Doğukan Tevfik Meriç Helal olsun filenin genç sultanları!
HABERİ PAYLAŞ

Helal olsun filenin genç sultanları!

Geçtiğimiz günlerde Bosna Hersek'in ev sahipliğinde düzenlenen 2020 U19 Avrupa Kadın Voleybol Şampiyonası'nın şampiyonu milli takımımız oldu.

Kızları gönülden tebrik ediyorum.

Türk spor tarihinin güreş ile birlikte en başarılı dalı olan kadın voleybolunda son 20 yılda gözle görülen bir istikrarımız söz konusu.

Zaten Filenin Sultanları olarak bildiğimiz A Milli Kadın Voleybol Takımı sadece Avrupa'nın değil, dünyanın da elit seviyedeki milli takımlarından biri.

Buna ek olarak son 10 yılda kulüp takımları düzeyinde de VakıfBank, Eczacıbaşı ve Fenerbahçe'nin voleybola yönelik büyük yatırımları ile birlikte Avrupa'nın en büyük voleybol ülkesi olduğumuz rahatlıkla söylenebilir.

Haberin Devamı

Helal olsun filenin genç sultanları

A Milli Takım düzeyinde bu yıl düzenlenmesi planlanan fakat pandemi yüzünden 2021'e ertelenen Tokyo Olimpiyatları'na katılmaya Ocak ayında hak kazanmıştık. Voleybolseverler olarak Tokyo'ya pürdikkat odaklanmışken genç takım düzeyinde de böyle başarıların gelmesi bizi "Paris 2024" için de ayrı bir heyecanlandırıyor.

Kızlarımızın şampiyonluk sonrası yurda döndükten sonra verdiği demeçlerde zafer sarhoşluğunu üstlerinden çabucak atıp "Hedefimiz 2024 Olimpiyatları" açıklamasında bulunmaları ise kadın voleybolunda son senelerde yakaladığımız istikrarın devam edeceğinin, kızların kendilerine önemli bir hedef belirlediklerinin ve onlar için umutlanmakta ne kadar haklı olduğumuzun en büyük göstergesi.

Helal olsun filenin genç sultanları

Gözlerinin önünde rol model alınacak bir sürü yerli, yabancı voleybolcu ablaları var. Birçoğu pozisyonunda dünyanın en iyisi olan voleybolcularla aynı takımdalar. Bütün bunlara ek olarak onları fiziksel ve mental olarak geliştirip var olan yeteneklerini en üst seviyeye çıkarmaları için onlara yardımcı olmak isteyen dünyanın en değerli koçları ile de çalışma fırsatına sahipler.

Bu ve bunun gibi avantajlar genç, yetenekli ve başarıya aç voleybolcularımız için çok büyük şans.

Şampiyon kızlarımızı tekrardan tebrik ediyorum. Eminim ki beklediğimiz gibi üst düzey kariyerleriniz olacak ve sadece genç takımlarla sınırlı kalmayıp, A takım seviyesinde de, şu anda göğsümüzü kabartan ablalarınızın izinden giderek bizleri gururlandıracaksınız.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder