

Galatasaray iyi yolda

Sarı kırmızılıların 3-1 kazandığı maçta, geçen sezonun neredeyse tamamında ve Hatayspor maçında gördüğümüz, kağnı gibi top oynayan Galatasaray gitmiş; yerine koşan, basan, mücadele eden bir Galatasaray gelmişti.

Galatasaray'ın Gaziantep karşısındaki iyi futbolu taraftarlarına ve rakiplerine verdiği mesajlar bakımından da önemliydi.

Dün akşam oynanan Neftçi Bakü maçının ilk 30 dakikasında da Gaziantep maçının devamını izler gibiydik.

Koşan, basan, pres yapan bir Galatasaray vardı sahada.

Sarı kırmızılılar bu baskılı futbolunun karşılığını Diagne'nin golüyle aldı.

Galatasaray iyi yolda

Kalesinde gördüğü golün ardından Neftçi Bakü baskı kurmaya başladı. İlk yarıda bu baskılarının karşılığını alamayan Neftçi, ikinci yarının hemen başında köşe vuruşundan bulduğu golle durumu eşitledi ama Azerbaycanlı kardeşlerimizin bu sevinçleri yalnızca 1 dakika sürdü.

Neftçi'nin golüne Luyindama ile hemen karşılık veren temsilcimiz, 3. golü de Mammadov'un büyük hatası sonrası Diagne ile buldu.

Maçın 30. dakikasından ilk yarının bitimine kadar olan bölümü haricinde iyi bir Galatasaray izledik.

Sarı kırmızılılar bu sezon oynadığı ikinci resmi maçtan da 3-1 galip ayrılarak turu atlayan taraf oldu.

Galatasaray iyi yolda

Temsilcimiz haftasonu ligde oynayacağı Başakşehir maçından 4 gün sonra UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu maçında İstanbul'da Hırvat ekibi Hajduk Split'i ağırlayacak.

Haberin Devamı

FATİH ÖZTÜRK: Dünkü maçta Galatasaray kalesine Neftçi'nin golü bulduğu pozisyon haricinde Fatih'i rahatsız edecek pek top gelmedi.

MARCELO SARACCHI: Geçen sezonun devre arasında Galatasaray'a geldiğinde nasılsa şimdi de öyle. Sol kanada inanılmaz bir dinamizm katıyor. Sakatlık sonrası performansı geriye giden ve taraftarı çıldırtan Saracchi hazırlık kampı sonrası artık yok. Sezona muazzam girdi.

MARCAO: Sezona iyi girenlerden. Görevini tam yaptı. Ne eksik, ne fazla...

Galatasaray iyi yolda

CHRISTIAN LUYINDAMA: Hatayspor karşısındaki rezalet futbolu ile karşılaştırdığımız zaman çok daha iyi durumda olmasına rağmen hala sakatlık öncesi formunu yakalayabilmiş değil. Futbolu unutmuş ve yeniden hatırlamaya çalışıyor gibi. Fiziksel ve mental olarak kendi standardının çok gerisinde. 2-3 haftaya futbol oynayamayı hatırlayıp aramıza tam olarak döner.

MARTIN LINNES: Vatandaşı Omar'ın gelişinden etkilenmemiş gibi görünüyor. Tam bir görev adamı. Bir asist yaptı, diğeri de direğe takıldı. Savunmada ise kendisine pek iş düşmedi.

Haberin Devamı

TAYLAN ANTALYALI: Bu sezonun büyük kazanımlarından. Gaziantep maçından sonra bu maçta da orta sahaya dinamizm kattı. Beklerin arkasına göndererek rakip savunmanın dengesini bozan uzun topları mükemmeldi. Bu oyununu istikrarlı bir şekilde devam ettirmesi Galatasaray'ın elini inanılmaz rahatlatacaktır.

Galatasaray iyi yolda

ÖMER BAYRAM: Yetenekleri sınırlı fakat sol iç ile sol kanat arasındaki bölgede ortaya koyduğu fiziksel mücadele ile rakip orta sahaları ve sağ bekleri bezdirdiği de bir gerçek.

YOUNES BELHANDA: İlk 20-30 dakikası hariç hayalet gibiydi. İlk goldeki çabası takdire şayan fakat Galatasaray için yetersiz. Satılmalı.

RYAN BABEL: Allah düşmanımın başına vermesin. Galatasaray'ı kırmızı kart görmeden 10 kişi bıraktı. Kesinlikle gönderilmeli.

EMRE KILINÇ: Orta saha ve kanatlar arasında sürekli yer değiştirdi. Bence Babel yerine sol kanatta oynasaydı daha verimli olurdu. Her geçen gün daha iyi gideceğinden şüphem yok.

MBAYE DIAGNE: Radamel Falcao ile birlikte bu sezon iyi işler yapacak. Sezona mental problemlerinden sıyrılmış bir şekilde girdi ve bu gelişiminin meyvelerini toplamaya başlıyor. Attığı 2 gol ona büyük moral oldu.

Galatasaray iyi yolda

SOFIANE FEGHOULI / ARDA TURAN / JIMMY DURMAZ: Sonradan oyuna giren bu üçlüye pek iş düşmedi. Bu maç onlar için pek kıstas olmadı.

Galatasaray'ın genel tabloya baktığımız zaman iyi yolda olduğu çok açık. Geçen seneye göre en büyük fark takımın artık hareket ediyor olması ve bu hareketlilik ve dinamizm kaybolmadığı müddetçe Galatasaray sezona damga vuran takım olabilir.

Azerbaycanlı kardeşlerimizi ve Neftçi teknik direktörü Fuzuli Mammadov'u da tebrik etmek gerekir. Sonuna kadar iyi mücadele ettiler.

Son olarak temsilcilerimiz Galatasaray, Beşiktaş ve Alanyaspor'a UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda karşılaşacağı rakipleri karşısında başarılar dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder